Genre: Actie / Horror
Geregisseerd door: Ngai Choi Lam
Met onder meer: Yukari Ôshima
Gesproken taal: Kantonees
Plot Lik Wong
Wanneer Ricky een drugdealer vermoordt die de dood van zijn vriendin op zijn geweten heeft, wordt hij naar een gevangenis gestuurd waar het recht van de sterkste heerst. Gelukkig beheerst Ricky een speciale kung fu-techniek waarmee hij dwars door zijn tegenstanders kan meppen. Het duurt echter niet lang of Ricky heeft iedereen tot vijand gemaakt, inclusief de gevangenis-directeur.
Ricky
Lao Ma
Assistant Warden
Prison Warden's Son
ichi
Insane!!!!Ik heb em op tape, in het chinees(of iets dergelijks) en zonder ondertiteling en toch al een paar keer gekeken. Compleet over de top en bloody as hell. Splatter- kungfu.
JayLunar
Gisteren op DVD binnengekregen (HKL). Ben erg benieuwd. Film lijkt me hartstikke cool!!
Bulletproof Monk
Heb het voor mijn verjaardag op DVD gekregen. Heb tot nu toe alleen de trailer gecheckt. Ik moet zeggen dat ik erg benieuwd ben!
as
Dit is niet serious te nemen en dat is TOF!!!
Heb me kostelijk vermaakt. erg Low Key allemaal maar wel met veel "sick" plezier gemaakt.:r eeeh oeps!!
Hemdale
Ik heb er een recensie over gelezen van deze film en daar stond in dat de film wel wat van Braindead heeft, shit ik moet deze film echt zien!
damon
Ik heb de film gezien (Engels nagesynchroniseerd) Het is een ZEER vreemde film.......met 1 stoot bartsen hoofden uit elkaar.....tis een ware Karate-Splatter film.......waarschuwing: weirdness niveau is erg hoog! wel een must-see-movie!
YuLaw16
Story of ricky is misschien wel de bloederigste HK film ooit.. In deze film kun je alles verwachten. Mensen worden gevild, hoofden exploderen, tongen worden eraf gesneden, iemand probeert met zijn eigen darmen Ricky te wurgen en zo kun je nog een tijdje doorgaan. Echt een zieke film. Story of ricky is gebaseerd op de manga strip Story of ricky (hehe). En als je de originele trailer ziet van deze film zie je dat deze film erg veel op deze strip lijkt en dat vind ik wel goed gedaan. De kung fu gevechten waren behoorlijk slecht, maar daar heb ik begrip voor want Ricky kan in een klap iemand vermoorden dus waarom zou hij van zulke mooie moves laten zien? Fan Sui Wong kan zeer mooi vechten alleen in Story of ricky heeft ie dat niet kunnen laten zien. Sommige stukjes in de film zagen er wel goedkoop uit zoals de eindbaas. Je zag duidelijk dat de reus gewoon een man was in een of andere goedkope halloween pak. Het was jammer dat deze film geen grotere budget had. Maar Story of ricky heeft alles actie, komedie, horror, romantiek en zelf drama. De gore momenten zijn gewoon leuk en zeer origineel. Een goede film alleen het had veel beter kunnen worden als de film een grotere budget had.
Hemdale
Zeer coole film, humoristisch en bloederig, ik heb er erg van genoten!
ToNe
als ik puur het verhaal moest gaan oordelen dan was dit echt een halve ster waard!
maar de scenes en sfx zijn zo apart en grappig dat het zeker de moeite waard is om de film te [blijven] kijken.
Beetje jammerlijk geval deze film. Heeft enkele halfleuke momenten, maar al bij al maar makjes, zeker in vergelijking met films als Bad Taste of Braindead. Wat deze vooral mist is een nodige dosis relativeringsvermogen en humor. Alles gaat er nogal dramatisch aan toe. Niet dat deze film zich serieus neemt, of serieus genomen moet worden, maar je zou af en toe toch beginnen twijfelen.
De film sleurt er drama en romantiek bij, om voor mij totaal onduidelijke redenen. Alsof motivatie en karakteruitdieping in dit soort film van belang is. De vreugde en ongedwongenheid van de echte gore/B flicks is hier voor mij niet echt in terug te vinden, dus blijven er maar één of twee leuke momenten over in de film.
De sfx van de laatste kerel deden me trouwens denken aan The Thunderbirds. Geen aangename vaststelling in een live action.
bioscoopzaal
Morgenavond te zien in Filmnight Special op de Vlaamse zender Kanaal 2. Zoals gebruikelijk met een inleiding van Jan Verheyen.
Aan de recensies te zien is dit wel iets heel aparts, Verheyen noemde het in elk geval "een film van de buitencategorie". Ben benieuwd.
Goodfella
Inderdaad een wat afgezwakte versie van Brain- of Evil Dead, maar het is best charmant in al z'n knulligheid en over-the-top-ness. Niveau van een gemiddelde Van Damme flick, maar dan wel tig maal hysterischer. Leuk, op z'n tijd
. 2*
Ondanks dat de rondvliegende darmen en de ontploffende hoofden er totaal niet uitzien is het nog enigzins vermakelijk. 2*
djelle
Deze Japanse regisseur maakt er wel een heel eigenaardig zootje van. Hij combineerd een gevangenisverhaaltje met een mix van kung fu toestanden en horror met smerige gore op braindead-niveau. Daarnaast gebeuren er nog talrijke rare plotwendingen en moet het hoofdpersonage "ricky" met hoogst eigenaardige vijanden afrekenen. Gelukkig heeft hij abnormale krachten en magische talenten die het logische overstijgen, om zodoende alle vijanden zo sadistisch mogelijk te vermoorden om te kunnen ontstnappen uit de gevangenisinstelling...
Ik zit mij hier ziek te lachen terwijl ik dit schrijf. Hoe meer ik erover nadenk, hoe grappiger het klinkt. Nog nooit heb ik zo'n eigenaardig creatie gezien! Dit kan alleen maar oosters zijn...
Maar toch heeft het me wel enorm geboeid en vermaakt op een bepaalde manier. Het verhaal met zijn eigenzinnige combinaties is wel erg origineel en heel amusant. Elke scene opnieuw ben je weer verrast en boeit je telkens weer. De gevechtscenes en de vele gore-effecten waren erg schokkend en genietbaar. Het voelde inderdaad heel anders aan dan een gemiddelde goreflick, heel apart sfeertje, maar ik hield er wel van.
Overigens moet je niet al te veel zoeken achter deze film maar het kan je zeker enorm entertainen en verrassen! Erg coole verfilming van de alom bekende mangastrip.
Er is inderdaad 1 groot minpunt ivm de kwaliteit van dergelijke effecten. Soms zag je duidelijk dat het gemaakt was. Jammer, anders had hij minstens een halve ster meer gehad. (3,5)
Ravenstein
Volledig over the top en erg leuk!
Men blijft kijken, al was het maar om te zien hoe de volgende aan z'n eind gaat komen.
pompoen
Gore fantasyfilm, ik vindt het nog "kunnen" voor een japanse film.
We zijn dit gewend van japanse filmmakers.
Voor een anderhalf uur te kijken naar niet alleen bloed, maar alles wat er in een menselijk lichaan zit.
Pure horror. redelijk goede acteurs.
JockeyFull
Sja. Hoe moet je hier op stemmen...
Kwaliteit 0* -> slecht geacteerd, slecht verhaal, slechte FX, alle pogingen tot humor mislukken, stomme soundtrack en ga zo maar door
Entertainment 5* -> nog nooit zo hard gelachen met een film. Heb hem met wat vrienden bekeken, en een paar pintjes. Heerlijk!
Die flashback scene's met zijn vriendinnetje, en alle andere pogingen tot karakteruitdieping vind ik trouwens wel heel leuk, juist omdát dit helemaal niet nodig is in zo'n film en omdat het echt wel heel geforceerd overkomt.
Kortom, ik zou hem iedereen aanraden om hem te zien, maar verwacht niets, maar dan ook niets op niveau in deze film.
Sterren 0* + 5* : 2 = 2,5*, maar omdat hij zo leuk is krijgt hij toch nog 3*
FraVro
Geen humor maar toch hard lachen, dan is het toch humor.
maar ja is vandaag binnen gekomen en ga hem vanavond kijken!
FraVro
heerlijk z'n film. nog nooit z'n drooge combinatie gezien. geweldig! lekker gelachen en zitten genieten hoe de mensen op een "braindead" achtige manier werden afgeslacht.
toch ook wel minpunten, soms erg blij en soms ook stomme grappen die ik niet snap en andere dingen die net iets beter konden (daarom net geen 5). maar ja daar heb ik me niet druk omgemaakt, want de rest van de film maken het zeer zeker weer goed!
daarom een dikke: 4,5*
orbit
- 12092 berichten
Komplete overthetop japanse onzin! Altijd wel vermakelijk voor een avondje bezuipen
newG
Voor de geintreseerden een stukje uit de film.
Ongelooflijk hoe goed deze film (niet) is
Hersenloos topvermaak uit azië
bioscoopzaal
Hersenloos inderdaad, en vooral bruut, lomp en fout. Maar ergens ook wel vermakelijk, al kon ik er over het algemeen weinig mee, en begon het laatste halfuur toch wat te vervelen. Het acteerwerk was bovendien ronduit vreselijk, en de speciale effecten waardeloos en het camerawerk tamelijk flets (op een paar leuke shots na dan). Eigenlijk een cultfilm die zijn reputatie niet helemaal waarmaakt: vooral omdat het hele zootje te onevenwichtig om de hele speelduur te boeien.
2 sterren dan maar.
Theatertje
Dit is bucht. Niet alleen zijn de acties in de film onmogelijk, de slechterik is onmenselijk (letterlijk en figuurlijk). Monsters en zo en kungfu-zever, dat vind ik één grote klucht.
FillumGek
Het is wel leuk voor een keertje, maar de grappen en characters zijn zo ongelofelijk fout. Sowieso slaat het verhaal nergens op, maar kwam de actie en zo ook niet echt overtuigend over. Alleen de effecten en lompe scenes waren wel erg leuk.
Friac
Ik kan me vinden in JockeyFull's manier van beoordelen, maar zelf ga ik me voor mijn eindoordeel compleet baseren op het gelukzalige gevoel dat ik op het einde van de rit aan 'Story of Ricky' overhield.
Natuurlijk is 'Story of Ricky' rommel en 100% pulp. De acteerprestaties van het gros van de hoofdpersonages zijn zodanig overdreven en slecht, dat je ze niet eens serieus kàn nemen, de SFX zijn vaak van erbarmelijke kwaliteit en het verhaal slaat werkelijk nergens op en gaat gebukt onder een hilarisch foute sentimentaliteit.
Maar dit zijn tegelijk de sterktepunten van de film, wanneer je het pure kijkplezier evalueert. Net zoals een film als Deadly Weapons (die een pak slechter is dan deze film overigens) moet je gewoon beseffen dat je naar pure rotzooi zit te kijken (al vielen sommige shots nog goed mee in deze film), en dan is het ronduit genieten geblazen.
Het had gerust nog een half uur langer mogen duren voor mijn part.
sinterklaas
Natuurlijk heb ik deze gekocht omdat er gore dingen inzaten en de bloederige trailer heb gezien.En inderdaad: de film is echt heerlijk over de top. Met heerlijke gore momenten:Hoofden worden in een keer tot moes geslagen, mensen worden gevilt, je darmen eruit halen om iemand te wurgen en natuurlijk: de gehaktmolen. Daarnaast zit er ook nog een hoop leuke humor in bv: dat zoontje van die directeur. Wel jammer waren die goedkope effecten soms. En als die gevangenis directeuruitgroeit tot een monster zie je duidelijk dat dat een halloweenpak is.
De rol van Ricky was wel erg goed. En dan nog dat leuke typische HongKongse melodrama der tussen.
Ik heb na het kijken van de film toch een emmer met sop en een dweil moeten pakken om al het bloed en vlees in mijn kamer op te moeten ruimen.
3,5
Halcyon
Kungfu-splatter, het is weer eens wat anders. The Story of Ricky is eigenlijk op alle vlakken een wanproduct, maar de inventieve actiescènes (hoewel vaak abominabel slecht geschoten) maken een en andergoed. Bloederige onzin zoals je het nog nooit gezien heb, in dat opzicht maakt deze film z'n reputatie volledig waar.
Een groot stuk van het entertainment schuilt natuurlijk in de slechtheid van dit soort films. Iemand die heel de film door muren kapot slaat met één hand en tralies ombuigt alsof het spaghetti is, maar er toch niet in slaagt uit de gevangenis te ontsnappen ... tja, het blijft lachwekkend. De gevechten en personages - karikaturen van zichzelf - zijn verder hilarisch genoeg om gedurende anderhalfuur de schwung erin te houden. Het eindgevecht had dan weer niet echt dat kers op de taart gevoel; het mocht nog wat absurder.
In "over the top" splatterfestijnen niet meteen de beste - nochtans rondvliegende ledematen, headexplosions en ingewanden in overvloed - maar toch slecht genoeg om uit te blinken in wansmaak.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Yuen Chun Hap Yu Wai See Lee

Siu Ngo Gong Woo
Actie / Romantiek, 1990

South Park: The Streaming Wars Part 2
Animatie / Komedie, 2022
vechtsportengebaseerd op mangageweldheld captivedoodanimal abuseknocked outmegalomaniac