• 9.375.245 stemmen

Geregisseerd door: Griff Furst

Met onder meer: Kristy Swanson, D.B. Sweeney en Robert Davi

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Swamp Shark

"Fresh water. Fresh meat."

De film speelt zich af in de mooie moerassen van Atchafalaya Basin tijdens de zomer. Veel mooie tieners liggen in het weekend aan het strand voor het 'Gator Fest' begint. Die nacht loopt een dierensmokkel gruwelijk uit de hand en ontsnapt er een groot zeedier de afgelegen riviertjes in. Bij het restaurant van McDaniel wordt de lokale dronkenlap Jackson doodgebeten teruggevonden. De sheriff beschuldigt de ontsnapte alligators van McDaniel ervan en probeert hem in de gevangenis te krijgen. Rachel McDaniel, het hoofd van de familie, beweert echter dat zij de vin van een haai boven het water heeft zien uitkomen.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Zeer matige film die te weinig actie bevat om te boeien.

Van enige spanning is geen sprake en helpen de slechte effecten ook niet echt mee om het tot het eind vermakelijk te houden. Te veel slechte dialogen en te weinig Swamp Shark want die ontbreekt het grootste gedeelte van de film. Acteerwerk was matig en net als alles een beetje te braaf. Visueel gezien is de poster het mooiste de film voortbrengt en dat zegt genoeg over het niveau.

Helaas niet de lekker no-brainer waarop ik gehoopt had. Spoedig op Sci Fy Channel te zien gok ik.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Leuk leuk leuk! Dat is Swamp Shark voor de mensen die wel houden van wat gemene visjes. Heb jij nog trek in de zoveelste haaien-maaltijd-parade maar verwacht je niet té veel (Piranha 3D niveau)? Dan moet je zeker je hoofd achter het scherm houden wanneer Swamp Shark aanstaat. Aardige gore, aardige cast...alles is alleraardigst aan dit hapslikwegmonster.

Ik heb nog meer te zeggen *klik*

avatar van dave

dave

‘Moeras Haai: De Moevie’ zou de Nederlandse versie gaan heten, doch dit terzijde. Syfy’s nieuwste avontuur omtrent een dolle haai en een meute boerenkinkels die hun banjo even opzij leggen en noodgedwongen hun vieze handen in elkaar slaan. De naam Griff ‘G.E.’ Furst deed al een alarmbelletje rinkelen. De regisseur van het walgelijke ‘100 Million BC’ slaat zijn tengels thans rond iets anders dan een hilarische bende dinosaurussen. Of het onderwerp dat hier behandeld wordt al met al nog levensvatbaar is, durf ik niet volmondig beamen. Zoals de vele slachtoffers die ten prooi vallen aan de moordlustige vissen, hoop ik dat dit subgenre van een subgenre stilaan aan het doodbloeden is. Afwachten geblazen.

Aan de hand van de intro kun je meteen opmaken dat we in Louisiana zijn aanbeland, alwaar wasborden en lege drankkruiken tegen beter weten in als instrument worden gebezigd. Ze doen ginds ook alles om niet te moeten recycleren. Tamelijk leuke en goed gekozen setting in ieder geval, omdat zo het ene cliché zich kan verbergen achter het andere. Spijtig genoeg zal de haai zelf nooit zijn banjo bovenhalen, en zijn we doorgaans aangewezen op saaie tussenstukjes waar werkelijk niets in gebeurd. Waarschijnlijk behoorlijk authentiek in zo’n verlaten gat, maar een losgebroken monster zou normaliter wat leven in de brouwerij moeten brengen.

Het eerste teken van de amateuristische CGI spruit voort vanuit een losgebroken reservoir, dat al stuntelend een heuvel afrolt. De makers hebben helaas niet door dat de concurrentie aangaan met PlayStation 2 geen bijster slimme zet is anno 2011. Of zouden ze bij Sony echt met de handen in het haar zitten?

Heel knap overigens hoe ze een computergeanimeerde haai sporadisch op een rubberen opblaaspop kunnen laten lijken. Daar is talent voor nodig. Het belangrijkste rekwisiet is weliswaar honderd procent tastbaar en stelt de kenmerkende rugvin voor, die bovenop een bootje is vastgebonden en door middel van een afstandbediening richting spartelende acteurs vaart.

Eerlijk gezegd zijn drie belangrijke peilers wel behoorlijk acceptabel. Het acteerwerk, de regie en de muziek vielen tegen alle verwachtingen in mee. Furst heeft blijkbaar geleerd hoe je een camera moet vasthouden en hoe je bepaalde gebeurtenissen volledig in het beeld kunt vangen én vasthouden. De acteurs op hun beurt zijn zowaar min of meer goed in het neerzetten van een rol en dwingen op bepaalde momenten een zekere vorm van geloofwaardigheid af. Enkel de vliegers van nevenpersonages gaan meestal niet op. Qua muziek vallen bovenal die deuntjes uit de Schotse hooglanden op. Aardige combinatie met de absurde toestanden en de algemene setting.

Enfin, vervelend en langdradig zijn in dit geval de sleutelwoorden, ondanks de hoopgevende, korte opbouw. Even leek een knotsgek verloop in het verschiet te liggen, maar een knullige uitwerking stak hier reeds vroeg een stokje voor. Gore is tevens veeltijds afwezig en het enige dat zou kunnen choqueren of boeien zijn de typische lozingen van rode kleurstof, net nadat iemand een onschuldige zwempartij niet heeft overleefd. Maar ga voor alle gemak zelf naar de vijver in het park en knijp daar een fles ketchup leeg. Ga een teleurstelling uit de weg.

1,50

avatar van Vascago

Vascago

Zeker een leuk filmpje. De sfeer is erg fijn. Mede ook door de soundtrack die gewoon lekker klinkt, zeker de hillbilly deuntjes. De locatie van de film is ook top.

De film zelf is af en toe wat te langdradig. Er hadden wat meer aanvallen van het haaitje tussen mogen zitten, maar ik heb me nergens verveeld. Ook dankzij het acteerwerk dat lang niet zo slecht was als ik verwacht had. Het haaitje zelf is leuk omdat het er zo slecht uitziet. Met de paar aanvallen en het leuke einde erbij kan ik zeggen dat ik best genoten heb.

avatar van filmfan1967

filmfan1967

Ik heb me prima vermaakt met Swamp Shark. Het is natuurlijk B-film materiaal, het verhaal één groot cliché (maar wat verwacht je te zien met zo'n titel!), maar de film wist mij wel te onderhouden. Gefilmd in een mooie omgeving, leuke acteurs. Mijns inziens één van de betere Syfy films.

avatar van Aapje81

Aapje81

Redelijk onderhoudende monsterfilm die iets beter is dan de gemiddelde Asylum productie. De aanwezigheid van Robert Davi en vooral Kristy Swanson helpt daar ook aan mee. Verder worden de moerassen redelijk goed in beeld gebracht en heb ik een aantal keren best kunnen lachen.

Matig maar wel leuk.

avatar van VincentL

VincentL

Swamp Shark

Haaienfilms zijn niet echt mijn type films. Niet omdat het onderwerp mij totaal niet aanstaat, het tegenovergestelde zelfs, maar de aaneenschakeling van slechte uitwerkingen heeft mijn enthousiasme een beetje doen verdoezelen. Jaws is natuurlijk de kroon op het werk van de haaienfilmindustrie, maar ook die serie is helaas te veel uitgemolken. Deze film zette ik op voordat ik de waardering op IMDb en MM had gezien. Ik hoopte er dus maar het beste van.
Daarbij wil ik ook zeggen dat ik een film alleen 0.5 sterren geeft als ik werkelijk niets goeds heb kunnen ontdekken. Helaas was dat hier duidelijk het geval.

Het verhaal is zo simplistisch. Het moet ook wel, wat voor mogelijkheden heb je anders met een haai? Die simpele uitwerking bied echter genoeg mogelijkheden om een spannende tot goede film neer te zetten. Hier ontbreekt dat totaal. Het verhaal rommelt aan alle kanten. Om maar een paar dingetjes te noemen: een haai uit de Golf van Mexico kan niet in zoet water leven, dat wordt zelfs gezegd in de film. Toch komt hij daar vandaan! Heel curieus. Ook werd er gemeld dat de haai uit een diepzee kwam waar nog niemand geweest is.. Marianentrog - Wikipedia - nl.wikipedia.org Wikipedia has the answers!!! Ook het feit dat een complex organisme als een haai daar kan leven is opvallend en onmogelijk en dat er dan ook nog een ondoordringbaar pantser is, die gewoon door een motor wordt vernietigd... Je kon mij opvegen. Echt dat ik het heb kunnen aanzien.
De spanning ontbreekt elk moment. Hij is er geen enkele keer. Gewoon bagger.

Als we dan het lijstje acteurs langsgaan om te kijken of er misschien iemand bij zit die een goede prestatie heeft geleverd ben ik bang dat ik op 0 blijf steken. Alle normale menselijke emoties zijn uit het verhaal geschrapt. Daar is een soort heroïsche tint aan gegeven om het geheel aantrekkelijk te maken, maar dat mislukt faliekant. Kristy Swanson, Robert Davi en D.B. Sweeney om ze maar even te noemen dan, spelen allemaal onder gemiddeld niveau. Geen emotie, geen overtuiging, alleen maar domheid.

Een mooie film kan het ook worden. Jaws was zowel op land als op zee erg indrukwekkend dus dat hadden ze alleen hoeven te kopiëren.
Dit zegt echter genoeg:

stinissen schreef:
Zolang je de haai niet ziet is deze film nog te pruimen de special effects anno 2011 dat kan echt niet meer...

Ik geef alleen een 0.5 als er echt niets goeds is te vinden in een film. Helaas was dat hier het geval. Ik gun een film het beste maar deze ontvangt de laagst mogelijke score. Mij teller voor 0.5 sterren staat nu op 2 films. Een unieke prestatie kan je het bijna noemen.

avatar van jordandejong

jordandejong

Onverwachts een prima haaienfilmpje. Waar ik iets compleet over de top had verwacht ala Sharktopus (2010) ofzo, houdt Swamp Shark zich wat meer gedeisd.

Allereerst een prima cast. Robert Davi is zeer vermakelijk als norse sheriff, en ook Jeff Chase, Kristy Swanson en D.B. Sweeney doen het allemaal prima. Ook geen onbekende gezichten natuurlijk: Robert Davi (Die Hard), Kristy Swanson (Dude, Where's My Car?), D.B. Sweeney (Jericho).

Zoals ik eerder al zei gaat de film nooit zo over de top als films als Sharktopus. Er wordt hier oprecht geprobeerd spanning te creëren, en doordat de CGI haai vrij weinig volop in beeld komt behoudt de film een wat serieuzere toon. Die reference naar de Jaws scene waarin Brody het vlees gooit en de haai plotseling naar boven komt, vond ik zelfs zeer tof gedaan. De film had wel iets meer humor mogen hebben. Het is er wel (die deputy die dat stelletje bespiedt), maar het had iets meer gemogen. Wel weer een geinig einde, waarin het even lijkt dat ze het rechtstreeks van Jaws gaan jatten, om vervolgens de haai in stukken te hakken (al dacht ik dat ik een soortgelijk einde ook al eens had gezien in Frankenfish (2004)

Prima dus dit filmpje. Aardige cast, hier en daar wat humor en over het algemeen gewoon prima vermaak. Verwacht echter niet iets compleet over de top zoals veel van die Syfy Roger Corman producties.