• 9.374.560 stemmen

Tombstone (1993)

Western | 130 minuten / 134 minuten (director's cut)

Genre: Western

Speelduur: 130 minuten / 134 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: George P. Cosmatos

Met onder meer: Kurt Russell, Val Kilmer en Sam Elliott

Gesproken taal: Engels en Latijn

Releasedatum: 17 februari 1994

Plot Tombstone

"Every town has a story. Tombstone has a legend."

1879. Na de burgeroorlog begint Wyatt Earp een nieuw leven met zijn broers in Arizona. Zijn vriend Doc Holliday gaat met hem mee in de hoop dat zijn TBC geneest. Ze verdienen goed en kunnen zich overal buitenhouden tot zijn broer Virgil de misdaad in de stad niet meer kan aanzien. Wyatt krijgt het zelf ook moeilijk omdat zijn vrouw opium gebruikt en hij verliefd wordt op een actrice.

Wyatt Earp

Billy Breckinridge

Ike Clanton

avatar van Jordy

Jordy

Ben niet zo'n western fan, maar ik vond dit wel een goede film. Goede acteurs, interessant verhaal dat op een goede manier verteld wordt: 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Nice Jackets, gewoon leuke western.

avatar van vic

vic

goed in elkaar gezete film. De ok corall show down vond ik erg goed gefilmd in deze film.

avatar van Armin

Armin

Wereld-Western. Goed acteerwerk van vooral Val Kilmer als Doc. ***1/2

avatar van jay73

jay73

Blijft ook na vaker kijken een goede moderne western. Beter dan z'n halfbroertje Wyatt Earp.

avatar van GerwinF

GerwinF

jay73 schreef:

Wyatt "Fuckin'" Earp! Doet me ook een beetje denken aan Boondock Saints

avatar van lukske00

lukske00

lekkere western met een coole sfeer en een uitmunde rol van Val Kilmer als doc holiday

avatar van evervaet

evervaet

Goede western, nice suits, mooie zonsondergangen, goede muziek en een uitstekend acterende Val Kilmer. Kurt doet ook zijn best. Hier en daar is de film een beetje rommelig en doen zij erg hun best om het niveau van Leone te halen wat Tombstone niet lukt. Toch een 3,5* en de moeite waard om nog eens een keertje te kijken.

avatar van Ynst

Ynst

goeie film

avatar van De GeuS

De GeuS

Goede western, waarin Val Kilmer de show steelt als "Doc"; 4 sterren....

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Val Kilmer is inderdaad cool. Vergeet ook Sam Eliott niet Die kennen we nog uit "Road House" met Swayze.

En inderdaad beter dan Wyatt Earp, vooral vanwege de kortere speelduur. Lekker vlotte film die zichzelf niet overdreven serieus neemt (wat wil je ook met Russell erin).

Goed kijkbare western, op Unforgiven na de beste western sinds de glorietijd van dat genre (1965-1975).

avatar van De GeuS

De GeuS

Je hebt gelijk; bij Tombstone moet ik altijd als eerste aan "Sam Elliott" denken, weet niet waarom. Zal wel door zijn indrukwekkende snor komen....

avatar van Quentin

Quentin

Sterke western, ziet er prachtig uit, goede muziek, sterke acteurs. 3,75*

avatar van gotti

Heb hem ook maar even meegenomen bij de Blokker (ik neem aan jij ook Quintin). €2,99 is ook echt geen geld voor een dvd'tje...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Blokker it is! I'm there.

avatar van Quentin

Quentin

Inderdaad, lagen nog wel meer aardige titels voor 2,99 en 4,99 maar had ze al bijna allemaal, deze dvd is wel aardig, breedbeeld transfer is meer dan ok en het geluid is ook goed te doen, zeker niet laten liggen voor het geld.

avatar van gotti

Goeie western. Cosmatos kent zijn klassiekers.

avatar van movie-freak

movie-freak

Hoorde ik niet in de scene in het theater het liedje van het Spookslot van de Efteling?

avatar van Jonathan Crane

Jonathan Crane

movie-freak schreef:

correct. Is het niet de dans Macabre?

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Yep. Danse Macabre van Camille Saint Saëns komt van omstreeks 1870 dus zal toen wel een grote tophit geweest zijn.

Tombstone, leuke western, aardig verhaal en leuke karakters met vooral veel grote snorren (zal ook wel een hit zijn geweest toen). Verder een goed verzorgde film met minimaal een geweldige shoot-out (O.K Coral).

En die Sam Elliot, ik dacht die cowboy met die echte grote snor en die brommerige stem waar heb ik die nou vaker gezien??? En ineens ging het lampje aan; hij is die cowboy uit The Big Lebowski

En bovendien misschien wel het grootste pluspunt van Tombstone; het is altijd leuk als een film meer oplevert in sterren dan dat hij kost in Euros om aan te schaffen

het komp erop neer dat dit gewoon een kk film is. als je een goede western wil zien moet je kijken naar The Good The Bad And The Ugly, Once Upon A Time In The West, Hang 'Em High en The Outlaw Josey Wales en nog een sooitje. en geloof me, ik ken het weten. 2*

avatar van kimmy012

kimmy012

Heel mooie western

avatar van pjutter

pjutter

leuke film,

mooie sfeer gecreeerd,

soms net iets te lang dradig misschien,

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Haagsche Raubâht schreef:

Wat subtiel!

avatar van metaledje

metaledje

whaha wat een lelijke snorretjes allemaal,staat voor geen meter bij al die bekende acteurs :-/

avatar van Riddick

Riddick

Net keken op tv, en vond het beter dan verwacht.. vooral de Rol van Val Kilmer ( Doc Holliday ), hij speelde goed.

Ik vond het een goede western al komt hij niet dicht bij de toppers die bij iedereen bekend zijn.

avatar van Purmerend

Purmerend

Die snor staat Kurt Russell echt niet. Val Kilmer was inderdaad top in deze film. Verder mooie uitgestrekte landschappen.

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

Mooie western. In vergelijking met Wyatt Earp (1994) vind ik Tombstone beter. Er zit meer vaart in en de personages zijn wat boeiender. Het is echter een paar jaar terug dat ik Wyatt Earp heb gezien, maar die film is me genoeg bijgebleven.

Verhaal is wel aardig. Val Kilmer is op dreef; sowieso ook een leuk personage. Kurt Russell zet een fantastische rol neer. Ik begin de man steeds meer te waarderen. Bill Paxton is wat suf, Sam Elliot wat beter. Met name Michael Biehn met z'n dreigende slangenogen vond ik als boef wel goed. In tegenstelling tot vele anderen hier, vind ik die typische snorren niet verkeerd staat bij de akteurs.

De film heeft genoeg vaart, blijft voldoende boeien, het stadje met bewoners is met een typische sfeer neergezet en de schietscènes zijn prima. Sommige muziekstukken bevielen me ook opvallend. Duurt wat lang, maar dat stoort niet. Prima western van een inmiddels overleden regisseur...

*3.5*

avatar van Leno

Leno

Sterke western met een vrij serieuze toon en mooie settings. Deze film onderscheid zich van andere westerns door karakterdiepgang en prima dialogen. Kilmer speelt een glansrol en de overige cast is ook goed op dreef.

De snor van Russel kan echt niet en het einde gaat iets te lang door, verder prima.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Een mooi toegankelijke westernfilm. Cowboys, duels, gevechten om de eer, akelige muziek, stoppelige baarden, zweet... Ik heb de film uitgekeken, maar 'k had toch het gevoel dat k wat op mijn water bleef zitten...