• 9.370.978 stemmen

Met onder meer: Atle Antonsen, Kristin Skogheim en Aksel Hennie

Gesproken taal: Noors Bokmål

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Kurt Blir Grusom

Op een dag doet Kurt de ontdekking dat heftruckchauffeurs door de overheid niet echt gewaardeerd worden. Kurt zijn vrouw is een ambitieuze architect, en zijn buurman een dokter. Zelfs Kurt zijn kinderen lijken het niet zo te hebben op het beroep van hun vader. Kurt is populair bij zijn collega's en vindt het geweldig een heftruck te bestuderen, maar neemt ontslag, omdat hij dokter wil worden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Kurt (stemrol)

Anne-Lise (stemrol)

Bud / Barnehagebarn (stemrol)

Bruse-Kurt / Gunnar / Sjømannen / Kaffedrikkende gaffeltrøkkfører (stemrol)

Helena / Statsministeren / Rigmor / Reporter / Rik dame / Sykesøsteren (stemrol)

Dr. Petter / Kelner / Pasient med utslett / MF Gaffeltrøkkfører (stemrol)

Supermegaoversjefsdoktoren / Dommeren / Gullsmeden / Rik mann / Polske arbeidere / SOB Gaffeltrøkkfører (stemrol)

Politimann / Rekefangen (stemrol)

Tegnestiftfangen (stemrol)

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Best oké.

Ruwe animatiesatire. Ruw in animatie zelf - soms oogt het wat kaal, hoekig en rudimentair. Ook ruw in humor. Heerlijk bot soms. Typische Scandinavische zwartgalligheid. Ik hou daar wel van. Toffe, bij de haren gesleurde premisse ook: heftruckchauffeur voelt zich miskend dus raakt van het padje af. Hoe kom je erbij?

In ieder geval levert het wel een geslaagde satire op, die na verloop van tijd wel wat te lawaaierig wordt. Dat staat voor mij nogal in contrast met het soort humor - die krijg ik liever onderkoeld en cynisch voorgeschoteld. Maar voor een speelduur van 1u15 kan je niet sukkelen. Gemakkelijk om tussen door te kijken.