• 9.379.080 stemmen

Geregisseerd door: James Gunn

Met onder meer: Rainn Wilson, Elliot Page en Liv Tyler

Plot Super

"Shut up, crime!"

Wanneer Frank D’Arbo zijn ex-verslaafde vrouw verliest aan de aantrekkelijke drugdealer Jacques zit hij in zak en as. Maar wanneer hij door de hand van God geraakt wordt, besluit D’Arbo terug te vechten onder de vermomming van een superheld genaamd Crimson Bolt. Als hij zijn vrouw wil terugkrijgen, zal hij zich een weg naar de top van de criminele wereld moeten vechten. Wanneer hij als Crimson Bolt naam begint te maken voegt de jonge lokale stripverkoopster Libby zich bij hem als z’n seksueel geladen hulpje, Boltie.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Slecht.

De gedurfde variant van Kick-Ass, lees ik wel eens. Nou, eerder slechte variant. De film pretendeert volwassener te zijn door bloederiger en minder romantisch te zijn, maar kom zeg, uiteindelijk is dit net zo kinderachtig, vol irritante personages die totaal niet overkomen.

Ellen Page blinkt daarin het meest uit. Wat een strontvervelende snol, die Libby, en wat een tenenkrommende performance van Page. Zo geforceerd grappig, pijnlijk om te zien. Die hoofdrolspeler is wel wat beter, al is het ook wel de enige die wat zelfspot uitstraalt.
Kevin Bacon en Liv Tyler lopen wat verloren rond.

Anderhalf uur duurt-ie. Door de aanhoudende lamlendige toon - enkel die seksscène met Libby is onnozel grappig - lijkt die speelduur langer te duren. Het is een week of twee geleden dat ik Super zag, en nog steeds is de herinnering naar.

Snel vergeten.

avatar van Corcicus

Corcicus

Hilarische film. Ellen Page is blijkbaar drie jaar ouder dan mij, in deze film ziet ze er in elk geval twaalf jaar uit. Haar personages vind ik meestal vrij irritant en dat is hier niet anders, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door dat van Frank "Dwight" D'Arbo. Zeker te genieten, op een druilerige zondag.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Zoals zovelen vergelijk ik ook deze film met kick-ass. Qua inhoud is het precies hetzelfde maar wat mij betreft is het alleen wel een stuk minder. De actiescènes zijn goed te doen, maar qua humor scoort het een stuk minder. Verder kijkt het redelijk weg en is de eindscène wel een fijne afsluiter. Redelijk uiteindelijk, alhoewel het wel wat mij betreft meer had kunnen zijn.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Wat "edgy"en serieus variant op Kickass.

Maar het werd allemaal niet erg beklijvend.

Ellen page zat goed in haar wat hysterische rol. Waar je je aan kon ergeren,vond het wel wat anders als wat je van haar ziet normaal.

Een film buiten Kick ass die hier erg op leek, maar wel de juiste snaar wist te raken was wat mij betreft ;

Defendor (2009)

Aanrader.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Meer Napoleon Dynamite dan Kick-Ass, met droge sketches rond een übernerd met overgewicht (Rainn Wilson) die zich in het latex hijst om de misdaad te bestrijden. Omdat hij net gedumpt is door zijn mentaal instabiele vriendinnetje (Liv Tyler), natuurlijk. Voor een hyperactieve drugsdealer (Kevin Bacon) die 'superheld' Frank erop wijst dat hij heeft verloren in de competitie rond zijn grote liefde. En dan komt er óók nog eens een mooie jongedame (Ellen Page) die koste wat het kost zijn acrobatische sidekick wil zijn. Het is niet dat ik van de bank rolde van het lachen, maar 'Super' (2010) weet het droge absurdisme consequent vast te houden tot een best ontroerend einde. Sommige fragmenten, zoals de Goddelijke aanraking op een naakte hersenpan, zijn zelfs ronduit bizar op een Monty Python-achtige manier.

avatar van Shadowed

Shadowed

Prima.

Kick-Ass is eigenlijk een van mijn favoriete films, vooral omdat het geweld daar enorm over the top is. Super, dat overigens is van een regisseur die ik best kan waarderen, was minder. Maar alsnog was hij een best leuk filmpje.

Het geweld is te weinig, maar erg rauw. Juist door het laatste kan ik het wel waarderen, en aan het begin was hij zelfs nog best grappig om te zien. Wilson was best goed op dreef, en Bacon was ook wel leuk bezig als een soort drugsbaas.

Page was echter een grote fout, meest pijnlijke en ongrappige karakter in een film zoals deze. Kon haar echt niet uitstaan met het veel te overdreven acteerwerk, jammer, want in Inception was ze juist heel goed.

Toch een leuk filmpje

avatar van Film Pegasus

Een heerlijke zelf relativerende superheldenfilm en R-rated dat het verhaal van Kick-Ass mixt met het niveau van Deadpool. Maar ook iets minder is dan Kick-Ass, en beter dan Deadpool. De film lijkt wat standaard met de good guys en bad guys, maar gaat er dan ook volledig voor met absurde humor. De vaart zit er wel niet in en Rainn Wilson past dan wel in de hoofdrol, hij tilt de film ook niet hoger. Het blijft een goed gemaakte comedy die vooral opvalt omdat het R-rated is. Wat je niet zo veel tegenkomt met een cast als dit. Geen klassieker, maar een aanrader in het genre. En voor de heerlijke Ellen Page die (zoals ze zelf zegt in de film) er heel goed uit zit in haar kostuum.