• 9.371.687 stemmen

Alternatieve titel: National Lampoon's Dirty Movie

Geregisseerd door: Jerry Daigle en Christopher Meloni

Met onder meer: Christopher Meloni, Mario Cantone en Robert Klein

Plot Dirty Movie

"There's always room for a dirty joke."

National Lampoon's Dirty Movie vertelt het verhaal van een op koopjes jagende producer (Christopher Meloni) die de beste komedieserie ooit wil maken. Zijn bestuursvoorzitter (Robert Klein) is iemand die na jaren van succes zijn bedrijf zag verdwijnen omdat hij zijn "komedieballen" kwijt is. Dan is er ook nog eens de artistieke regisseur die de uitzinnige sfeer van zijn collega's niet deelt.

avatar van erpunited

erpunited

Ik vond de film slecht. Slecht verhaal, slecht geacteerd. Het enige lichtpuntje waren de mooie vrouwen. Deze film lekker laten liggen

avatar van Elineloves

Elineloves

Per toeval bij deze film terecht gekomen, door twee acteurs van één van mijn favo TV series: Law & Order: SVU. Vooral nieuwsgierig naar Christopher Meloni, die ik alleen ken van SVU en sinds kort ook in True Blood heb mogen aanschouwen.

Ik ben wel een fan van de '-Movie' films, ik dacht dan ook dat dit een soort Extreme-, Epic-, Spanish-, of Disaster-, Movie was. Nou, een Disaster was het inderdaad.

Ik moet even drie keer kijken om Meloni te herkennen. Ik heb me serieus af zitten vragen wat de beste man bezielde. Hij was het filmen van alle kills, sexcrimes en abuse afleveringen van SVU

zat en wou even iets totaal anders? Mental breakdown? Penopauze? Moet wel, want ik kan me niet voorstellen waarom hij zich hier anders voor zou lenen.

Zijn nep gebitje en zijn oranje huidskleur gaat al snel irriteren, evenals zijn vreemde stemgeluid en kleding. Zijn hele personage is gewoon niet grappig.

Het is nergens leuk te noemen. Af en toe wat topless vrouwelijk schoon in beeld, en enkele scènes die wel enigszins ok te noemen waren, zoals sommige 'audities' (twins bijvoorbeeld) maar helaas is twee keer een glimlach op je gezicht krijgen niet genoeg om een komedie goed te kunnen vinden. De humor is van erbarmelijk niveau, om over het acteerwerk maar te zwijgen.

Laat Meloni maar fijn bij de serieuzere rollen blijven en dit dieptepunt snel vergeten.

avatar van mrklm

mrklm

“This is bullshit” zegt ‘actrice’ Stylist B aan het eind van de film wanneer ze de laatste regel van het Amerikaanse volkslied door de mangel heeft gehaald. De pogingen van een productent [Christopher Meloni] en een schrijver [Mario Cantone] om een film te maken die gebaseerd is op ‘dirty jokes’ is een excuus om een stortvloed aan foute (lees: smakeloze en flauwe) grappen over ons heen te laten komen. Regie, acteerwerk, geluidsmontage en muziek zijn van een bedenkelijk niveau. Toch slaagt voormalig bokskampioen Larry Holmes erin om met afstand de slechtste vertolking van allemaal neer te zetten. Het spreekt voor zich dat je daar niet wakker voor hoeft te blijven.

avatar van Phantasm

Phantasm

Soms leuk en soms flauw, je moet wel van dit soort humor houden.