• 9.377.533 stemmen

Met onder meer: Jessica Chastain, Sam Worthington en Helen Mirren

Gesproken taal: Russisch, Engels en Duits

Releasedatum: 29 september 2011

Plot The Debt

"Every secret comes with a price."

'The Debt' vertelt het verhaal van drie Mossad-agenten die tijdens de jaren zestig jacht maken op een nazi-oorlogsmisdadiger. Met gevaar voor eigen leven sporen ze hem op in Oost-Berlijn, maar moeten hem dan nog zien te pakken. Tevens moeten ze hem nog over de grens zien te krijgen. Verteld vanuit het heden, door de ogen van de vrouwelijke agente, leren we hoe hun operatie verliep.

Rachel Singer

Politicians Wife

Ivan Schevchuk

avatar van david bohm

david bohm

Aardige thriller maar had er meer van verwacht en dat had er mijns inziens ook zeker in gezeten. De flashback vind ik als geheel niet super terwijl ik de tijd die besteedt wordt aan het heden wat karig vindt. Wel onderhoudend en met goed acteerwerk.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Nogal een klassieke thriller, maar in de positieve zin, met een goede opbouw van suspense, sterk acteerwerk en een geslaagde unheimische sfeer. Het is een film waar je makkelijk aan voorbij gaat, maar die toch de moeite meer dan waard is (yay Pathe Unlimited!).

avatar van Montorsi

Montorsi

Bijzonder sterke thriller.

Verrassend goed zelfs. Goed geregisseerd, sterk verhaal, goeie acteurs en behoorlijk spannend. Audiovisueel best levendig voor een verder vrij klassieke film ook. Enige minpunt is eigenlijk de driehoeksverhouding die even plots als plichtmatig aanvoelt, en waar verder te weinig mee gedaan wordt.

Heel weinig mis mee, maar ook weer niet heel bijzonder. Vermakelijke standaard thriller maar goed uitgewerkt, die het gek genoeg niet tot al te veel bioscopen heeft gered, maar het gemiddeld wel erg goed doet. En terecht ook.

avatar van louisvf

louisvf

dutchtuga schreef:

Nietszeggende film, die een interessant script om zeep helpt en audiovisueel helemaal niets te bieden heeft. Heb me hier behoorlijk aan verveeld.

Mee eens...

avatar van Bobo_27

Bobo_27

wel een aardig filmpje , komt langzaam op gang en begint erg slordig en onduidelijk het verhaal. duurde 40 minuten voordat ik er een beetje inkwam , jammer. vanaf de 40ste minuut en tot 10 minuten voor het einde is de film boeiend in mijn ogen , had meer ingezeten . kleine 3***

avatar van wildebert

wildebert

Inderdaad,aardig filmpje maar hadt er toch ietsje méér van verwacht.Het begin was ondermaats.Natuurlijk moet je van dit genre houden.Toch een 3,0

avatar van gjnt

gjnt

Onderhoudende film over drie mensen die een last vanuit het verleden met zich meedragen. Heel langzaam wordt duidelijk wat er in het verleden is gebeurd, de film wordt nergens echt spannend en is in mijn ogen meer drama dan thriller. De film wordt door de acteer prestaties van de drie hoofdrolspelers overeind gehouden. Ben je een liefhebber van dit soort verhalen dan moet je hem zeker kijken.

• 2073 berichten

Blijf het een ijzersterk verhaal vinden, maar het blijft een remake van een recente Israëlische film Ha-Hov, precies hetzelfde verhaal en die film komt een stuk authentieker over. Ik ben een fan van Helen Mirren maar ook zij krijgt niet de kans zo te schitteren als Gila Almagor. Dat ligt niet aan Mirren, maar aan het feit dat Ha-Hov een Israëlische film is en geen Amerikaanse remake. Wat me verbaast is dat ik de enige ben die op die film heeft gestemd en ik hier ook helemaal niets van kritiek hoor op zo'n snelle remake. Ik snap het in ieder geval niet, het origineel was beter.

avatar van Nohands

Nohands

Goede thriller met een steengoede cast. De settings van de jaren zestig zijn schitterend.De film kakt op een moment in mijn opzicht heel even in, maar gaat daarna gelukkig weer wat sterker verder. Goede spionage thriller!!!

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Aardige thriller met een interessant verhaal, een sterke Mirren (weer) en redelijk wat spanning.

De opbouw tot het daadwerkelijk ontvoeren van Vogel is best goed gedaan en zorgt voor een redelijke spanningsboog. Jammer dat het camerawerk wat standaard is en hierdoor de scenes bij het station niet echt ijzingwekkend zijn, vooral wanneer het ook natuurlijk nogal voorspelbaar verkeerd gaat. Wat volgt is een aardige rol van Christensen die overtuigender is dan Worthington en Hinds bij elkaar. Beide acteurs laten weinig zien en vooral het over de top spel van Hinds zorgt ervoor dat het psychologische kat-en-muisspel maar van één kant komt en wat mij betreft dus uit blijft. Mirren zet een sterke en getergde rol neer om na een zwak middenstuk van zojuist genoemde persoonlijk voor een goed en bevredigend eind te zorgen.

avatar van b00ts

b00ts

Net iets meer dan gemiddelde thriller. Prima verhaal en acteerwerk. Vond de film na een uurtje wel wat in zakken. Plot wel aardig. Van mij een dikke voldoende.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Wist totaal niet waar ik aan begon, maar ik moet zeggen dat het mij erg verrast heeft.

Zo wie zo was het verhaal erg goed, en de cast er om heen ook prima.

In het begin wat moeite met het acteren, maar de accenten hoorden er gewoon bij.

Prima film die zich in 2 tijden afspeelt.

dikke 4

avatar van Thampon

Thampon

Zat wel een sterk verhaal in moet ik zeggen, alsook de Edit was zeer goed gedaan.

avatar van Theunissen

Prima Drama / Thriller die uitstekend in elkaar zat en ook wist te boeien (was soms zelfs spannend). De opbouw van het verhaal was uitstekend en hetzelfde geldt voor het einde. De cast deed het ook goed en dan met name Jesper Christensen als Dieter Vogel en Jessica Chastain als de jonge Rachel. De laatste speelde ook min of meer de hoofdrol in de film. De latere Rachel in de vorm van Helen Mirren komt eigenlijk alleen in het begin en op het einde aanbod maar zij deed het ook prima. Er zijn al meerdere films geweest over de ontvoering van nazi oorlogsmisdadigers maar deze mocht er ook wezen ook al gaat het hier om een verzonnen nazi oorlogsmisdadigers. Dankzij dat laatste weet je tenminste bij voorbaat ook niet hoe de film zal aflopen.

avatar van gauke

gauke

Intelligent, pakkend politiek verhaal, met claustrofobische en onderhuidse spanningen, die vooral qua psychologie en sfeer sterk is en enige dramatische hoogstandjes kent. Wel vind ik dat qua spanning de wind uit de zeilen genomen wordt door een vrij beslissende scène in het begin van de film. En dat heeft weer te maken met het niet in chronologische volgorde vertellen van het verhaal. De regisseur slaagt er in ingrijpende, diepgaande morele vragen te stellen, zonder te moraliseren. De cast is ijzersterk. Tussen 3,5 en 4 sterren en ik rond naar boven af.

avatar van konynewortel

konynewortel

Kanermeedoor Thriller goed acteerwerk goed verzonnen verhaal , echter deels langdradig.

vond boys from brazil stukken beter

avatar van Oliveri

Oliveri

Ik ben het met Bobo eens, in het begin verwarrend en moeilijk in te komen. De eerste 40 minuten dus voor mij onvoldoende, daarna ontspon de film zich als een onderhoudende thriller (zeker geloofwaardig) en zich afspelend in de DDR van de jaren zestig.

Zeer de moeite waard voor de liefhebber van dit soort drama.

avatar van Theunissen

Moeilijk in te komen ? Wat was er dan moeilijk aan, het werd toch goed uitgelegd en dat het begin misschien een beetje mysterieuze (o.a. waarom de zelfmoord) was komt alleen maar de opbouw (boeiend en spannend) van de film ten goede.

• 2073 berichten

Zelf vond ik ook dat de film verwarrender overkwam dan het origineel. Het origineel kent dezelfde opbouw, maar daar paste alles veel beter. En ik wil er nog maar eens op wijzen, de sfeer in Ha-Hov was echt raak, de scenes in Oost Berlijn grijpen je je bij je strot, het einde veel en veel spannender, meer uitgewerkt en komt ook waarschijnlijker over. En dat einde is zeker essentieel. Die film is gewoon veel beter. Neem de taal, niet Engels maar Israëlisch, dat alleen al versterkt het gevoel van authentiekheid. Het is zoals met de meeste remakes, haal het magische van het origineel weg en je blijft met het kale verhaal over. En zelfs aan dat verhaal is gesleuteld, natuurlijk niet ten goede. Dat gevoel wordt alleen maar sterker als je de remake wat laat bezinken.

avatar van Theunissen

Ik wist trouwens niet dat er een origineel van was. Maar ik zie dat het origineel uit Israël komt. Dus de amerikanen hebben weer eens buitenlandse film gekopieerd.

• 2073 berichten

Ik vermoed dat wel meer mensen dat niet weten Theunissen en dat vind ik echt heel jammer. Als het nu nog een remake uit een grijs verleden zou zijn, maar Ha-Hov is uit 2007. Die film heeft totaal geen aandacht gehad, zeer ten onrechte imo.

avatar van Theunissen

Ze hebben dat ook o.a. gedaan met de film "Låt den Rätte Komma In" uit 2008 en de Amerikaanse versie "Let Me In" uit 2010. Die film was echter wel meer bekend omdat het origineel uit Europa (Zweden) kwam. Het origineel van deze film komt uit Israël en is dan natuurlijk hier niet bekend. Het is jammer dat ik deze als eerste heb gezien en niet het origineel. Het origineel valt wel te pindakazen zie ik maar wel alleen in DVD formaat en met Engelse subs. Ik heb maar eens gestart en als ik de kans krijg zal ik hem eens bekijken.

• 2073 berichten

Tja, de meeste landen houden niet van andere talen en ondertitelingen. De vreemdste remake vond ik toch wel van het Belgische Loft, zelfde taal nota bene. Heb die remake overigens niet gezien, net als ik "Let me in" niet heb gezien. Geen enkele behoefte aan ook.

Toch zijn Israëlische films nu ook weer niet zo exotisch dat wij ze niet kennen. "Libanon" was echt een geweldige film, echt één van de betere oorlogsfilms.

avatar van james_cameron

Best spannende thriller, maar qua structuur en aanpak soms helaas iets te geforceerd en te melodramatisch. Het beste gedeelte betreft de flashbacks; de scenes in het heden zijn minder boeiend. Daarnaast lijken de 'oudere' akteurs absoluut niet op hun jongere versies, met als totaal ongeloofwaardig toppunt de combinatie van Sam Worthington/ Ciaran Hinds. Welke malloot heeft in godsnaam bedacht dat deze twee akteurs op elkaar zouden lijken?

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Goede, sterke film, met een paar goeie acteurs in de hoofdrol.

Christensen speelt heel goed de "Nazi".

En wat james_cameron al vermeldde......Een bèètje te melodramatisch, en nog iets.

De combinatie van Sam Worthington/ Ciaran Hinds?

Daar hadden ze wel een andere acteur voor moeten inhuren.

Verder, zeer onderhoudend verhaal, met een paar mooie scenes.

avatar van benni

benni

Goede film,met een heel mooi moment. In het begin, in die cafe, onze eigen Bruno Majcherek uit Heerlen! Een Limburger, weliswaar in het Duits zingend, Laila ! En dat in een Amerikaanse film....Zeer populair bij de piraten, op de hedendaagse radio niet meer te horen.Maar mijn ouders hebben nog op die tango gedanst. Dat geeft toch wel een extra tintje mee aan die film. Helen speelt echt top, in welke film niet. En die Christensen is ook ok.

avatar van Zinema

Schipperen.

Weinig originele thriller die, ondanks de aardige cast, niet veel indruk weet te maken. Het verhaal biedt in ieder geval meer spanning dan de uitvoering, al onderhoudt de film wel over de volledige lengte. De jacht op een, op Mengele gebaseerde, nazi had echter veel meer teweeg kunnen brengen. Nu schippert de film te onevenwichtig tussen drama en spanning.

Redelijk.

avatar van stinissen

Sterke thriller met een goed tijdsbeeld van de voormalige DDR met een geweldige cast een heerlijke Helen Mirren en prima rollen van Ciarán Hinds en Tom Wilkinson als de cast uit het heden ook de jonge cast was erg goed met als uitblinker Sam Worthington en Jessica Chastain .

avatar van sofripa

sofripa

Super pakkende film. Geweldig neergezet jaren zestig tijdsbeeld. Prachtige cast die vol voor dit spannende verhaal gaat. Naar het einde toe naargeestig, tergend en bevredigend. Geweldige rol van Jesper Christensen als nazi beul. Zijn 25 jarige theaterervaring komt zeer goed tot uiting. Echt top.

Zeer, zeer naar deze film uitgekeken en mijn verwachtingen zijn zeker waargemaakt. 4 sterren hands down. Aanrader.

avatar van Lestat

Lestat