Chernaya Molniya (2009)
Geregisseerd door: Dmitriy Kiselev en Aleksandr Voytinskiy
Met onder meer: Grigoriy Dobrygin, Ekaterina Vilkova en Viktor Verzhbitskiy
Gesproken taal: Russisch en Slowaaks
Plot Chernaya Molniya
Een jonge student uit Moskou wordt eigenaar van een op het eerste gezicht normaal uitziende auto. De auto kan echter vliegen. Met deze auto kan hij niet alleen de files ontwijken, maar ook de strijd aangaan met een kwaadaardige vliegende Mercedes.
Dima
Tanka
Dima's mother
Perepelkin
sweinsteiger
whahahahahahahaha....hoe verzin je het zo slecht
zo slecht was het niet
eldorado
Ik wist niet dat ze nog zo slecht gemaakt werden.
Special effects waren dan niet slecht ( Wanted) , voor de rest belachelijk.............
Tonypulp
Vooral het hele concept achter een vliegende auto vind ik te kidish, daar helpt de uitwerking voor zover die te zien valt in de trailer niet echt aan mee. Hap-slik-weg Hollywood voer maar dan uit Rusland.
Qua effecten ziet het er echter wel leuk uit. Wel een poging waard, maar hoge verwachtingen krijg je niet na de trailer terwijl de poster en het plot dat nog wel een beetje doen.
hannes64
- 1926 berichten
Nee, zo slecht was ie niet.
Vond em wel avondvullend....een vliegende Volga ( mooie wagen BTW )
En nadya ......................oef.
Krijgt van mij 3 leuke sterretjes.
Goodfella1812
Aardig vermaak inderdaad. Special effects waren in orde, verhaaltje op zich was wat aan de kinderachtige kant en helaas had ik een versie met Engelse dub wat het geheel als een B-film liet overkomen. Vandaar net geen voldoende 2.5*
darkknight
Ik vind het prima vermaak, had veel minder verwacht, gewoon goede special effects, daar was echt niets op aan te merken, het verhaal was natuurlijk vrij doorsnee. Het leven van een arm kneusje krijgt door de speling van het lot een onverwachte wending en plotseling is hij een soort van superheld, maar ik stoorde me hier niet zo aan.
Afgezien van het verhaal vond ik het dus een vrij vermakelijke film.
Tonypulp
Ga 'm binnenkort toch maar een kans geven. Zag net dat Timur Bekmambetov de producer is, en hij is één van m'n favo regisseurs, dus zijn naam bij de film maakt het een stukje interessanter.
Tarkus
De film is goed, had het zeker niet verwacht van deze Russische film.
Je merkt wel dat het geen film is met een groot budget, vooral aan de special effects, maar toch viel dat allemaal nog best mee.
Het verhaal, tja.. ook niet hoogstaand, maar toch onderhoudend en leuk.
Kortom: het is een film die ik zeker niet ga afraden, ik heb al slechtere dingen gezien, ook Amerikaanse filmen !!
Noodless
Verrassend goede film met een interessant verhaal dat weliswaar wat lijkt op het verhaal van Spiderman ( omstandigheden hier rond vader , 2 vrienden, liefje ), maar toch wordt het allemaal op een verfrissende manier gebracht. Nooit gedacht dat ik die vliegende auto's zo leuk zou vinden. Veel actie en best degelijke effecten. Ook het acteerwerk vond ik prima.
En de muziek had ook wel iets
Zeer vermakelijke, plezierige, vlotte film om te bekijken.
8/10
DVD-T
Russische blockbuster die zeker niet onderdoet voor een Hollywood blockbuster. Erg vermakelijk.
De Hollywood invloeden van de superhelden films, en dan in het bijzonder Spider-man, zijn duidelijk merkbaar door de film. Het verhaal heeft zelfs erg veel gelijkenissen met Sam Raimi's film. Toch heeft de film een erg andere en Russische insteek. Een frisse kijk op een superheld die het kwaad bestrijdt met zijn crappy Volga. Een erg mooie auto die goed binnen de stijl van de film past. Verder heeft het verhaal eigenlijk erg weinig om het lijf.
Daarnaast heb je nog de groots opgezette actiescènes. Hoewel ze in het begin nog niet groots zijn worden ze dat later in de film wel. Een aantal erg mooie momenten, met als toppunt de battle met de Mercedes. Ook krijgen we af en toe erg mooie shotjes te zien van Moskou. Zeker bij nacht scènes ziet het er prachtig uit.
Acteerwerk is degelijk, de jonkies doen het goed. Ook leuk trouwens om een aantal acteurs weer te zien uit Night en Day Watch. De effecten zien er prima uit, en ook de Russen kunnen mooie bombastische scores maken.
De eerste Russische superhelden film kan makkelijk mee met het niveau van zijn Amerikaanse tegenhangers. Erg vermakelijk en alles steekt goed in elkaar.
RickZ
Russische jeugdfilm zoals Superman/Spiderman maar nu met een vliegende auto. Totaal onzinnig verhaal vol met gaten. Alleen leuk voor de jeugd, wel verstand op 0 zetten. Een tenenkrommend slechte film !
henkula
hier begrijp ik niets van, voor mij is een jeugd film waar de ouders ook lekker kunnen meekijken.
als je hem desondanks niet leuk vindt, moet je gewoon weg lopen.
daxclusive
Goede film, met plezier op Blu-Ray bekeken en daarmee komen de kleuren en special effects al beter tot orde. Juist geschikt voor films zoals deze, even geen Daredevil, even geen Spiderman of Superman. Dit keer gewoon een vliegende auto. Leuk verhaal, mooi en goed geacteerd. 3*
kampsie1
Boven mijn verwachting, Film is mooi gemaakt, acteren is ook gewoon goed. Bij twijfel, dit keer wel doen. 3 Ster
sinterklaas
Was wel een leuk niemendalletje, inderdaad een beetje een Russische Disney superheldenfilm maar dan met een oto. Mooie beelden van Moskou ook en het neigt de blockbusterkant op te gaan en er zit ook opvallende Hollywood slijmgehalte in. Verder kon ik de film nog best wel waarderen hoor voor een saaie doordeweekse avond.
aSMoDeuS
Russische versie van back to the future
Hoe zie je dat?

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Horrorfilm 'Bring Her Back' komt zeer binnenkort naar Netflix: 'Geld zeker waard'

Ironiya Sudby, ili S Legkim Parom!
Romantiek / Komedie, 1975

Dante's Inferno: An Animated Epic