• 9.375.420 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Mo Ali

Met onder meer: Kedar Williams-Stirling en Adam Deacon

Plot Shank

"If you're not one of us, you're a victim."

Londen 2015. Wetten en reglementen zijn tot nutteloze dingen vervallen en de straten worden beheerst door rivaliserende bendes. Junior, zijn broer Rager en hun maatjes hebben nog een ouderwetse anti-geweld filosofie, maar wanneer ze per ongeluk het pad van een andere bende kruisen, leidt dit tot een onverwachte tragedie. Eén van hun maatjes wordt vermoord, wat tot een zoektocht naar wraak leidt.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Mwa, weer eens wat anders,

Ruige, enigszins moderne en rauwe straatfilm.

Niet mijn ding, maar blijkbaar overtuigend genoeg om uit te kijken.

Verfrissende afwisseling door de beeldeffecten.

Prima filmmuziek, en wijze soundtrack die er prima bij gaat.

Dubstep tracks vond ik wel aangenaam om terug te horen in deze gang-film.

De soundmixing en de afwerking hiervan was daarentegen weer vrij matig.

De bassen overstemden zeer regelmatig het overige geluid.

Ik vind dat de film erg ondergewaardeerd wordt, zeker op IMDB... maar het zal wel geen Amerikaans smaakje hebben deze.

Zoals ik al zei, weer eens wat anders.

avatar van Film Pegasus

Een thema dat zich wel leent voor een film. Het rebelse geweld in Londen (en evengoed in andere grootsteden als Parijs of Brussel) is geen ver-van-mijn-bed-show en kan een mooie tegenhanger zijn van Cidade de Deus. Shank is echter een teleurstellende film geworden. Waarom moet dit ook in 2015 afspelen en per se met overvloedig veel zwarten? Bij de rellen in Engeland niet zo lang geleden, zaten ook rijkeluiskinderen met een hoge dosis verveling. Soit, los hiervan kan het nog altijd een goeie film opleveren, maar er zit gewoon geen pit in dit verhaal. Eens je wat mee bent met de sfeer (al is het mijn ding toch niet echt) komt er ook niets meer. Dit is geen Cidade de Deus, Hooligans, Tropa de elite of wat dan ook.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Pfff, wat een klotefilm.

Het moest hier en daar lijken op een Engelse versie van Banlieu 13 maar het gaat niet verder dan 90 minuten een aaneenschakeling te hebben van hele stoere straatjongentjes, die zo stoer mogenlijk doen, en tijdens het uitvoeren van een zogenaamde wraakactie op een moord van een broer van een 14 jarig broekschijtertje (natuurlijk, maak het zo simpel mogenlijk) nog effe heel stoer wat dansjes maken of foute hip hop, elkaar steeds afbranden en het irriterende: wie is hier de stoerste, op elkaar moeten uitoefenen. Voeg uit creativiteit nog wat goedkope frutseltjes, animatietjes, en een nintendo 64 game-invloeden erin en je hebt een heel cool en hip filmpje.

....not.....

Die meiden waren ook bloedirritand en verder is de humor ook net zo grappig als de achterste van een ezel. Mijn advies is gewoon, niet kijken.

avatar van blurp194

blurp194

Sociaal engagement alleen maakt nog geen goede film. Daarvan toch maar weer eens het overtuigende bewijs. Anderhalf uur gepruts en gedoe zonder dat daar ook maar iets nieuws uit komt. Dat zou nog te doen zijn als er nog iets van waarde in het vertellen van het uitgekauwde verhaal zat. Maar nee.

avatar van Thijsm92

Thijsm92

Mijn verwachtingen waren redelijk hoog door de veelbelovende tekst op de cover.

Maar... dat bleek wel erg misleidend. Na het eerste half uur heb ik hem uitgezet omdat het totaal niet boeide. Maar een paar uur later heb ik hem toch maar weer opgestart.

In deze film zit veel nutteloos geweld, stoerdoenerij en boos kijkende bende gastjes en het zwakke verhaal komt niet echt op gang. Wat me erg stoorde was dat de camera bij de vechtpartijen alle kanten op ging waardoor je er uiteindelijk niks van zag. En dan nog die verschrikkelijke rapmuziek die telkens tussendoor kwam.. nogal irritant.