• 9.370.556 stemmen

Geregisseerd door: John Flynn

Met onder meer: James Woods, Brian Dennehy en Victoria Tennant

Releasedatum: 3 maart 1988

Plot Best Seller

"Writing A Book Is Easy. Writing A Best Seller Is Murder."

Huurmoordenaar Cleve benadert schrijver/agent Dennis voor een verhaal voor zijn volgende boek: hoe hij zijn brood verdiende door te werken voor een van de meest invloedrijke politici in de stad. Om aan een goed verhaal te komen trekken ze door de stad op zoek naar verklaringen en bewijzen, waar een aantal mensen er alles voor over hebben om het verhaal onverteld te houden...

avatar van FisherKing

FisherKing

James Woods in een van zijn beste rollen is het aanzien meer dan waard en dan speelt ook Brian Dennehy nog een mooie rol. Topacteurs. Maar als geheel viel de film jammer genoeg wat tegen.

avatar van Linda

Linda

heel lang geleden gezien. vond hem toen wel aardig. 3 sterren

avatar van Jos2

Jos2

Sterke thriller met goed acteerwerk.

avatar van Leno

Leno

Typisch jaren 80 product inclusief harde politieagent met persoonlijke problemen, shoot outs en natuurlijk de muziek. Alle ingredienten die deze films zo amusant maken zitten er dus in.

Het maakt dan ook niet zo veel uit dat het verhaal vrij magertjes en niet altijd even logisch is.

Het acteerwerk van Dennehy is top maar Woods steelt weer eens de show, hij is subliem.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Twee van mijn favoriete acteurs in één film, dat MOET goed zijn!!... en dat is het ook

avatar van orange

orange

een van de meest onderschatte films van Woods complete oeuvre tot nu toe.

Werkelijke topprestatie van Woods.

Dennehy is al top maar Woods is werkelijk fenomenaal.

Deze hoort in ieders top 10.

avatar van Sergio

Sergio

Ik heb deze film zeer zeker niet onderschat maar behoort naar mijn mening niet tot de beste van James Woods.

Ik vind de gehele film 'over the top' en heb beide hoofdrolspelers in betere films gezien.

James Woods behoort tot één van mijn favoriete acteurs en ik heb bijna al zijn films op dvd.

Dan geef ik de voorkeur aan;Once upon a time in America,Videodrome,Ghosts of Mississippi,True Believer of Salvador.

avatar van makoo

makoo

...en weer een zeer goede rol van Woods!! Wat een acteur is die man! 4 STERREN!

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Woods is inderdaad subliem, helaas is het script dat allerminst.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Heel wat geweld in deze thriller, met een verhaal dat wel heel weinig om het lijf heeft. Er zat wel wat in het idee nochtans, maar het wordt slecht uitgewerkt. Veel valt hier niet over te vertellen. Ik ben het wel mee eens dat Woods de mooiste rol heeft hier.

avatar van badfans69

badfans69

Script is inderdaad niet goed, maar Woods als bad guy is wel overtuigend

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Hier was zeker niets mis mee, onder regie van de zeer ondergewaardeerde Flynn ( De film The Outfit heeft toen veel indruk op mij gemaakt, en zeker de beste ....ja, mijn mening....Out for justice van Seagal, en vergeet ook niet Lock Up, met Stallone...goeie film. )...1 van de beste regisseurs, en waarom horen we zo weinig van em de laatste tijd?

De beste man is al overleden in 2007, een schande dat zoiets niet eens `t nieuws haalde...ja, een paar seconden op CNN.

Maar dat was ook alles.

Bestseller is dan ook 1 van zijn betere films, over de schrijver, die steeds een handje word geholpen door huurmoordenaar Woods ( Een prachtrol ).

Dennehy speelt als vanouds..altijd goed.

Een heerlijke thriller uit de beruchte jaren `80.

Dit was toendertijd een film die volgens mij niet eens de bioscoop haalde, en direct naar video ging.

Heb er ook lang op moeten wachten totdat deze killer van een film op dvd uitkwam.

Eindelijk.

Een pure aanrader als je `t mij vraagt.

avatar van scorsese

Matige thriller waarin een agent tevens schrijver hulp van een moordenaar krijgt om een best seller te schrijven. De film begint redelijk veelbelovend en ook het gegeven op zich zou een boeiende film op kunnen leveren. Helaas is dit niet het geval aangezien het plot verder maar mager uitgewerkt is. Ook James Woods en Brian Dennehy weten de film niet te redden.

avatar van Theunissen

Typische jaren 80 dertien in een dozijn cliché Actie / Thriller (inclusief typische jaren 80 elektronische muziek) die enkel en alleen overeen blijft door het goede spel van James Woods (met name hem) en mister Rambo Brian Dennehy. Qua verhaal stelt het allemaal weinig voor en hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de uitvoering inclusief het cliché einde. De film duurt gelukkig niet al te lang, waardoor hij wel nog goed te bekijken valt. Ik heb deze film overigens bij toeval gezien op de leuke filmzender "MGM".

P.S. wel geinig dat Allison Balson (vooral bekend als Nancy Oleson uit de jaren 70-80 serie "Little House on the Prairie") ook een rol heeft in deze film.

avatar van Maxie Fields

Maxie Fields

Het verhaal heeft weinig om het lijf, maar het vootreffelijke camerawerk en de bovengemiddelde acteerprestaties van Woods en Dennehy maken veel goed. Geen top film, maar zeker de moeite waard.

avatar van Biosguru

Biosguru

Erg letterlijk allemaal, niets wordt aan de fantasie van de kijket overgelaten + een script als een dweil = jammer.

Ik denk dat dit erg dicht in de buurt komt van hoe Peter R. de Vries een film zou maken, als hij dat ooit zou doen. Niet best dus en humorloos.

avatar van Movsin

Movsin

James Woods en Brian Dennehy redden deze film met het onwaarschijnlijk verhaal van een huurmoordenaar die zijn eigen misdadig leven en de corruptheid van zijn opdrachtgever (door wie hij toch geld verdiende) in boekvorm wil laten verschijnen en dit dan nog bekend maakt voor het zo ver is.

Maar goed, precies daardoor zitten er enkele spannende momenten in de film, zoals de slotscènes bijvoorbeeld, en daar, de actie, was het toch om te doen.

avatar van ChrisM

ChrisM

Script geschreven door Larry Cohen

Kijkt lekker weg met typisch 80's sfeer en muziek.

avatar van Quentin

Quentin

Fijn filmpje met geweldig spel van Woods en Dennehy, maar het script laat nogal wat steken vallen. Kan er bijvoorbeeld met mijn hoofd niet bij waarom die dochter tijdens het vuurgevecht opeens richting Dennehy rent.

Dikke 3.5*

avatar van blackwolves

blackwolves

goede film

avatar van mrklm

mrklm

Woods en Dennehy zijn uitstekend gecast in deze misdaadthriller. Woods is afwisselend charismatisch en meedogenloos, Dennehy bedachtzaam en impulsief. De twee tillen elkaars vertolking naar een hoog niveau en dankzij Larry Cohens sterke script blijft de film boeiend en verrassend tot het einde. Enig minpunt is de wat oppervlakkige karakteriseringen van bijrollen.

avatar van FlorisV

FlorisV

Te weinig actie of spanning, gedateerde soundtrack en een niet al te boeiend verhaal. Woods is leuk en Dennehy degelijk als altijd, de speelduur compact maar het is niet genoeg om de film te redden.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

James Woods is top in deze actiethriller met duidelijke noirfeel. Ook Brian Dennehy is goed op dreef; Zijn personage luistert naar de naam Derek Meechum wat mogelijks een verwijzing is naar de bekende Duitse inspecteur Derrick en anderzijds noirheld Robert Michum. Uitstekende 80 electro soundtrack van Jay Ferguson (jammer genoeg niet regulier verkrijgbaar) muzikant die er reeds enkele muzikale levens op had zitten. Het verhaal, een script van Larry Cohen, is uitstekend verfilmd door regisseur John Flynn. Behalve de gebruikelijke thrills bevat dit script ten gepaste tijde gepaste humor waarbij ik toch enkel malen onbedaarlijk heb moeten lachen. Topentertainment!

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Quentin schreef:

Dikke 3.5*

De dochter rent richting Dennehy omdat hij werd neergeschoten en ze bezorgd is om hem.

avatar van j0enne

j0enne

Die executie in de 'photobooth' met bijbehorende foto's die daar vervolgens werden achtergelaten was toch wel briljant.