Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 110 minuten / 127 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Zack Snyder
Met onder meer: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 24 maart 2011
Plot Sucker Punch
"Feed Your Head"
'Sucker Punch' speelt zich af in de jaren 50. Baby Doll (Emily Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma's die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.
Baby Doll
Lobotomy Nurse / High Roller Girl #1
The Doctor / The High Roller
The Wise Man / The General / The Bus Driver
JacoBaco
Leuk dat je dat zegt. De 2 stemmers voor jou geven beide een 2,5. Precies in between.
Maar goed, je kunt zien dat de meeste stemmers 3,0 en 3,5 geven.
SandySem
ontzettend foute film.. direct uit een gemiddelde mannenfantasie gehengeld, het viel me nog mee dat de meisjes geen relatie met elkaar hadden, dan was het plaatje compleet geweest. Toch nog twee sterren voor de mooie plaatjes en het einde, waar dan toch nog iets van diepte in schuilt.
komerad
ontzettend foute film.. direct uit een gemiddelde mannenfantasie gehengeld,.
Wat is er fout aan de "gemiddelde mannenfantasie"?
N23
Wat is er fout aan de "gemiddelde mannenfantasie"?
Hou jij nou maar wijzelijk je mond voordat we een gezemel aan feministen krijgen.
Vond ik inderdaad wel jammer. Had hier graag een echte unrated versie van gezien. Grootste probleem is inderdaad dat het allemaal net (veel) te braaf is.
Naomi Watts
Want lesbische relaties zijn dan ook erg wild. Wat girl on girl action ok, maar een relatie had geen drol uitgemaakt natuurlijk.
AC1
Ze vinden het nu al een halve pornofilm. Dat "brave" hoort toch bij Anime?
Anime heb je in alle vormen, van heel braaf tot hardcore porno
Ik doelde ook niet op een platonische relatie.
Naomi Watts
Ze vinden het nu al een halve pornofilm. Dat "brave" hoort toch bij Anime?
Klopt, is vooral een ode aan de manga en anime, veel seksuele suggestie, meer niet. Eeen live action Hentai had Snyder niet echt in gedachte
AC1
Met meer blote tieten had de film te veel een sequel op Verhoeven's Showgirls geweest, vrees ik.
Ik begrijp dat er in anime ook pornografisch werk wordt gemaakt maar dat is volgens mij eerder een reactie en een gevolg op de typische, conventionele mainstream anime. Hier heb je ook pornotekenfilms (net zoals je films en sexfilms hebt). Nou ja, van dat spul dat vroeger niet in de rekken lag (allez, dat vermoed ik toch). In anime en manga wordt meestal alles toch verbloemd, niet? Het is een beetje stout en suggestief maar hardcore sex?
N23
@AC1, het manga wat in het Westen wordt verkocht richt zich ook op het Westen. Dat geweld en pornografie dan eerder bekend wordt dan een goed verhaal (@Deadnote, Doll) dat is dan ook vanzelfsprekend.
Vergelijk het eerder met de films die wij kennen vanuit Hollywood. (wat je al deed).
Als je daarintegen pornografie wilt, dan moet je naar hentai. Een goede film kan ik je dan echter niet aanraden. haha
*Anime > film.
*Manga > comic/strip.
*Hentai > de pornovariant van manga en anime.
komerad
ah blote tieten, heb em al het programma staan voor zaterdag. Lekker relaxed met pintje op tafel en cleanex bij de hand.
Fortune
Kwamen er maar blote tieten in voor...
Die Cleanex kan je er bij houden hoor, om te janken dit.
Jammer, @N23
laat die feministes maar komen, heb nog wat (vroeger als typisch mannenwerk beschouwd werd) klussen aan het huis op te knappen, het gras mag ook nog eens gemaaid worden zo net voor de winter.
erik1677
Een mooie hoofdrolspeelster, daar was mn aandacht al door getrokken.
En ook de actie is dik in orde.
Alleen wel jammer dat het verhaal soms een beetje warrig is.
Maar dat doet verders niet af aan het kijkplezier.
Alleen had de actie van mij wel eens wat lomper mogen wezen, maar dat terzijde.
holbewoner
Hij zou beter terug actiefilms maken. Zoals Dawn of the dead, 300, Watchmen. Dat waren zijn beste.
AC1
't Wordt Superman, holbewonder. BTW, volgens Snyder was Sucker Punch z'n eerste echte actiefilm. Zijn vorige films vond hij eerder "actiony". Ik snap hem wel. Je kan toch niet zeggen dat het in Watchmen om de actie ging, hè? En in 300 komt het eerste uur geen actie voor.
nakada
't Wordt Superman, holbewonder.
Ik dacht even : slaat AC1 nou aan het schelden ?Ik zie hem ook niet echt als actiefilmer. Ik vind hem vooral een grafische filmer. Compositie, kleurgebruik en oog voor detail zit bij hem altijd wel goed. Maar omdat een meesterwerk op filmgebied van nog meer zaken afhangt zijn de films niet allemaal van even hoge kwaliteit. Maar visueel is het altijd wel smullen.
AC1
Beelden zijn de woorden van de de filmmaker. Wanneer we film vooral als een visueel medium beschouwen dan komen sommige van Snyder's films toch wel aardig in de buurt van een meesterwerk. De reden waarom ik 300 en Watchmen zo verbluffend goed vind is dat ik niet goed zou weten hoe men die kan verbeteren. Uiteraard zijn er in de geschiedenis van film ooit betere acteerprestaties geleverd maar zoek die dan elders. Hier staat alles ten dienste van 'het visuele' en het 'zintuiglijke'. In sommige andere films staat alles dan weer in dienst van de acteurs. Ik denk dat een meesterwerk niet gebonden moet zijn aan conventies. Wil jij een film maken die puur teert op beeld? Prima! Wil jij een film maken waar het draait om de dialogen of knappe acteersprestaties of spanning of humor of romantiek? Ook prima toch?
Knapen
Snyder zou iets kunnen leren van de gezegde ‘less is more’. Sucker Punch is namelijk een ontzettend vermoeiende film waarbij alles benadrukt lijkt te moeten worden. Elk schot heeft zijn eigen slowmotion, zijn eigen overdreven geluidseffect en dit alles geschiedt in oerlelijke CGI-werelden.
De creativiteit is ver te zoeken en de belabberd slecht uitgekozen soundtrack maakt het er niet beter op.
Na het tweede actiegedeelte had ik het eigenlijk allemaal wel gezien. Dan hoop je maar dat er buiten de actiescènes om nog wat te beleven valt, alleen heeft de opzet van de film teveel een ‘been there done that’ gehalte. Doordat het hoofdpersonage al snel uitzet wat er dient te gebeuren weet je steeds precies wat er komen gaat en ontbreekt elke vorm van spanning (als die er al zou zijn). De korte scènes in het bordeel/gekkenhuis zijn simpelweg opvulling, zodat Snyder weer snel terug kan gaan naar zijn (dat denkt hij tenminste) gestileerde werelden. Alleen deze overdaad maakt de film juist veel minder interessant en op momenten onkijkbaar. Nee, kon hier helemaal niets mee.
Filmpje1
ik snap best dat er mensen zijn die deze film niet zo kunnen waarderen.
ik vraag me dan alleen af, als deze film niet van een bekende naam (Snyder) zou zijn, en hij niet heel erg bekend zou zijn (de film dan)
of hij dan nog zo laag zou scoren?
nu komt ie in het rijtje Final Destination 3 (2006) Get Smart (2008) Jumanji (1995) en Shaft (2000)
ik ben toch echt van mening dat deze film minstens 3* gemiddeld zou moeten staan.
BABYDOOOLLLXXX
ik snap best dat er mensen zijn die deze film niet zo kunnen waarderen.
of hij dan nog zo laag zou scoren?
Je hebt helemaal gelijk!
Suckerpunch is een prachtige film !!!!
marcelvkan
Hehe ! Eindelijk weer is een film die wil boeien, en waar je over na kunt denken !
En damn, Wat een muziek !!
De sfeer is fantastisch !
En de vrouwen mogen er ook zijn !
Heb genoten ! 4.0*
VanRippestein
God wat jammer! Een redelijk leuk concept, maar wegens gebrek aan fatsoenlijk acteerwerk en een totaal debiel einde een slechte film. Die hele raamvertelling was gewoon useless en haalde de film in zn geheel behoorlijk naar beneden. Emotie had de film niet, maar Snyder vond kennelijk dat het er hoe dan ook wel in moest. Die Snyder is een vreemde knakker, hij heeft een fijn gevoel voor visuals maar elke film die ik van hem zie lijdt onder een naar plot... Jammer om iemand met zoveel potentie elke keer toch weer een fundamenteel onderdeel van zijn film zo hard laat falen dat de hele film er minder van wordt.
Als je allemaal "actrices" hebt die eigenlijk geen ene ruk kunnen, laat ze dan ook niet proberen een soort van drama uit te beelden.
Drifter
Bijzondere film, mooie effecten en een apart verhaal met een einde wat blijft hangen.
Los van humor heeft het alles wat er in een film kan zitten.
Btw: muziek is prima, past mooi bij de sfeer.
TIM-K
Uniek concept. Door de verschillende door elkaar lopende verhaallijnen bleef de film voor mij tot aan het eind boeiend. Emily Browning speelt haar rol als "Baby Doll" uitstekend. 4 sterren voor mij.
Ik had wel wat schrik voor deze film met een fantasie die te overdreven 'games' leek. Maar de fantasiewereld is wel leuk moet ik toegeven. Het is mijn 4e film van Snyder en hij blijft dergelijke leuke films maken. Maar net als in de vorige films gaat z'n aandacht vooral naar de vormgeving en zie je de gaten in z'n verhaal dat weinig samenhang kent. Ook werkt hij niet bepaald naar een sterke climax, wat je wel zou verwachten bij dit soort films. De fantasie doet me wat denken aan Pan's Labyrinth of Revolver (om 2 uiteen lopende films te noemen) maar Sucker Punch haalt het niveau niet van die films. Leuk concept, leuke invulling, slechte uitwerking. Maar het resultaat is aangenaam om te zien en dat is ook niet belangrijk bij een film.
fooraap
Wat een draak van een film. Brute actie, slechte CGI, filterdun verhaaltje en bedenkelijke acteerprestaties. Neen, dit is het niet.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Fast Five
Actie / Drama, 2011

Inside I'm Dancing
Drama / Komedie, 2004
bordeelasielontsnappendraakrobotgeweldinmatealternative imaginationlobotomyrape culture girls with guns