• 9.376.802 stemmen

Geregisseerd door: James Gunn

Met onder meer: Rainn Wilson, Elliot Page en Liv Tyler

Plot Super

"Shut up, crime!"

Wanneer Frank D’Arbo zijn ex-verslaafde vrouw verliest aan de aantrekkelijke drugdealer Jacques zit hij in zak en as. Maar wanneer hij door de hand van God geraakt wordt, besluit D’Arbo terug te vechten onder de vermomming van een superheld genaamd Crimson Bolt. Als hij zijn vrouw wil terugkrijgen, zal hij zich een weg naar de top van de criminele wereld moeten vechten. Wanneer hij als Crimson Bolt naam begint te maken voegt de jonge lokale stripverkoopster Libby zich bij hem als z’n seksueel geladen hulpje, Boltie.

avatar van wwelover

wwelover

Onwijs gruwelijke film zeg, qua verhaal stelt het niet heel veel voor, maar de humor en actie zijn veelal top. Het duurt alleen even voor hij op gang komt, en dat is wel jammer. De vergelijking met Kick-Ass is niet zo raar, al is Kick-Ass natuurlijk een grotere productie. Dit was meer een onwijs absurde film. Vooral Ellen Page steelt de show, ze is echt geniaal als Bolty.

avatar van fooraap

fooraap

Bij vlagen leuk. Ellen Paige was goed. Het einde vond ik kompleet ruk.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Toch wel leuk dat de meeste kijkers Ellen Page zo goed vinden hier. In mijn ogen was ze te overdreven, en haar acteerwerk was ook matig. Heb haar vaak veel beter gezien. Irriteerde me zelfs aan haar....

avatar van Toto de Man

Toto de Man

Ben altijd weer benieuwd als ik zie dat Rainn Wilson een grote rol in een film gaat spelen, hoe hij zijn rol in The Office speelt is namelijk briljant. Jammer dat het een vrij kleine film is, maar dat hoeft op zich niks uit te maken. Hoop alleen dat hij nog in Nederland uitkomt.

avatar van mrwhite

mrwhite

een beetje in de genre van Kick-Ass als ik de trailer zo zie. Hopelijk haalt hij ook zo'n hoog niveau zowizo ga ik hem kijken om Kevin Bacon weer aan het werk te zien.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Iedereen heeft het maar over Kick ass, maar vergeet Defendor niet! Defendor (2009) Denk dat hij daar meer op lijkt kwa sneuheid , droefheid, sfeer en budget....

Mochten mensen deze nog niet hebben gezien, toch maar even doen....

avatar van puckb96

puckb96

Ben benieuwd. Is ie leuk? Het verhaal doet me denken aan Kick-Ass.

avatar van De GeuS

De GeuS

Ik heb me wel een beetje op het verkeerde been laten zetten; ik had meer een pure komedie verwacht, maar dat was het beslist niet. Het idee is vergelijkbaar met 'Defendor' en 'Kick Ass'. Ik kan normaal goed kijken naar Ellen Page, maar stoorde me bij vlagen toch aan haar overdreven karakter in deze film; 3*

avatar van lottelouw

lottelouw

Droge film, leuke karakters. openingscene is geniaal!!! Rainn Wilson speelt erg leuk, ellen paige speelt als een overdreven adhder..hoplijk was het ook de bedoeling..

avatar van puckb96

puckb96

Waar kan ik deze film kijken en wanneer komt ie in de bios?

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Ik denk niet dat-ie hier in de bios komt. Heb 'm gezien op een filmfestival in Brussel. Zal wachten worden op de dvd vrees ik (of op de alternatieve manier).

avatar van Less

Heerlijke cultfilm met goede humor en bizarre ontwikkelingen. Sommige special effects zijn prachtig, andere zijn weer (bewust) goedkoop gedaan. Zie de film inderdaad maar als het rare, lowbudget cult-broertje van Kick-Ass, maar toch vermakelijker en "gemakkelijker" dan Defendor.

avatar van N23

N23

Wat een leuke film, die ik dankzij een berichtje van Lottelouw bij een andere film, ben gaan bekijken.

Ik vond Super Jezus wel grappig bedacht. En het hulpje Boltie geweldig xD

avatar van Colombo

Colombo

Na de Green Hornet, Kick-Ass, IronMan , Watchmen...etcetc.. hoop ik dat Super met wat nieuws komt. Al ga ik daar niet van uit. Hollywoord lijkt wanhopig.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Leuke film

avatar van Raffael77

Raffael77

Saaie film. Geen zak aan en dat komt dat het niet goed uitpakt. Allen Page kwam wel goed met haar acteer prestaties maar loser zelf is knudde. Het idee of verhaal is leuk maar is zeer matig uitgewerkt. Het geweld was wel leuk en ook lekker ranzig met kapot geslagen gezichten lol.

Het idee lijkt op Kick-Ass maar pakt helaas net zo droevig uit als de versie van Woodie genaamd Defendor dat ook al nergens op sloeg en zeer matig was uitgewerkt.

avatar van ExToR

ExToR

Deze film viel echt ontzettend tegen. Het verhaal was om te beginnen al erg zwak en voorspelbaar. Daarnaast was het zo ontzettend kinderachtig neergezet, met daarentegen toch wel wat 'bloederige' scenes, dat ik niet meer begreep of dit nou een kinderfilm was of niet. De humor was simpelweg niet leuk en de typetjes waren irritant.

Ondanks dat ik ellen page een zeer goede actrice vind wist zelf zij de film niet leuker te maken. Ze speelde een irritante rol en niet eens erg sterk.

avatar van RedBull91

RedBull91

Page speelde een beetje overdreven

avatar van Remedy

Remedy

Slecht aftreksel van Kick Ass. Ik kon wel lachen om Libby, maar daar houd het bij op.

avatar van eppy

eppy

Ik hou wel van looserflick's.....

avatar van The_Game

The_Game

Wel leuk filmpje. Helaas moet je wel gelijk denken aan Kick-Ass, dus is deze wat minder origineel. Toch prima vermaakt. Page speelt ook heerlijk overdreven irritant.

avatar van Grunner

Grunner

Ik lees hier linkjes naar Kick-Ass, deze film vond ik een marteling om naar te kijken dus deze sla ik over...

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Net niet super... slecht.

Maar wel tamelijk. Page fans slaan deze beter over want de rol ligt haar niet en/of is slecht geschreven.

Haalt het niet bij b.v. Defendor waar het meer van weg heeft dan van Kick Ass, waar het niet bij in de buurt komt. Niet grappig of anderszins interessant.

avatar van james_cameron

Inventieve, droogkomische misdaadfilm met Wilson briljant gecast als de ultieme ant-superheld, een nietszeggend lulletje rozenwater die op een dag helemaal doordraait en de strijd aangaat met de criminaliteit op straat. Super is bij vlagen extreem gewelddadig en hier en daar aan de zeer bizarre kant, maar tegelijkertijd is de film erg grappig en heerlijk onderkoeld. Veel dialogen zijn echt geniaal gevonden. Het script zit intelligent en onvoorspelbaar in elkaar en weet steeds de juiste snaar te raken, ondanks de belachelijkheid van het geheel. Visueel is de film ook vrij origineel, met een sobere, rauwe look die goed past bij de gebeurtenissen.

avatar van Thampon

Thampon

Wat een Slechte film zeg... heb het 1u en 10min volgehouden toen werd het me teveel.

avatar van faun

faun

Ik vond hem echt wel goed, niet zo zoetsappig en gewoon lekker hard geweld.

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

RedBull91 schreef:

Page speelde een beetje overdreven

Nog meer geforceerd dan overdreven eigenlijk. Ik vond het vooral nep overkomen, wat voor mij toch synoniem is voor slecht acteerwerk. Gelukkig trekt Wilson het niveau omhoog.

avatar van Smi

Smi

Wel leuk

Oh ghod wat houd ik toch van Ellen Page... girl of my dreams

avatar van TMP

TMP

Ik hoopte op een soort Kick-Ass, dit is echter een heel matige film. Het script stelt niet veel voor, evenals de acteerprestaties. Ellen Page viel helaas erg tegen, haar personage was ook gewoon niet leuk. Rainn Wilson doet het in The Office toch echt stukken beter dan hier. De rest van de cast acteerde ook niet al te sterk.

Verder vond ik de film ook niet bepaald grappig, dus blijft er eigenlijk niks over. Einde was ook waardeloos. Dat hij zijn vrouw redt was te verwachten, wat erna gebeurt is overdreven en cliche. Zware tegenvaller.

avatar van skipy05

skipy05

Dat ik me zo vergist heb in deze film. Ik verwachte er erg veel van. Hij is me zwaar tegen gevallen. Verhaal was flauw. Grote fan van Ellen Page en ik vond ze hier ook weer goed spelen. Het is wel een van haar mindere films.