• 9.375.060 stemmen

Geregisseerd door: Tom McLoughlin

Met onder meer: Andy Garcia, Vincent Kartheiser en Teri Polo

Gesproken taal: Engels en Pools

Plot The Unsaid

Drie jaar na de zelfmoord van zijn zoon, heeft de door schuldgevoelens geplaagde Michael Hunter zijn baan als docent en psychiater opgezegd. Zijn vrouw heeft een nieuw leven opgebouwd en dochter Shelly is volledig van hem vervreemd. Pas als Michael zich door de aantrekkelijke Barbara laat overhalen de getraumatiseerde Tommy te behandelen leeft hij weer op.

Michael Hunter

Joseph Caffey

Diana Caffey

avatar van BellaVita

BellaVita

ik had al de film gezien en zag hem net weer op tv. Heerlijke film, best spannend en vooraal goeie acteerwerk van Andy Garcia

avatar van Leno

Leno

Goede acteurs en een beklemmende sfeer, dat zijn de sterke punten van deze film.

Het verhaal is echter alles behalve bijzonder en het einde is wel heel erg makkelijk.

avatar van Vive La Fête

Vive La Fête

Ik vond Andy Garcia idd ook erg goed spelen, maar Shelly (Linda Cardellini) vond ik daarentegen heel slecht.

avatar van kramatsok

kramatsok

Ik vond het een standaard film met toch wel een verrassende wending die niet wegneemt dat het geheel niet overtuigt.

avatar van chester

chester

ik vond dit echt een indrukwekkende film

ook heel goed gespeeld van andy garcia

avatar van hasekamp

hasekamp

Dit is nu een film die zonder het (nodeloze) geweld oneindig veel beter geweest zou zijn.

Andy Garcia is erg goed in zijn rol, maar de verdere bezetting komt niet boven het gemiddelde uit, soms iets te ver eronder, naar mijn smaak.

Het is een film met uitsluitend verknipte figuren. Om daar iets moois en geloofwaardigs van te maken heb je een sobere verfilming nodig, die het geweld niet toont, maar hooguit suggreert. Ik wacht met belangstelling op een Engelse remake (die er waarschijnlijk noooit zal komen).

avatar van Nieke

Nieke

Bij nader inzien gewijzigd van een 4* naar 3*. Tweede keer lijkt de film meer op een simplistisch verhaal.

avatar van Waku

Waku

Een film die je zeker bezighoudt van begin tot eind.

Beklemmend en donker sfeertje.

Geweldige rol van Garcia.

Niet zomaar een standaardverhaaltje maar ook de relaties onderling krijgen de aandacht.

3,5

avatar van Tarkus

Tarkus

Best aardige film over een psychiater die in een patient zijn door zelfmoord overleden zoon ziet.

Zeer goed verhaal dat ook bijzonder goed wordt gebracht. Andy Garcia is geknipt voor deze rol die hij dan ook met verve neerzet.

Een film die niemand zal vervelen.

avatar van _48_MX_

_48_MX_

Dit is naar mijn mening, een goede film die je,inderdaad, van het begin tot het einde vastgrijpt als het ware.
Het acteer werk vind ik erg goed. Je hebt niet het gevoel alsof je constant "in de studio" zit te kijken.

De spanningen tussen Andy Garcia [Vader] en Vincent Kartheiser [Nieuwe Patient] zijn goed te merken. En het houd je ook echt in de greep als er iedere keer nét wel of nét niet iets gaat gebeuren.

Maar weet iemand wat er met Teri polo (de blonde vrouw die in elkaar geslagen is door Andy Garcia (telefoongevecht) is gebeurd ?

Ik heb het waarschijnlijk net gemist of is ze gewoon dood na het gevecht.

Ik vind deze film zeker waard om weer een keer te kijken.
Acteren is goed, het verhaallijn is goed. De acteurs zijn goed uitgekozen, en niet dat je zo'n acteur hebt die je al te vaak in films hebt gezien enzo. Je weet wat ik bedoel.

Ik geef het 4.0 Sterren.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

_48_MX_ schreef:
Ik heb het waarschijnlijk net gemist of is ze gewoon dood na het gevecht.

Ze wordt niet in elkaar geslagen door Andy Garcia hoor, maar door Vincent Kartheiser! En ze overleeft het gewoon, ze gaat niet door hoor.

Afgelopen vrijdagavond weer eens gekeken naar deze prachtfilm! Op sommige momenten - met dank aan de magistrale filmscore van Don Davis - raakte ik wederom ontroerd!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Zeer vermakelijke thriller met een prima rol van Garcia. Deed me denken aan Primal Fear. Wat ik ook heel erg mooi vond was de muziek in de film. Veel aanwezig, maar op de achtergrond. Ik vond dit een prima thriller, niet een echte topper, maar zeker de moeite waard. 3,5 *.

avatar van 606

chester schreef:

ik vond dit echt een indrukwekkende film

ook heel goed gespeeld van andy garcia

vond ik ook.

avatar van maguled

maguled

Een topfilm, goed geacteerd, leuke muziek en ontroerend . Alleen vind ik het einde minder bevredigend t.a.v Oedipus Complex.

Wel dat de jongen eindelijk bereidheid toont aan de therapie mee te werken stemt me goed om er 4* voor uit te trekken.

avatar van mikeh

mikeh

we zijn hem in de klas aan het kijken, heb het aller eerste stukje gezien (15/20 minuten). de film spreekt me gelijk aan.

avatar van pegster82

pegster82

Een erg goede film waar ik meteen helemaal in zat. Een goed verhaal, sterke acteurs en een einde wat ik niet had verwacht! Zeker de moeite waard!

avatar van my style

my style

erg goede film, met een sterk verhaal. Ik vond andy garcia goed spelen in deze film. Had niet verwacht dat dit zo een mooie film zou zijn. Vond het vanaf het begin tot het einde spannend en was benieuwd hoe het zou aflopen. Al om al het was een vermakelijke film 3,5*

avatar van peruaansefilm

peruaansefilm

hij staat bij bij mij op n r. 1 in mijn top 10 dus.... tsja.. vind het de beste film op allerlei gebieden.. Ja Mind Hunter heb ik niet in mijn top 10 maar die dan op nr. 11

avatar van russell

russell

Ik vond het geen slechte film maar daarentegen zeker geen goede film, hij was het afkijken wel waard omdat ik Andy Garcia een goede acteur vind. Maar alleen vond ik hem in deze film totaal niet tot zijn recht komen, heel jammer.

2,5

avatar van yellowsun

yellowsun

Verveeld heb ik me niet, maar het is toch duidelijk geen al te goede film.

Er zitten nogal wat clichés in:

De eens zo succesvolle meester die zich na een ingrijpende gebeurtenis terugtrekt en een mensenschuwe eenzaat wordt, tot een jonge collega vraagt om zijn advies in de één of andere zaak... Daar is eerst nog wat aandringen voor nodig natuurlijk, en hij moet de zaak eerst letterlijk en figuurlijk in de vuilnisbak werpen, om ze er daarna toch maar weer uit te halen.

Cliché-hoogtepunt van de film: net voor de zwaargewonde in de ziekenwagen wordt gerold, weet zij(of hij) toch nog een paar essentiële woorden uit te brengen, waardoor de held ter hulp weet te snellen. Oh my.

Die studente die in het begin van de film zo snel uit haar lood wordt geslaan door Garcia tijdens zijn gastcollege: dat kon ik ook maar met moeite aannemen. (Maar misschien moet je maar denken: wauw, die gast is écht goed! )

En die droom-scène waarin Garcia terug in de garage staat terwijl zijn vrouw tegen een busje aan staat te schreeuwen waar niemand in zit, vond ik overbodig. (We weten ondertussen wel dat hij niet blij is met de dood van zijn zoon, en dat hij het anders zou willen.)

MAAR Garcia is een goed acteur. Charmant. Hij verdient veel beter.

Ook vreemd eigenlijk dat de kijker op het einde van de film zoveel symphatie heeft voor het "slachtoffer", als je bedenkt wat dat kereltje allemaal heeft uitgespookt. Iets om over na te denken. En dat is toch ook een pluspunt.

Ook een 2,5 voor mij.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Mooie film met een goede Garcia in de hoofdrol.

Inderdaad zijn er cliches te vinden in deze film, maar is dat niet in alle films te vinden?

Geen film op het puntje van je stoel, maar hij houd je aandacht wel degelijk vast.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Jammer dat alles, zoals de flashbacks, er zo verschrikkelijk dik boven op ligt, het allemaal wat te overdreven aanvoelt en soms wat voorspelbaar is, verder was dit toch een aardige film met een prima cast en een originele insteek.

avatar van nightbreed

nightbreed

Niet slecht maar zeker geen filmpje om over naar huis te schrijven.

De acteerprestaties en het script waren niet meer dan redelijk.

Pure middelmaat dus.

Cijfer: 3

avatar van zwartexlola

zwartexlola

Ja oké, het heeft 'n aangrijpend concept.

De beginscene is dan ook zeer ontroerend en dergelijke.

Ook al staat deze film op tien bij mij, ik vind niet dat je deze film vaak kan zien. Het is zo'n film die je één keer gezien hebt en dan denk je 'o, het was wel 'n goede film' maar niet om te zeggen van 'o ja, die moet 'k wel vaker zien' maar in de plaats daarvan misschien na drie jaar nogeens. Het is zo'n concept dat je na één keer zien, beu bent, imo.

avatar van Lennert

Lennert

Goed acteerwerk, maar veel dingen zag ik toch al snel aankomen. Desalniettemin de moeite waard. ***

avatar van Carolaah

Carolaah

Voor mij was dit een indrukwekkende film,

vind de psychologie die erin verwerkt zit mooi.

Goed geacteerd, mooi verhaal, prima film!

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Een leuke film om een keer te zien maar niet meer dan dat. Verhaal was leuk verzonnen maar echt spannend werd het nooit. Vond de film een klein beetje langdradig met iets teveel toevalligheden. Garcia speelde goed maar de rest van de cast was een stuk minder. Beelden van de film waren voldoende en het geluid was ook goed op dvd 5.1. Kortom een doorsnee film en daarom voor mij 3* waard.

avatar van T.Bos

T.Bos

Vermakelijk is dit niet. Meer schrijnend. Een boeiende thriller over een dieptrieste kant van de ingewikkeldheid van de mens. Intrigeert tot de laatste scene.

avatar van *kelly*

*kelly*

Ik had verwacht dat dit een spannende film zou zijn, genre "don't say a word", maar dat was hij niet. Jammer. Toch zat er een zekere spanning in the unsaid, welliswaar ééntje gebaseerd op hetgeen wat je verwacht dat gaat gebeuren. Ik bleef nogal op mijn honger zitten, maar ja.

Toch krijgt hij van mij 3,5* mede dankzij de goede cast, het wrede, maar wel goed bedachte verhaal.

avatar van Metalfist

Metalfist

narva77 schreef:

_48_MX_ schreef:

Ze wordt wel dood aangetroffen, je ziet op een bepaald moment een nieuwsflash waarin wordt verteld dat er een meisje dood is aangevonden. Shelly zegt nog dat ze dat meisje kende en dat ze die op de rave heeft gezien...

Dus het lijkt me wel duidelijk wat er is gebeurd.