Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Kurt Russell, Kevin Costner en Courteney Cox
Releasedatum: 6 december 2001
Plot 3000 Miles to Graceland
"Crime Is King"
Een bende berooft, verkleed als Elvis tijdens een Elvis-conventie, een casino in Las Vegas. Eén van de leden van de bende besluit het geld voor zichzelf te houden, en schiet zijn partners neer. Michael Zane overleeft het echter, en gaat samen met de alleenstaande moeder Cybil en haar zoon Jesse op zoek naar het geld.
Michael Zane
Jack
Quigley
Franklin
Jordy
Het verhaal is een bij elkaar gejat rotzooitje, met slechts een paar grappige momenten. De actiescenes zijn een slap aftreksel van scenes uit onder andere The Matrix, en de cast (met veel bekende namen) bestaat grotendeels uit mensen als Russell en Costner die hun beste tijd wel achter zich hebben. De film heeft nog wel een aantal leuke momenten, en Cox speelt wel leuk. 2 sterren.
Etienne U
gedownchecked and watched it! Meester film vond ik het..........vooral het begin met 2 computer geanimeerde schorpioenen vond ik kewl.
Mooie actie shots en jordy dat gezeik over de matrix man dan kan je wel over elke film gaan zeiken want in iedere film zit er spul wat al eens eerder is gebruikt!!!! Ik geef deze 3,5 ster p.s. jammer dat de film hier niet uit komt in de bios. had hem graag op het groite doek willen zien =[
vic
ik heb hem in de states in de bios gezien. Erg mooi die eerste scene met die schorpioenen. Ik vond hem ook wel leuk. Lekkere no-brainer met veel actie. Kurt russel is altijd goed
Etienne U
LOL toch nog!!! ik heb heb laatst nog een keer gezien. Beetje jammer weer dan.
FilmProf
Vond het niet echt bijzonder. Beetje een rommeltje en af en toe wat overdreven. Maar verder wel vermakelijk..
2.5 sterren
Mich
Houd niet zo van actie, maar voor actie echt niet vervelend om naar de kijken ** 1/2
Macmanus
Waarom kijk je deze film dan?
Als ik niet van tekenfilms houd ga ik toch ook niet naar een tekenfilm.
Of wel?
NERD
Echt geweldig deze film, had erg lage verwachtingen wand had veel gehoord dat deze erg slecht moest zijn. Maar
naar die mensen.
Enorm goed geacteerd, en vooral Costner acteerd ook ERG stoer. En dat ze hun beste tijd wel achter hun hebben vind ik ook best BS, het enige wat je zou kunnen zeggen is dat ze wat ouder worden (duh!) maar erg goed geacteerd.
Mooi gefilmd, met geweldige actie scenes. Ging bijna uit mijn dak tijdens die overval op het casino....kicken. Erg mooie combinatie van beelden, actie en muziek!
En nix gejat van de Matrix, of noem je alle actie scenes sinds 1999 gejat van The Matrix?
En voor dat eerste (intro) stukje met die scorpioenen was leuk om eens wat anders te doen tijdens de intro, maar ik vond het er een beetje lullig uit zien.
Courteney Cox is in deze film ZEKER LEKKUUHR!!!
4,5 sterren! (ja, had het zelf ook nooit verwacht....)
Ryan
Het geluid vergoede nog wel wat van deze soms "rommelige" film.Sommige delen van de film waren best vermakelijk maar komt toch ietsje te kort voor drie sterren.**1/2
Wat een shit film zeg.
Ze wouden volgens mij Reservior Dogs, Lock Stock, snatch, Boondock en zo wat alle John Woo films nadoen, maar dan 1000 keer slechter.
Slecht acteer werk, dat ik Kevin Costner ooit goed heb gevonden kan ik haast niet geloven na deze film.
En Courteney Cox, Christian Slater,David Arquette en nog een paar kunnen beter nu stoppen met acteren.
TIP: huur deze niet, echt geloof me hij is bagger, of huur hem wel dan zul je het voor het eerst eens zijn met mij.
Ik vind trouwens dat hij wel erg hoog heeft hier nog bijna een 3 voor dit prul.
NERD dit prulwerk even veel sterren geven als een meesterwerk als Seven, hoe kun je dat doen.
En ben ik de enige die dat stukje als ze de bank gaan overvallen wel erg veel vond lijken op SNATCH.
Een echte schande deze film.
Zou verboden moeten worden.
Zo als je vast wel begrepen hebt ik geef deze film een 0,5 eigenlijk een 0,0 of –0,0.
BRRRRRRR wat slecht zou hier denk ik nog wel slaaploze nachten van krijgen.
Ik denk dat ik warner bros maar ga aanklagen.
Macmanus
iedereen heeft wel eens geen verstand he
NERD
ik weet dat je het niet lullig bedoelt, maar wil toch even zeggen dat ik bij mijn volle verstand was toen ik deze film beoordeelde. En deze film kan best hetzelfde aantal sterren krijgen als Se7en omdat de films totaal verschillend zijn en niet echt vergeleken kunnen worden.
Ralfke
- 2075 stemmen
Wat een bras!!! Ik heb er geloof ik vier weken over gedaan om deze film in zijn geheel uit te kijken. Iedere keer weer moest ik afhaken. Wat een rommelige film met een nietszeggende Costner. Walg ende braak! *1/2
Bandit
Wat een ballen-film..... Zal die kevin Costner nu eindelijk eens met pensioen gaan...... 1/2 ster
Agony
- 1985 berichten
Macmanus
Ben het helemaal met je eens Bandit een waardeloze film is dit.
Agony
- 1985 berichten
maar als je een film slecht 1/2 ster geeft dan behoort ie volgens jullie in de categorie van bijv. Glitter... en zo slecht was ie nou ook weer niet
NERD
En ik als topwaardeerder van deze film natuurlijk ook
Al moet ik wel zeggen dat dit een 1x film is. Dus bij voorkeur niet vaker kijken.
Banjo
- 2035 berichten
Heerlijk over the top actie zo zie ik ze graag. schijt aan iedereen!. veel beter dan reindeers game alleen het einde vond ik
slecht.
*** 1/2
dartviper
Het is niet echt een mooie film het mooiste wat hem maakt is soms de aktie effecten maar daar blijft het ook bij ik kom niet hoger dan een 2
Sjan
Erg vette actiefilm, die qua actiescenes nergens op de matrix lijkt (dat vind ik dus echt onzin om de actiescenes daarmee te vergelijken). Verder heb ik ook echt niet het idee dat de film lock stock of snatch na probeert te doen.
en:
Ze overvallen niet eens een bank, kijk eerst de film eens goed.
De muziek die er in zit is erg vet en ook goed gebruikt, vooral de vechtende scropioenen met op de achtergrond de muziek van filter vond ik supervet.
Het is idd verder qua verhaal weinig origineel, en ik ergerde me soms aan Cox, die ik niet leuk in de film vond passen.
Al met al is het gewoon een leuke en frisse actiefilm. 4*

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'