Shank (2010)
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Mo Ali
Met onder meer: Kedar Williams-Stirling en Adam Deacon
Plot Shank
"If you're not one of us, you're a victim."
Londen 2015. Wetten en reglementen zijn tot nutteloze dingen vervallen en de straten worden beheerst door rivaliserende bendes. Junior, zijn broer Rager en hun maatjes hebben nog een ouderwetse anti-geweld filosofie, maar wanneer ze per ongeluk het pad van een andere bende kruisen, leidt dit tot een onverwachte tragedie. Eén van hun maatjes wordt vermoord, wat tot een zoektocht naar wraak leidt.
the-hague-pride
zag ergens een poster en dacht dat het niks zal zijn
maar heb me toch 90 minuten prima vermaakt met een goed verhaal en goeie actie
JeroenStaarink
Poster is inderdaad ruk maar geweldig filmpje! Lekker sfeertje! Muziek en stijl is nice en het acteerwerk doet soms een beetje tekort, maar is zeker te doorzien.
Leviwosc
Waar hebben jullie deze dvd op de kop getikt?? Ik kan 'm nergens vinden.
ViolentGhost
Vrij saaie film, hoop bla bla, stoer doen, standaard conceptjes in elkaar gewikkeld, hoop fouten en onder de middelmaat acteren etc, skipte het laatste kwartier maar door want heeft mij echt geen moment geboeid.
Actie film kan je het ook niet echt noemen.
Sfeer in de film was wel redelijk opgezet.
Naar mijn mening weer standaard Engelse agressieve bagger in een nieuw jasje...
Raffael77
Zeer matige film met een nog matiger verhaal en ook nog eens zwak uitgewerkt. Nergens echt spannend en de actie vrijwel nergens te zoeken.
Acteer werk was niet slecht maar had geen nut bij deze smaakloze film.
De muziek was het beste van de film maar gryme shit trek ik ook niet echt dus een matig cijfer van mij.
Advies.
Kijk 4,3,2,1, die veel leuker is dan deze UK movie.
Jeffio
Ik vond het een vermakelijke film. Prima acteerwerk, goede sfeer en actie.
yeyo
Behoorlijk ridicuul filmpje dat constant grauw en hard uit de hoek probeert te komen, maar onbedoeld een hoog Goonies-gehalte uitstraalt. De 'helden' (waaronder een Pakistaanse metroseksueel en een gefrustreerde games-nerd) zijn nog geen klein beetje intimiderend en moeten op een gegeven moment zelfs vluchten voor een bende meisjes. De actiescènes zijn gelukkig best vermakelijk en de grime / dubstep soundtrack geeft het een boost. Op bepaalde momenten schiet de visuele stijl wel de pan uit, met als dieptepunt een bizarre Tron-achtige scène. Ook soms nogal pover gemonteerd. (scène op het feestje)
Maar de principiële fout blijft toch wel de (irrelevante) toevoeging van het futuristisch element: al dat gedoe met Mad Max-achtige bendes en primitieve voedselverzamelaars geven de film iets absurd. Als de film zich in een iets meer realistische setting afspeelde, had ik hem waarschijnlijk beter gevonden.
gauke
Pijnlijk slecht: nietszeggend, oppervlakkig, van aanvang tot slot slaapverwekkend en onvoorstelbaar dom. Er wordt gepartyd, gezopen, geslagen en geneukt door een cast die het vak acteren geen enkele seconde waar kan maken.
kleez
Het begint aardig moet ik zeggen.
Maar halverwege. Dieptepunt was toch wel die allerslechtste muziek naar ongeveer 1 uur. Minuten, minutenlang speelt een gigantisch k**lied door de film. Verschrikkelijk.
Ook camerawerk soms pijn aan de ogen.
Einde van de film is ook nogal slecht.
Wel jammer, want opzich heeft de film wel potentie en eerste half uur kijkt wel aardig weg.
mcdaktari
Wat een zwak en slecht filmpje is dit zeg. Ze hebben er geprobeerd om er zoiets als Banlieue 13 van te maken maar dat is totaal niet gelukt. Het enige positieve van de film vond ik een nummer waar ik de titel niet van weet wat ik ergens in de film hoorde. Het verhaal opzich stelt verder ook niet al te veel voor.
jollyjoker
typisch engels, het is geen hollywoodproductie, dus verwacht geen hoogstaand niveau, achterliggende idee is nog wel iets voor te zeggen maar uitwerking en acteurs zijn 3x niets.
NoControl
aardige britse film, heeft veel weg van B13 & District 13 ultimatum. Vechten, Urban ninja's en een kort plot. Leuk om gewoon even als tussendoor film te kijken.
Muyo
Typisch Engelse gewelddadige film omtrent bendes.
Zoals deze heb ik er wel meer gezien, bijvoorbeeld 'Adulthood'.
Het beeld betreft geweld wordt goed in kaart gebracht.
Een groep jongeren neemt wraak op een moord op één van de bendeleden die tevens een broer was iemand.
De zoektocht begint en tijdens deze opsporing vinden er verschillende gebeurtenissen plaats.
De achtervolgingen en gevechten zijn redelijk spectaculair en vooral realistisch.
Het acteren was redelijk, maar had beter gekund.
De sfeer en de spanning in de film vind ik wel wat tegenvallen.
3 sterren.
casperspook
in het begin kon ik deze film maar niet serieus nemen, heb zelfs om sommige stukken moeten lachen. daar kwam na zo'n 20 min wel verandering in. het verhaal is goed in kaart gebracht(bendes en geweld) echt spannand vond ik hem niet maar zeker wel te kijken.
het einde van de film vond ik toch wel het mooist.
parcivalis
De film laat zich duidelijk inspireren door Banlieue 13 en het openingsshot deed me meteen aan Harry Brown denken. Maar waar bij Banlieu 13 de luchtigheid goed werkt en bij Harry Brown juist bij het ontbreken van die luchtigheid zenuwslopend is heeft Shank geen van beide. De luchtigheid zorgt ervoor dat het nergens echt spannend wordt en de gangscene nergens echt eng (ik denk dat echte gangs zich kapotlachen als ze de film zien) Alsof de film gemaakt is voor die white trash would-be gangstertjes die hun broek op half 7 hebben maar geen idee waar dat vandaan komt. Tel daar het matige acteren en de slechte montage bij op en wat overblijft is een soort schokkerige videoclip met hier en daar wat aardige effecten. Jammer van alle moeite.
mixmaster
Actie film kan je het ook niet echt noemen.
Sfeer in de film was wel redelijk opgezet.
Naar mijn mening weer standaard Engelse agressieve bagger in een nieuw jasje...
helemaal mee eens
gijsvogel
Mwa, weer eens wat anders,
Ruige, enigszins moderne en rauwe straatfilm.
Niet mijn ding, maar blijkbaar overtuigend genoeg om uit te kijken.
Verfrissende afwisseling door de beeldeffecten.
Prima filmmuziek, en wijze soundtrack die er prima bij gaat.
Dubstep tracks vond ik wel aangenaam om terug te horen in deze gang-film.
De soundmixing en de afwerking hiervan was daarentegen weer vrij matig.
De bassen overstemden zeer regelmatig het overige geluid.
Ik vind dat de film erg ondergewaardeerd wordt, zeker op IMDB... maar het zal wel geen Amerikaans smaakje hebben deze.
Zoals ik al zei, weer eens wat anders.
barcam
Fantastische film naar sfeer, muziek en inhoud. Lijkt wat op Banlieu 13 maar vond verhaal beter.
WouterAV
Wat een slechte film, alleen de humor af en toe kon ik waarderen. Rommelige montage, vond het totaal niet fijn kijken deze stijl van montage.
Pim1993
Vreemd filmpje, maar vermakelijk, ik kan er niet meer over kwijt omdat me nu al na 3 dagen simpelweg weinig is nagebleven....
mock turtle
Best goede film, met een rauwe sfeer, goed verhaal, harde actie en hier en daar wat humor.
Muziek vond ik erg goed, alleen leek de film soms wat te veel op de muziek en de flitsende beelden te steunen, terwijl vlotte muziek nog niet meteen voor een vlotte film zorgt.
De digitale computerstukjes hadden voor mij niet gehoeven: geen meerwaarde. Andere misser is dat de hoofdrolspelers er voor arme, hongerige, ondervoede tieners wel erg hip, schoon en gezond uit zagen..
Acteerwerk is prima en de film in zijn geheel stijgt wel boven de middenmaat uit. Dus 4*.
tal1b
niets aan deze film, b film. irritante camera werk, matig geacteerd, over de top etc etc.
Number23
de film wil te graag rauwheid uitstralen, maar faalt daar hopeloos in met bij elkaar geraapte personages.
alleen als die Craze begon met rappen was het grappig.
ook zwaar bedoelde thema's zoals wraak en het leven op de straat worden zeer zwak uitgewerkt.
Noodless
Nochtans een veelbelovend begin met veel flitsende beelden en een opvallende goede soundtrack. De film weet dit een tijdje vast te houden, maar uiteindelijk kraken deze goede elementen ( beelden en muziekscore ) ook de film. Het wordt allemaal wat teveel van het goede.
Op sommige momenten lijkt het wel een heuse muziekclip. Het verhaal wordt ook maar matig uitgewerkt en je blijft naar het einde toe toch wat op je honger zitten. De hoofdrolspeler maakt totaal geen indruk. 5/10
DjFrankie
Leuk om gezien te hebben ,wel echt een engelse film ja.
Kan me wel voorstellen dat niet iedereen deze can waarderen.
Een thema dat zich wel leent voor een film. Het rebelse geweld in Londen (en evengoed in andere grootsteden als Parijs of Brussel) is geen ver-van-mijn-bed-show en kan een mooie tegenhanger zijn van Cidade de Deus. Shank is echter een teleurstellende film geworden. Waarom moet dit ook in 2015 afspelen en per se met overvloedig veel zwarten? Bij de rellen in Engeland niet zo lang geleden, zaten ook rijkeluiskinderen met een hoge dosis verveling. Soit, los hiervan kan het nog altijd een goeie film opleveren, maar er zit gewoon geen pit in dit verhaal. Eens je wat mee bent met de sfeer (al is het mijn ding toch niet echt) komt er ook niets meer. Dit is geen Cidade de Deus, Hooligans, Tropa de elite of wat dan ook.
sinterklaas
Pfff, wat een klotefilm.
Het moest hier en daar lijken op een Engelse versie van Banlieu 13 maar het gaat niet verder dan 90 minuten een aaneenschakeling te hebben van hele stoere straatjongentjes, die zo stoer mogenlijk doen, en tijdens het uitvoeren van een zogenaamde wraakactie op een moord van een broer van een 14 jarig broekschijtertje (natuurlijk, maak het zo simpel mogenlijk) nog effe heel stoer wat dansjes maken of foute hip hop, elkaar steeds afbranden en het irriterende: wie is hier de stoerste, op elkaar moeten uitoefenen. Voeg uit creativiteit nog wat goedkope frutseltjes, animatietjes, en een nintendo 64 game-invloeden erin en je hebt een heel cool en hip filmpje.
....not.....
Die meiden waren ook bloedirritand en verder is de humor ook net zo grappig als de achterste van een ezel. Mijn advies is gewoon, niet kijken.
blurp194
Sociaal engagement alleen maakt nog geen goede film. Daarvan toch maar weer eens het overtuigende bewijs. Anderhalf uur gepruts en gedoe zonder dat daar ook maar iets nieuws uit komt. Dat zou nog te doen zijn als er nog iets van waarde in het vertellen van het uitgekauwde verhaal zat. Maar nee.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'