Genre: Actie / Biografie
Geregisseerd door: Herman Yau
Met onder meer: Dennis To Yue-Hong, Yi Huang en Biao Yuen
Gesproken taal: Kantonees, Mandarijn, Engels en Japans
Plot Yip Man Chin Chyun
Foshan in China, 1905. De jonge Ip Man bezoekt de school van martial-arts meester Chan Wah-Shun, die hem met de grondbeginselen van de Wing-Chun techniek vertrouwd maakt. Na de plotselinge dood van Chan neemt zijn collega Ng Chung-So de school over en helpt Ip Man zich verder te ontwikkelen. In Hong Kong en leert Ip Man de oude Leung-Bik kennen, die hem nieuwe aspecten van Wing-Chun bijbrengt. Dit zorgt voor een conflict met Ng waarbij Ip Man het moet opnemen tegen zijn adoptiebroer Ip Tin-Chi, die een groot geheim met zich meedraagt dat de hele natie kan bedreigen.
Ip Man
Kitano Yumi
Deputy mayor Cheung Ho-Tin
Young Li Mei Wai
Fikret8
Na Yip Man 1, Yip Man 2 en The Grand Master nog een film over de grootmeester.
Verrassend genoeg door Herman Yau geregisseerd. En gezien de acteurs zal het toch iets classier worden dan waar hij doorgaans mee scoort.
19dexter69
Niet de minste Hong-Kong acteurs ben erg benieuwd..
(halve Yip-man cast)
* Sammo Hung
* Yu-Hang To
* Siu-Wong Fan
* Biao Yuen (speelde nog in 'game of death' van Bruce Lee)
Het uitmelken is begonnen.
En nu maar hopen dat de uier niet al te schraal wordt, want na dit ‘alternatieve’ deel is de kans groot dat er meerdere zullen volgen. Je gunt zo’n beest haar tepels. Vervolgen zullen er ook komen op de originele twee met Yen, waarvan de tweede al beduidend minder was.
Niet dat dit een onaardige martial arts-film is geworden overigens. Het verhaal is een beetje simpel, maar de gevechtsscènes zijn vaak sterk. Protégé Lee zou van het laatste waarschijnlijk niet veel anders hebben gevonden. Toch voelt het draadgehalte soms ietwat onnatuurlijk aan tijdens de knokpartijen en passen ze niet altijd even goed bij de sfeer van de film. Spectaculair is het wel.
Goed.
Raffael77
Heerlijk vervolg. Prima verhaal en goed uitgewerkt. Nergens saai.
Niet heel veel vechtscenes maar als ze er zijn is het goed onderhouden.
Van mij moger er zo nog wel 5 van gemaakt worden als het verhaal maar beter is.
Kijk de Bruce Lee films waren leuk vanwege continu martial art skills maar voor de rest stelde het niet veel voor.
Deze daarin tegen is wel goed onderhouden en eigenlijk alle delen wel.
Rebel80
Wat me vies tegenvalt is dat Ip Chun niet in de rij staat van de info.
86jaar en deed echt een super performance in de film.
Yu-Hang To vind ik wel goed gecast, hij lijkt ook wel een beetje op de jongere ip man die Donnie Yen speelt.
Iets minder actie maar wel leuke scenes.
ik zou 4* sterren geven maar vond em net iets minder dan ip man 2 die ik 4* heb gegeven dus voor mij een dikke 3,5*
Goodfella1812
Wat me vies tegenvalt is dat Ip Chun niet in de rij staat van de info.
86jaar en deed echt een super performance in de film.
Iets minder actie maar wel leuke scenes.
Sluit me hier bij aan behalve bij de laatste zin.. al kan deze jongere Ip Man niet tippen aan Donnie Yen, ik vond deze film als geheel toch beter als Ip Man 2.
Ip Man: 4.5*
update:
gezien
ip man: blijft de beste die ik gezien heb
ip man 2: deze had niet gemaakt mogen worden
ip man 3: leuk verhaal, en opzich niet gek dat dit soort vervolg kwam, de oorsprong van ip man, niet slecht
dat met dat oudje in z'n shop vond ik zeer grappig gedaan
geweldig
Acteren vond ik wel aardig
tal1b
er zou nog een 'deel 4' kunnen komen, alhoewel dat meer over Bruce Lee zou gaan, verwacht ik
Jesse93
wordt dit een trilogy ofzo?
Het is nu een trilogie
Chrisseh
Weer vermakelijk. Het lijkt ook moeilijk om een écht slechte film te maken, zolang er maar genoeg wing chun vecht-scènes in voorkomen. Verhaaltje had niet veel om het lijf en lijkt nogal wat kanten op te gaan, met als hoogtepunt van random-heid dat er opeens Japanse ninja-samurai-soldaten bij komen kijken. Ze moesten blijkbaar aan het eind even snel een 'eindbaas' verzinnen. Desalniettemin zijn de gevechtscenes de moeite waard, waardoor de film niet verveelt.
sHone
eigenlijk zonde om een deel 1 te maken en die vervolgens als een deel 3 uit te brengen (jaja ik weet t tis niet van dezelfde enzo, maar jullie begrijpen het idee)
en eerlijk gezegd doet deze echt af aan de vorige twee delen. niet heel slecht, mooi scenes, maar veel minder diepgang. wellicht komt dat mede door de acteur die IP speelt, die is gewoon niet overtuigend genoeg voor mijn idee
sonyjh
ik vind dat in de andere yip man films de gevechten beter in beeld zijn gebracht.
De gevechten zullen wel zeer goed uitgevoerd zijn, Yu-Hang To blijkt een fantastische kung fu figher te zijn.
Motivation
Iemand een idee waar deze DVD verkrijgbaar is waarbij ik verzekerd ben van nederlandstalige ondertiteling?
JakobFugger
Aardige film, die het vooral van die fantastische gevechten moet hebben. Op het eind vond ik het helaas een beetje langdradig worden op de één of andere manier. Ben wel blijd dat ik deze heb gezien, voor ik de andere Ip mannen heb gezien, want die schijnen beter te zijn. Dus ik ben benieuwd. Toch een goede 3* voor deze.
Bruens
Het was voor mij een leuke film geweest als chackie chan deze film had gemaakt.
Hier is maar weinig autobiografisch aan, alleen het eerste deel een beetje. In het tweede deel wordt Ip meer als stripheld neergezet, waarom Ip's naam gebruiken voor die onzin.
Met deze Ip Man film had ik niks maar dan ook echt niets echt de minste uit de reeks films.
Minotaures
Hij is vanaf gister of vandaag al in de FRS en Media Markt te koop, wel onder de naam Ip Man Zero.
finalman
mensen, verwacht niet teveel van dit deel. 1ste en 2e zijn goed, maar deze hier is echt een groot verschil... Jammer
ORIGIN
- 2006 stemmen
Beduidend minder dan deel 1 en 2. Alhoewel er wel weer een paar fraaie vechtscenes te zien zijn.
Banjo
- 2033 berichten
Ja daar ben ik helemaal mee eens!
Insignificance
Een (f)lauw vertelsel van Ip Man's jongere jaren dat dat zeker gedurende de eerste helft weet te omzeilen door een fors tempo. Beetje hak op de tak, maar het schiet lekker op met aardig wat Wing Chun promomateriaal en kloppartijtjes die in ieder geval vrij energiek ogen.
Na verloop van tijd neemt de plot het over met romantisch en Japans gefröbel. Niet het meest boeiende segment, maar met nog een finale in het verschiet te doen. En die is redelijk. Yu-Hang To heeft het charisma om er mee weg te komen en de oude man verdient een pluim.
Even voor de duidelijkheid, maar volgens mij is dit niet "deel 3", deze film staat los van de makers van de Ip Man (1,2) films en is gewoon een vertelling over hetzelfde personage.
MASSIVE70
2 is ook beneden peil, ga vanavond 3 kijken

update:
gezien

ip man: blijft de beste die ik gezien heb
ip man 2: deze had niet gemaakt mogen worden
dat met dat oudje in z'n shop vond ik zeer grappig gedaan
geweldig voor de rest aardige acties en scenes. Alhoewel Y-HT zeker niet kan tippen aan DY van ip man, en ip man 2.
Acteren vond ik wel aardig
"ip man 2: deze had niet gemaakt mogen worden". Waarom niet? Het is gewoon een vervolg op Ip Man's levensverhaal. Ik vind eerder "The Legend Is Born" onnodig en zeker stukken minder.
VHS1975
De gevechtscenes vond ik leuker en beter dan in deel 2, maar daar houd de vergelijking met de andere delen ook op.
Ik zie dit deel gewoon als een alleenstaande film. Het verhaal speelt zich af voor Deel 1.
Grootste gemis is een andere regisseur en geen Donnie Yen. Jammer !!!
Number23
Interressant historich gezien, deze film over de jeugd van de leraar van Bruce Lee. Het oude China wordt weer mooi neergezet en de vechtscenes zijn weer top (dat wing-chun is toch een mooie vechtstijl), maar het blijft moeilijk om serieuze dialogen serieus te nemen met dat taaltje.
Kr!kke
Aan het prachtige eerste deel zal geen enkel vervolg meer kunnen tippen, maar zowel delen 2 en 3 blijven uiterst vermakelijke films. Dit deel zit zowat op dezelfde golflengte als deel 2: ondanks dat er een andere hoofdrolspeler wordt gebruikt (wat natuurlijk logisch is aangezien het over Ip Man zijn kinderjaren gaat) zijn de gevechten nog steeds geweldig, terwijl het verhaal een heel pak slapper is dan het eerste deel.
Fryce
Mooie film, maar qua sfeer red hij het niet bij de andere twee (en dan met name de 1e). Losstaand van dat vind ik hem soms wat saai. Met name de relaties maken de film niet echt beter.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod