• 9.374.134 stemmen

Met onder meer: Ricky Koole, Sergio Hasselbaink en Marcel Hensema

Gesproken taal: Nederlands, Duits en Engels

Releasedatum: 27 januari 2011

Plot Sonny Boy

"United by love, torn by fate"

In de twintiger jaren ontmoet de jonge, uit Suriname afkomstige, Waldemar Nods in Nederland de oudere Rika van der Lans en ze worden verliefd. De tegenstellingen zouden bijna niet groter kunnen zijn: Waldemar zwart, Rika wit, 17 jaar leeftijdsverschil en bovendien is Rika al moeder van vier kinderen. Maar ze houden van elkaar en dan… blijkt Rika zwanger te zijn. Rika en Waldemar kiezen voor elkaar ondanks de hoge prijs die ze daarvoor moeten betalen. Ze krijgen een zoon, Waldy, hun eigen 'Sonny Boy'. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en wagen Waldemar en Rika hun leven om onderduikers te redden. Dat gaat echter niet zonder ingrijpende consequenties...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Rika van der Lans

avatar van Quentin

Quentin

Bij Maria Peters:

RICKY KOOLE HOOFDROL IN SONNY BOY

Opnamen verfilming bestseller Annejet van der Zijl deze zomer van start

Ricky Koole vertolkt de rol van Rika van der Lans in de verfilming van Annejet van der Zijl’s

Sonny Boy. Deze zomer starten de opnamen en midden volgend jaar zal de film in de bioscopen te zien zijn. De hoofdrol van Waldemar Nods zal worden gespeeld door Sergio Hasselbank. Voor de eerstejaars student aan het mediacollege in Amsterdam is dit zijn eerste filmrol. Maria Peters tekent voor de regie en schreef, in samenwerking met Pieter van der Waterbeemd, eveneens het scenario voor Sonny Boy.

Sonny Boy is de verfilming van de bestseller van Annejet van der Zijl, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verboden liefde. In de herfst van 1928 zien Waldemar Nods en Rika van der Lans elkaar voor de eerste maal. Het is een ontmoeting tussen twee werelden: hij is zwart, zij blank; hij nog geen twintig, zij al bijna veertig; hij is een student uit het exotische Suriname, zij is oer-Hollands, getrouwd en moeder van vier kinderen. Kort na hun eerste ontmoeting blijkt zij zwanger te zijn, het schandaal is niet te overzien.

Ricky Koole is actrice en zangeres. Zij speelde eerder een hoofdrol in Wit Licht (Jean van de Velde), Lek (Jean van de Velde) en De Jurk (Alex van Warmerdam). Op dit moment speelt ze een muziekvoorstelling in het theater met Leo Blokhuis: Harmonium en heeft ze een rol in de televisieserie Verborgen Gebreken die vanaf maart wordt uitgezonden door Net5.

Sergio Hasselbank is eerstejaars student aan het Mediacollege in Amsterdam, een MBO-acteursopleiding. Waar hij onder meer les krijgt van Hugo Metsers jr..

Regisseur en scenarioschrijfster Maria Peters is een gevestigde naam in Nederland en maakte eerder films als Kruimeltje, De Tasjesdief, Afblijven en Pietje Bell. In 1987 richtte zij productiebedrijf Shooting Star op samen met Dave Schram en Hans Pos. Shooting Star Filmcompany is tevens producent van Sonny Boy. Zij zijn onder meer bekend van Timboektoe en Radeloos.

De opnamen starten deze zomer en vinden plaats in Nederland en Suriname. De film zal in 2010 in de Nederlandse bioscoop worden uitgebracht door A-Film Distribution.

avatar van stinissen

Ricky Koole een van de mooiste vrouwen van Nederland.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Leuk script, ik ben benieuwd.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Eindelijk eens een fatsoenlijke hoofdrol voor Ricky!

brabusRUS

Ben benieuwd. Misschien binnenkort even bij de set kijken.

avatar van LinkVink

LinkVink

Zo grappig xD. De opnamens zijn echt letterlijk 4 deuren van mij verwijderd.

De zijn alles aan het aanpassen en hebben zelfs al planken voor de lokale snackbar geplaatst xD!

raymon

ziet er goed uit! lijkt me een hele mooie film!

brabusRUS

Ze zijn al een tijdje gestopt met filmen. Juli volgens mij. Een vriend van mij werkte aan deze film. Ze hebben onder meer in Belgie gefilmd.

avatar van Timmy757

Timmy757

Ben erg benieuwd, verhaal klinkt erg goed .

avatar van soom

soom

Martijn Lakemeier! Oeh! Ik houd van die jongen ! . Heeft me nog nooit teleurgesteld, in elk geval. Die jongen kan 't in elk geval héél ver schoppen!!

avatar van Wouter

Beetje standaard poster, helaas. Jammer van de zwevende hoofden.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Ben erg benieuwd! Prachtig boek, en de trailer ziet er alvast heel mooi uit. Vind de poster ook best mooi

sfeervolle poster, oogt internationaal

avatar van Wouter

Ben ik dan de enige die het tacky vind?

avatar van rose

rose

Wat is tacky?

Vind die zwevende hoofden ook erg jammer.

Doet idd afbreuk aan de poster.

avatar van Quido

Quido

Officiële trailer wordt binnenkort gelanceerd.

avatar van Stephan

Stephan

Zoals zo vaak straalt de art direction en kleding design een frisse 21ste eeuw look uit.

Valt alleen mij zoiets op?

avatar van Wouter

Hij werd in die eeuw ook gemaakt.

brabusRUS

Wat een goedkope poster! 90's stijl.

YouTube - SONNY BOY trailer

Geen goede trailer, maar dat zegt me weinig. Wel mooi camerawerk, trouwens.

avatar van Quido

Quido

Vind dit inderdaad mat, i.t.t. de teaser, die ik erg mooi en meeslepend vond. Kan dan ook bijna niet wachten de film te zien.

Henny Vrienten maakt trouwens de muziek voor de film zelf.

raymon

Ziet er mooi uit, ben heel erg benieuwd!

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Trailer ziet er aardig uit, maar ik vrees toch voor deze film. Ik vind Maria Peters alles behalve een goede regisseuse, met als absolute dieptepunt 'Afblijven'. Ik hoop dat dit beter zal zijn maar kan het amper geloven.

avatar van erg aap

erg aap

Dit weekend naar de premiere voor de familie van Sonny Boy (Zo kan ik mij trots noemen ) geweest en daar deze film dus, met zo'n 180 anderen, voor het eerst gezien.
Allereerst, het sfeertje is wel erg goed neergezet. Een erg geloofwaardige schets van de Tweede Wereldoorlog. Ricky Koole speelt erg goed en het camerawerk is prima. Bij het einde was ik zelfs, iets dat ik niet vaak bij films heb, redelijk aangeslagen. Maar dat kwam zeker niet door het acteerwerk.

Deze is bij vlagen namelijk ronduit slecht. Bijna al de kinderen die in deze film spelen doen het al niet zo goed (De Surinaamse kinderen aan het begin.. ) maar allez, het zijn nog kinderen.
Wat ik erger vond is dat bijvoorbeeld Waldemar echt niet goed speelde. Geforceerd zegt hij zijn tekst op en zijn gezicht blijft de hele film nogal uitdrukkingloos. Steekt nogal af bij het, nogmaals, geweldige acteerwerk van Ricky Koole. Gelukkig waren er ook nog mensen die hun rol wel geweldig speelden, zoals de ex-man van Rika en de verschrikkelijk goed en eng gespeelde Kees Kaptein.

Het script is hier dan wel meer dan oké, met enkele prima conversaties en mooie situaties. Jammer genoeg bij vlagen wel wat kitsch, zoals Waldy die van een onderduiker leert om nooit te huilen.

Desondanks, mede door het mooie eind en de goede herinneringen aan de première (De echte Sonny Boy die persoonlijk nog een indrukwekkende toespraak hield op het eind) 3,5 ster.

avatar van Lisenergy

Lisenergy

Vreselijke film. Een lange zit, slechte acteerprestaties. Toch na de pauze even blijven zitten om toch het einde te zien. Helaas viel deze onwijs tegen.

avatar van LauraCharlotte

LauraCharlotte

best aardige film/verhaal. Ook best aardig uitgewerkt. Maar de acteerprestaties waren echt heel erg slecht (behalve mevr Koole). Voorspelbaar verhaaltje ook.

Je moet wel van drama houden

avatar van stinissen

Volgens mijn zijn er stemmers die belangrijk willen doen om de film naar beneden te stemmen , mijn verwachtingen zijn hoog .