• 9.375.349 stemmen

Geregisseerd door: James Gunn

Met onder meer: Rainn Wilson, Elliot Page en Liv Tyler

Plot Super

"Shut up, crime!"

Wanneer Frank D’Arbo zijn ex-verslaafde vrouw verliest aan de aantrekkelijke drugdealer Jacques zit hij in zak en as. Maar wanneer hij door de hand van God geraakt wordt, besluit D’Arbo terug te vechten onder de vermomming van een superheld genaamd Crimson Bolt. Als hij zijn vrouw wil terugkrijgen, zal hij zich een weg naar de top van de criminele wereld moeten vechten. Wanneer hij als Crimson Bolt naam begint te maken voegt de jonge lokale stripverkoopster Libby zich bij hem als z’n seksueel geladen hulpje, Boltie.

avatar van Wilderness

Wilderness

Yes, Rainn Wilson. Als Dwight is hij geweldig, eens kijken wat dit word.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Still van The Crimson Bolt in pak

Wat een held!

avatar van grovonion

grovonion

Klinkt als mix van Kick Ass en Defendor en als poging ook mee te gaan in de golf van dat soort films. Als het van het niveau van Kick ass is of liefst beter dan mag dat ook van mij. Rainn Wilson is alvast een grote plus tov Woody Harrelson in defendor.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Beter als Kick-Ass gaat dit niet worden hoor.

Ik verwacht gewoon een gemiddeld leuk filmpje

Wat een badass!

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

jarno1975 schreef:

Beter als Kick-Ass gaat dit niet worden hoor.

Deze woorden uit één van de eerste recensies op het TIFF doen me anders geloven:

Not only is it far more violent and cynical than that film but it treats its characters far worse, allowing only hollow redemption for some and none at all for others. That cynicism isn't necessarily a bad thing-- the movie worked for me overall, though others I saw it with were generally appalled-- but it's a tough sell outside the bloodthirsty midnight movie crowd.

Ik zag het niet meer zo zitten met de horde van superhelden-spoofs, spinoffs, remakes en reboots maar naar deze kijk ik nu wel uit.

avatar van Dean Abbot

Dean Abbot

ik snap wat je bedoelt maar ik ben ook wel benieuwd.

hier stond alvast een clipje

Clip uit actiekomedie Super - FilmTotaal filmnieuws

avatar van JokerDonny

JokerDonny

Komt deze film wel uit in Nederland? Ik kan nergens een Nederlandse releasedatum vinden en zou het jammer vinden als het een US-only film is!

Eindelijk de trailer!

Wat ziet Ellen Page er toch weer schattig uit Leuke trailer overigens.

avatar van dominion

dominion

Leuk

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Rainn Wilson is fu-cking briljant, Page is een beetje naar beneden gehaald door Inception maar ziet er hier wel weer cute uit . Kan erg leuk gaan worden.

avatar van dominion

dominion

In The Office is Rain super.

avatar van schram101

schram101

Beetje flauw, maar ergens toch ook wel weer leuk. Ben benieuwd.

avatar van sofripa

sofripa

Dit ziet er lekker geweldadig uit. En lache...Als het maar iets van de briljantie van Kick Ass heeft ben ik verkocht.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

En het is nog een goede cast ook, die wil ik wel zien dus

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Vreselijk niet leuke trailer. Lijkt me niks, deze film.

avatar van rep_robert

Gelukkig heet ik geen Harm Jan in dit geval Prima trailer wat mij betreft en die clip met dat voordringen in de rij is al helemaal geniaal

avatar van remmer

remmer

Wanneer komt deze film eigenlijk uit? 2010 lees ik, maar niemand heeft reeds gestemd. Vreemd.

Jawaddedadde

Moet nog uitkomen in de VS, op 1 april. Heeft vorig jaar op het Toronto International Film Festival gedraaid, vandaar het jaartal 2010. Geen idee of en wanneer hij hier uitkomt.

avatar van SouthParkHero

SouthParkHero

Lijkt me erg leuk, heb ontzettend genoten van Kick-Ass, en als er iemand is die zich als een idioot kan gedragen, dan is het Rain wel.

avatar van yeyo

yeyo

grovonion schreef:

Guess again! James Gunn is al jaren aan het project bezig. Spijtig voor hem dat zijn film nu een afkooksel van Kick-Ass zal lijken.

avatar van yeyo

yeyo

Speelt vanavond trouwens op het BIFFF. Zou 'm erg graag gaan zien, maar morgen komt John Landis, dus ik denk dat ik toch liever dan ga.

Jawaddedadde

What the fuck is a Robin?!

Bij vlagen hilarische en behoorlijk gewelddadige film, maar bovenal heel erg vermakelijk. Humor is veelal gitzwart - wie vindt iemand die met een pipe wrench mensen de kop inslaat nu niet grappig? - en soms gewoon zo lame dat het toch nog grappig is.

Rainn Wilson is Frank aka The Crimson Bolt - ik denk niet dat dit een spoiler is -, een wat sullige zielige stumperd, een loser zeg maar. Verliest dan ook nog een keer z'n afkickende vrouw aan de gladde drugdealer Jacques, of Jock zoals Frank hem omschrijft. Dan volgt een licht surrealistisch/spirituele scène die wellicht niet door iedereen gesmaakt zal worden (ik vond het alvast een toffe scène die ergens wel een link legt naar Slither) waarin Frank letterlijk door God geraakt wordt. Vanaf dat moment heeft hij z'n doel gevonden: misdaad bestrijden. Wilson is fantastisch als de sukkel Frank, maar gaat helemaal los als The Crimson Bolt die alle vormen van misdaad ongenadig aanpakt, ja zelfs voorsteken in de rij

Maar dé show wordt gestolen Ellen Page aka sidekick Boltie. Eindelijk speelt ze een keer geen bijdehante-veel-te-wijs-voor-haar-leeftijd snotneus (alhoewel ze daarin goed is) maar een behoorlijk achterlijke vloekende meid die kickt op doodslag en geweld...en ook een beetje op seks (en meer zeg ik niet). Na haar wat matte en in mijn ogen overbodige rol in Inception excelleert ze werkelijk in deze prent. Een oscar zal er wel niet voor krijgen maar vond haar echt fantastisch.

Dus qua performances zat het wel snor, qua samenhang soms niet helemaal. Soms hier en daar het gevoel te veel naar afzonderlijke scènes te kijken. Over het verhaal valt niet te veel te vertellen: dat is oersimpel zoals het hoort in dit soort films. De uitwerking is prima (leuke openingcredits), muziek is fijn en de special effects zijn efficiënt gruwelijk.

Kortom: erg fijn anderhalfuurtje vermaak en een dikke 4*

avatar van maurice32

maurice32

de eerste 40 min vond ik niet veel aan , de laatste 20 min dan weer ijzersterk ... mooie einde

toch 4 sterren waard vanwege de laatste 20 min

avatar van Boothead

Boothead

Ik kan me niet vinden in de recensie van Jawaddedadde. Moeilijke film, hier en daar grappig maar over het algemeen niet bijzonder. Ellen Page, in een leuke echte Ellen Page rol, is het enige hoogtepuntje van de film. Het voelt (wat ook bijna niet anders kan) als een poor man's Kick Ass. Niet scherp, niet grappig, overdreven gewelddadig en lijkt bij vlagen een persoonlijke droom van de regisseur. Duidelijk gericht op een 'indie' audience (Ellen Page + grappige handgetekende vormgeving + comicbook gerelateerd verhaal), maar is daar veel te plat en oppervlakkig voor.

Jawaddedadde

Ik begrijp niet goed wat je bedoelt met een "moeilijke film"? Wat was er zo moeilijk aan?

Verder zijn de minpunten die jij opnoemt voor mij net de pluspunten: overdreven gewelddadig, plat en oppervlakkig En grappig vond ik 'm wel, maar da's uiteraard subjectief.

Een poor man's Kick-Ass zou ik het niet willen noemen, aangezien Gunn het script voor deze film al jaren voor Kick-Ass af had, maar goed, ik begrijp wel de vergelijking.

avatar van eltorro

eltorro

Geslaagde film. En zoals Jawaddedadde het al zegt, Rainn Wilson is geweldig maar Ellen Page steelt de show. Alleen al door dat gestoorde gekrijs bij elke moord die ze pleegt en hoe ze uiteindelijk aan haar eind komt.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Wederom een superhelden film met pakken en al. Wel was deze meer in de sfeer van Defendor. maar toch had ik daar meer medeleven met de hoofdpersoon, en kon ik hier eigenlijk alleen maar zuchten. Misschien leek het op papier een aardig iets met al die grote namen e.d., maar het kwam nergens echt uit de verf. Jammer!

1 keer moeten lachen om zijn gevangenis angst....

verder een teleurstellende film in bijna alle opzichten.

2 net aan