• 9.373.024 stemmen

Geregisseerd door: Terence Young

Met onder meer: Lee Marvin, Richard Burton en O.J. Simpson

Releasedatum: 9 januari 1975

Plot The Klansman

"Welcome to scenic Atoka County"

Bascomb, de sheriff van het door de Ku Klux Klan gedomineerde stadje Atoka in de Amerikaanse zuidelijke staten, probeert de blanke grondeigenaar Breck Stancill te beschermen. Deze heeft zich de woede van de burgers van Atoka op de hals gehaald door zwarten een onderkomen op zijn land te bieden. Als Bascomb de racistische meute niet meer kan tegenhouden, komt het tot een bloedig gevecht op Stancills land.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Breck Stancill

Sheriff Track Bascomb

Butt Cutt Cates

Loretta Sykes

Nancy Poteet

Mayor Hardy Riddle

Bobby Poteet

Quentin

Ik heb maar de orginele filmposter toegevoegd, moet trouwens een vreselijk slechte film zijn.

avatar van streeter

streeter

Ik vond het een goed portret van ras relaties in het zuiden, met sterk acteerwerk van Lee Marvin en zelfs O.J. Simpson.

Het probleem is Richard Burton - het is duidelijk dat hij gedurende de hele shoot dronken was.

streeter schreef:

Marvin zou ook zeer veel gedronken hebben onder de opnamens....

avatar van streeter

streeter

Daar heb ik ook over gelezen... maar het is niet duidelijk te zien, zoals met Burton.

avatar van TVGids

TVGids

Wat een sociaal drama moest worden, werd een slordig gemaakt prul, waar een serieuze blik op rassenconflicten het aflegt tegen bot geweld. 0,5 ster

avatar van JurassicPark

JurassicPark

zie je eigenlijk wel de KKK

Quentin

Vermakelijke film maar inhoudelijk nogal curieus, kwam er niet uit of dit nou een sociaal drama of explotatie film was.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

streeter schreef:

Het scheelde zelfs niet veel of Burton had de film door zijn alcoholisme niet overleefd

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Degelijke misdaadfilm met een prima Lee Marvin. Die man kan voor mij niet veel verkeerd doen. Zijn aanwezigheid in een film doet het niveau wat mij betreft enkel stijgen.

Ook leuk om een jonge O.J. Simpson hierin te zien als wraakengel.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Aahh jeugdherinneringen!!! Cinema Rex!

avatar van xangadix

xangadix

Eigenlijk gewoon een slechte film, maar juist doordat hij zo gedateerd is, blijft het net genoeg boeien.

avatar van badfans69

badfans69

Vond via imdb een link naar archive.org waar de film gratis te bekijken is (zonder subs)

Waarom dit kan....

VideoCellar cleared this one as PD before uploading. The original release had an invalid copyright notice. This is the cut version made for TV and the copyright notice was added too late.

Film link

Quentin

Inmiddels op bluray in Duitsland.