Sterke Verhalen (2010)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot Sterke Verhalen
Film over vijf Amsterdamse jongeren (twee jongens en drie meisjes) die na het behalen van hun eindexamen een feest organiseren maar met de kaartverkoop wil het niet zo vlotten. Ze bedenken een gewaagd plan om de zaal toch vol te krijgen. Daarvoor weten ze een jongen uit de provincie te strikken die naar de stad is gekomen om te gaan studeren en probeert "in te burgeren". Buiten hun gezamenlijke wens om een superfeest voor elkaar te krijgen hebben ze ook allemaal hun eigen belangen bij het slagen van het feest. Maar niet alles loopt zoals gepland.
Dennis
Ellektra
Achie
Lisa
Q Jones
Hahaha ik ga altijd op maandag naar de sneak en laten ze nou net deze film gaan draaien, ik had er geen hoge pet van. maar na een kwartier ben ik weg gelopen. Wat een slecht acteerwerk. Ik heb het eerste kwartier mezelf constant lopen ergeren en moeten lachen hoe slecht het was. Heel veel mensen volgde trouwens ons voorbeeld en liepen ook weg.
druchiimaster
wat een poep film zeg jeetje.
deze zin hierboven is op gelijk niveau als de dialogen in de film
scholtie
Vanavond in de sneak gezien. Wat een lache film.
Ik had er weinig van verwacht, maar de film verbaasde me positief.
Echt een geval van verstand op 0 en lachen maar.
FMHZ
gisteren in de sneak gezien. Mijn god wat was dit slecht. Ik ben wel blijven zitten, ik kan me op de 1 of andere manier er wel over heen zetten en er dan vooral een 1,5 afkraken van maken. Het kon gewoon echt niet. Het acteren, het verhaal, de grappen. Het was een komedie, dus het ging om de grappen. Maar je vraagt je soms echt af of iets als een grap bedoelt is of serieus. Ik heb wel geteld 2 keer gelachen tijdens de film. Het kolonisten van katan grapje en de eerste keer dat de buren van de hoofdpersoon op een onverstaanbare manier begonnen te praten
Maar die Marlon, wat een sjaak was dat zeg, het komt gewoon totaal niet over. Die boeren Marokkaan, leuk bedacht maar werkte totaal niet. Met zn trekker door Amsterdam. En dan die Pinguïn, dat is toch niet iets om een hele film op te laten draaien. Want uiteindelijk draaide die hele film om die Pinguïn. Gewoon slecht allemaal. Je verbaast je er toch ook wel over hoor, dat het kan, dat er serieus iemand is die hiermee denkt een goeie komedie af te leveren. Het is dat je geen 0* kunt geven....
BenicioDelToro
Misschien handig om iets over de achtergrond van dit project te weten, vooraleer je je mening geeft: Sterke Verhalen is geschreven en geregisseerd door twee 22-jarige filmstudenten, zonder financiële steun van het Filmfonds, een oproep of distributeur. Ze hebben zelf voldoende geld en sponsors bij elkaar gezocht om hun droom - een eigen speelfilm maken - te realiseren. Zoveel inzet en enthousiasme alleen al is een dikke pluim waard.
Dan de film zelf: dit is duidelijk een film voor jongeren, door jongeren. Duidelijk gericht op een specifieke doelgroep dus (met mijn 28 jaar kon ik de straattaal ook niet volgen, ben ik dan oud?
).Het verhaal is bizar en origineel, helaas werkt niet elk grappig bedoeld momentje, maar over het geheel genomen is het allemaal best vermakelijk. De jonge cast kent hoogte- (Akkabi, Weisz) en dieptepunten (Broekman) en uiteraard duiken de nodige BN'ers op. Hier en daar vliegt het verhaal uit de bocht, zeker tegen het einde, maar dat hoort nu eenmaal een beetje bij dit soort films. De muziek was ook af en toe té veel aanwezig, maar ach. De jeugdige branie spat er vanaf en dat is mooi om te zien.
De piepjonge regisseurs zijn er nog lang niet, maar ze hebben nog alle tijd om hun talent verder te ontwikkelen. De kop is er in ieder geval af!
Mescaline
Misschien deze film binnenkort maar eens een kansje gunnen, het plot klinkt leuk en vind het leuk beginnende regisseurs bezig te zien
Sympathiek project, leuke film. Ik wil wel meer zien van Weisz, Akkabi, Broekman en Harmsen. De regisseurs hebben laten zien een kans te verdienen in de nederlandse filmwereld.
timbo_
Heb film zelf nog niet gezien maar wat een onzin redenering. Omdat iemand met veel inzet en enthousiasme een film maakt mag je hem niet slecht vinden? Zou me wat zijn zeg.
shockdog
Oef, tegevallende cijfers.
daar let ik bij nederlandse films zoiezo al niet meer op. Als hollanders ergens goed in zijn, dan is het wel hollanders afzeiken.
MovieHolic
Agreed
wwelover
Tsja, het is een redelijke film. Maar helaas nooit echt hoogstaand. Humor is aardig, maar ook geregeld gewoon zo voorspelbaar en too much. En dan heb ik het bijvoorbeeld over 'de buurjongens', echt straattaal okay en dat het overdreven moet overkomen snap ik maar dit was gewoon niet grappig. Verder is het verhaal niet bepaald sterk te noemen (om de toepasselijke termen te gebruiken). Maar ik irriteerde me vooral aan die mensen in dat huisje waar het werd verteld,zo nep geacteerd en slechte dialogen. En een beetje jammer van de pinguïn. Nep okay, maar zo ontzettend nep (en daarnaast zijn pinguïns niet zo lief tegen mensen).
Cast is in vele gevallen matig, maar sommigen waren nog wel goed. Grootste minpunt vond ik de jongen die Marlon speelde, Manuel Broekman. Achmed Akkabi heeft het voordeel dat hij de lach aan zijn kont heeft hangen,want een geweldige acteur is hij niet.
3* omdat het nog redelijk vermakelijk was.
Quido
wwelover
Jawel, maar zelfs als het slecht lach je om hem door zijn kop gewoon.
Akkabi acteert juist prima in deze film. Helemaal de juiste toon.
soom
Ik had een uurtje gewinkeld, in Rotterdam, voor ik besloot naar de Pathe Schouwburgplein bioscoop te gaan. Ik liep heel langzaam, dankzij het feit dat ik ongemakkelijke teenslippers aan had (op die dingen loop je nu eenmaal niet zo snel). Vandaar dat de film die ik uitkoos om te gaan zien (deze dus), al een paar minuten begonnen was. Ik keek de hele film uit, en omdat ik toen wilde zien wat ik gemist had aan het begin, besloot ik er nog eens heen te gaan. Aldus geschiedde, en zo keek ik dus eigenlijk een film zogezegd (weer eens) 2 keer, omdat ik het begin wilde zien.
Kees van Nieuwkerk, de zoon van Matthijs van Nieuwkerk regisseert deze film, zo las ik onlangs in een blad of krant. Nu ken ik Matthijs wel, van de Wereld draait door. Ik heb dat programma weleens gezien in het voorbijgaan, en soms wordt er bij ons op de woning ook naar gekeken, geloof ik - hoewel ik dat niet echt bijhoud.
Nu ken ik de zoon van Matthijs natuurlijk niet, maar hij levert samen met Cherim wel een knap debuut af. Al geloof ik eerder dat het een uit de hand gelopen grap is geweest dan echt serieus bedoeld, en dan word zo'n uit de hand gelopen grap ook nog vertoond als blockbuster, het moest verboden worden. Ik had in elk geval eerder verwacht dat ze dit bij de Cinerama zouden draaien.
Matthijs van de Sande Bakhuyzen acteert iets minder als een natte krant, hoewel ik nog steeds niet echt kapot ben van zijn acteerprestatie. Sallie Harmsen en Achmed Akkabi zijn grappig, en Manuel Broekman is wel okay (die poster van Limo, dat kan toch echt niet hoor, trouwens). Wel lollig verder, hoewel het hier en daar nog wel iets scherper had gekund, er had nog wel iets meer aan geschaafd kunnen worden. Maar ach, beide heren zijn nog jong, misschien gaan ze ooit de kant van ene Martin Koolhoven op, en zien we een vreselijk melige komedie tegemoet, gevolgd door een prachtige verfilming van een boek van een schrijver? Goede tip voor de volgende film in elk geval.
Hannes791
Vanaf de 1e aankondiging een paar maanden geleden was mijn nieuwsgierigheid getrokken. Vanmiddag gezien. Ben positief en negatief tegelijk.
Super veel credits voor Cherim en Van Nieuwkerk en alle acteurs om deze film te maken. Het no-budget zie je bij dan onontkoombaar terug.
De mannen hebben dit slim opgelost door veel mensen een klein beetje te laten doen. Verhaaltechnisch rammelt er van alles. Er zijn eigenlijk te veel karakters, wat het onoverzichtelijk maakt en de focus van het echte verhaal afhaalt. Aan de andere kant worden een aantal verhaalsitems die aan het eind eruit komen, keurig aan het begin gezaaid, zoals het sexfilmpje, geen water voor de plant etc...
De cameo's zijn briljant, terwijl de bij- bijrollen een mooie kweekvijver zijn voor jong talent. De verschillen in acteren zijn overigens schokkend. Nienke van Hofslot zet sletje Lisa (2 scenes met Broekman) op een leuke manier neer, terwijl ik Parcival Tiemessen zeer zwak vond acteren als ex-vriendje van Cabolet. Ook het acteren in het vogelhuisje was niet geweldig.
Akkabi en Harmsen maken het met de cameo's uiteindelijk tot een prettig geheel. Prima film om straks als DVD thuis te hebben staan om op een kansloze avond weer te kijken.
Respect voor de makers. Dergelijke projecten mogen navolging krijgen.
QQQ
Ongelovelijk, wat een hoge score hier op moviemeter voor deze film, een 2.62 vind ik vrij hoog na mijn verwachting.
Ik ga normaal niet naar Nederlandse films maar hé je moet toch ergens naartoe als je alle andere films al hebt gezien.
Misschien had ik er meer van verwacht de trailer vond ik leuker dan de film zelf.
Het ging echt nergens over, verhaal was onzin, misschien dat mensen daar van houden maar nee ik niet. Echt zonde van mijn tijd. Ik denk dat het vooral leuk is voor jongeren rond de 16 jaar aangezien er nogal een hoop straattaal in voorkomt wat blijkbaar grappig moet zijn. Verder vond ik de grappen die erin voor komen niet grappig en te cliche. De personages deden zich meer als een idioot voor om grappig te zijn, maar wtf.. nee. Voor mij was dit een waste of time.
edit: misschien wel leuk als je een stoned bent
soom
edit: misschien wel leuk als je een stoned bent
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Allereerst een hele diepe buiging voor de makers... respect dat ze dit voor elkaar hebben weten te krijgen. Technisch ziet het er perfect uit en de cameo's van de BN'ers zijn leuk.
Maar het blijkt ook nu weer dat technisch vakmanschap niet automatisch zorgt voor een goede film. Je wordt verwacht mee te kunnen leven met deze arrogante Amsterdam-Zuidkinderen die de beroerde dialogen met moeite uit hun mond krijgen. Het verhaal is warrig.
Waarschijnlijk vooral tot als je er zelf aan hebt meegewerkt en nogmaals: hoe dan ook een geweldige prestatie. Maar ik heb me zitten ergeren en ik was niet de enige: er zijn gisteren meerdere mensen uit de zaal weggelopen.
Quentin
Niet veel, 20.000 / 30.000?
Blijkbaar genoeg voor een volgende project
, ben er niet echt van overtuigd dat het duo Gimmick! fatsoenlijk kan verfilmen.
AD Film - Cherim en Van Nieuwkerk regisseren Gimmick! (516061)
O jee, Gimmick. Vond het al vreemd dat die nog niet verfilmd was. Verwacht daar buitengewoon weinig van.
DV1984
Dit is voor zo ver ik gezien heb wel een van de slechtste Nederlandse Films ooit! De humor was ver te zoeken, acteer prestaties ook voor zover dit acteren heet en tja voor de rest een hoog Oh Oh Cherso / TMF / Mocro / Breezer gehalte! De helft van de crew was geneens te verstaan met al die straattaal!
Sebastiaan`
Het was een vervelende en een té voorspelbare film, wanneer mocro Dennis werd voorgesteld aan het kijkende publiek was het al duidelijk dat de verteller de 'echte' Dennis is.
Ik had soms het gevoel dat het script voor ze op tafel lag en dat de acteurs aan het voorlezen waren. Voor de rest vond ik de pinguïn bedroevend slecht acteren.
Er zaten natuurlijk wat grappige stukjes tussen, zoals de scenes waar 'de buurjongens' in voor kwamen vond ik wel hilarisch.
gauke
Tienerfilm die met veel enthousiasme gemaakt is, maar helaas is het verhaal te zwak, de acteerprestaties zijn te wisselvallig en de grappen te mager.
Apollinisch
Apollinisch - de film?
De hoofdpersoon heet Dennis van der Molen --> ook ik heet zo. Vooruit, iets genuanceerder. Als ik de achternaam van mijn moeder had aangenomen had ik Dennis van der Meu geheten.
De hoofdpersoon komt in Amsterdam om te studeren --> ik heb dezelfde weg afgelegd.
De hoofdpersoon bezoekt Kriterion --> ik heb aan dezelfde tafel gezeten. En het gebouw op de achtergrond in die scène? Daar kom ik dagelijks.
Een feest der herkenning dus. En maar goed ook, want veel meer heeft de film niet te bieden. Het gaat eigenlijk nergens over, de verhaal-in-verhaalstructuur komt niet helemaal gelukkig uit de verf, het acteerwerk is bijzonder matig en hoeveel moeite er ook voor gedaan wordt: de film is niet grappig. Die twee buurjongens alleen al...
Aan het belangrijkste criterium, of ik me de volle zij het korte speelduur heb vermaakt, voldoet Sterke verhalen gelukkig wel.
HoRRoR-Freak23
Best een leuke film. alleen de pinguin is wel errug nep....
Maar is verder best te doen, heb wel gelachen

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser
vertellingpenguinsex tapeweed