• 9.373.068 stemmen

Gesproken taal: Duits, Spaans, Engels en Frans

Releasedatum: 7 oktober 2010

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot The Tree

"Life is a force of nature"

Na de plotse dood van haar vader vertrouwt de 8-jarige Simone haar moeder Dawn een geheim toe. Ze is ervan overtuigd dat haar vader haar via de bladeren van haar favoriete boom toefluistert en dat hij teruggekomen is om over hen te waken. Maar de nieuwe band tussen moeder en dochter wordt bedreigd wanneer Dawn een relatie begint met George, de loodgieter die wordt ingeschakeld om de wortels van de boom te verwijderen. Omdat de takken van de boom tot in het huis komen en de wortels de funderingen dreigen te vernielen, moet de familie een afschuwelijke maar finaal bevrijdende keuze maken.

Fuentes

(Gezien in La Pagode, Parijs)

Sfeervolle film waarin Morgana Davies als Simone de show steelt. Aan het einde van de film meende ik wederom - want onlangs ook al in Mères et filles - muziek te horen van Patrick Watson: prachtig..

avatar van Redlop

Redlop

Maar is het nou een Franstalige of Engelstalige film?

Fuentes

De film speelt zich af in Australië, en is Engelstalig. Ik heb wel het idee dat het Engels van Gainsbourg niet zo goed is als haar Frans, en dat haar teksten daarom zijn aangepast (kort en eenvoudig). Hoewel ze verder prima speelt overigens.

avatar van Seamus

Seamus

Toch een applausje voor Morgana Davies. Knap gespeeld.

De sterkste scene vond ik op het laatste toen ze naast elkaar stopten en afscheid namen.

avatar van jikamajoja

jikamajoja

Knappe film, de Australische natuurbeelden zijn schitterend en de boom zelf is magnifiek ! Het verhaal rond rouwverwerking is mooi, maar ik had er iets meer van verwacht. Knappe acteerprestatie van het kleine meisje (Morgana Davies) en prachtige soundtrack bij de eindgeneriek.

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

Zeer mooie film hoewel ik me soms vragen stelde met de woordenschat van Simone ... Is die niet iets te 'moeilijk' voor een meisje van haar leeftijd?

avatar van Roel_

Roel_

• 2061 stemmen

vincentclaesen schreef:

Het is eerder vreemd dat een boom die omwaait helemaal recht afknapt. Die boom was duidelijk omgezaagd.

Dit doet er trouwens weinig toe. Het blijft een goede film.

avatar van Redlop

Redlop

Mooie warme film. Niet iedereen is een fan van Charlotte Gainsbourg, maar ik vind toch dat de film haar nodig had om het indringender te maken. Morgana Davies speelt zoals hierboven terecht gezegd wordt inderdaad erg knap. 3,5*

avatar van kiwihoofd

kiwihoofd

gister in de sneak gezien.
wel een aardige film maar ik vond hem iets te lang duren.
de beelden waren wel erg mooi van de boom en omgeving.
vond het ook heel mooi om de blik van simone te zien toen de boom om viel echt heel knap voor zo'n jong meisje.

avatar van wibro

wibro

Verrassend mooie en warme film.

De beelden van Australië waren echt fenominaal. Het houten huis, het dorre landschap, het ritselen van de bladeren van de reusachtige boom, het geruis van de wind, het geluid van de golven van de zee en als hoogtepunt de storm en het onweer. Voor mij oogde het allemaal als puur poëzie.

Mooi acteerwerk ook van Morgana Davies als Simone. Van het acteren van Charlotte Gainsbourg was ik helaas wat minder te spreken. Het verhaaltje over rouwverwekking was best wel aardig maar deze film moest het voor mij - ik zeg het nogmaals - toch vooral hebben van de schitterende Australische natuurbeelden. En die boom was toch echt magnifiek. Zelden zo'n mooie boom in een film gezien.

avatar van Malick

Malick

Het enige probleem dat ik heb met The Tree is dat Charlotte [KNIP] Gainsbourg niet past in deze film. Het hele gezin spreekt met een Australische accent terwijl Gainsbourg niet verder komt dan korte Engelse zinnen. Ook de zogenaamde diepgang die ze in de rol probeert te leggen vond ik niet altijd zuiver en eerlijk. Uiteindelijk blijft het dezelfde katrien als aan het begin van de film. Nogal een slappe huismoeder. Voor de rest een sympathieke film over rouwverwekking dat redelijk luchtig wordt gebracht. Uiteindelijk gaat alle krediet naar de kinderen (vooral Morgana Davies) en de cinematograaf.

Redlop schreef:

Zou een beetje vreemd zijn als de kinders zonder ma in dat huis woonden, dus ben het met je eens dat de film haar toch wel nodig heeft

avatar van ohkino

ohkino

De natuur is onoverwinnelijk. De film gaat over de belangrijke levenslessen. De kinderen, de soundtrack en het Australische klimaat en de natuur vond ik de sterke punten aan de film. Het acteren van de volwassenen kwam wat houterig over.

avatar van manecas36

manecas36

Prachtige film! : De levenslessen, de natuur, de beelden.

avatar van maerk

maerk

Goed verzorgd drama.

Kenmerkt zich vooral door het goede acteerwerk en de prachtige landschapsshots. Margona Davies speelt goed, niet altijd even overtuigend, maar toch knap voor zo'n jong meisje. Bij Gainsbourg hetzelfde verhaal, alleen vond ik haar personage een beetje duf.

En dan natuurlijk die zeer indrukwekkende shots van het Australische landschap. Prachtige boom ook, de belichting vond ik ook mooi uitpakken.

De film drijgt soms in sentimentele valkuilen te vallen, maar ontwijkt ze meestal net op tijd waardoor de film erg genietbaar blijft.

3,5*.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Film over rouw en het verder leven na de dood van een geliefde. Mooi beeldmateriaal maar het verhaal blijft nogal minimaal en blijft niet echt boeien. Zo'n filmpje om naar te kijken en terzelfdertijd niet teveel na te denken. Ik heb genoten van de charmante aanwezigheid van Charlotte Gainsbourg en het koppige meisje in de boom. Inhoudelijk dus te leeg om echt goed te zijn.

avatar van blurp194

blurp194

De symboliek wordt er wat teveel ingeramd naar mijn smaak. Maar wel mooie beelden. Gainsbourg overtuigt mij wel in haar rol. De parallel naar de kracht van de natuur vind ik wat te hoog gegrepen en komt niet echt overtuigend terug.

avatar van mer1973

mer1973

Mooi klein drama met een uitstekende Morgana Davies.

Prachtig in beeld gebracht hoe de familie een keuze moet maken in het rouwproces. (fundering,boom)

Daarbij is het eindshot prachtig en veelzeggend.

avatar van Elineloves

Elineloves

Mooi, klein, maar toch groots filmpje met als grootste lichtpunt de schitterende rol van Morgana Davies, die de jonge Simone speelt.

Enkele zware thema's komen aan bod, het verliezen en missen van een geliefde, het rouwproces, familie omstandigheden en het leven zelf. Charlotte Gainsbourg, ik snap niet zo goed waarom zij toch behoorlijk wat 'kritiek' krijgt, wist mij ook zeker te overtuigen en ik leefde ook met haar mee. Fijne moederrol en nog behoorlijk charismatisch ook.

Heb toch wel een paar emotionele momentjes gehad, voornamelijk bij de kleine Simone. Mijn vader verliezen was en is mijn grootste angst, en daarom zette deze film me ook aan het denken en wist het me te raken.

Mooie shots, af en toe is het visueel echt indrukwekkend, en het tempo is ook vlot. Het einde is inderdaad, zoals eerder gezegd, prachtig. Erg fijn filmpje.

avatar van Artkramer

Artkramer

Zo hé, blowed away. Wat een prachtige film is dit zeg. (Bijna direct na Flipped gekeken, waar ook een meisje in voorkomt die geen afscheid van haar boom wilt nemen).

Misschien binnenkort verhogen naar een 5*..

avatar van jadolino

jadolino

Een drama die er mag zijn, geen echte tranen trekker.

avatar van stinissen

Mager drama wat weinig tot geen sentiment oplevert verder best een redelijk kleine film met uitstekend spel van Charlotte Gainsbourg als de met verdriet vervulde moeder, aan Morgana Davies als de kleine dochter

Simone O'Neil heb ik me vreselijk gestoord (kwam waarschijnlijk door haar rol) wat een bijdehand en vroegrijp kind..

avatar van joolstein

joolstein

Heerlijke sfeervolle film. Mooie natuur beelden. En wat charlotte betreft al is dan Engels( wat netjes werd opgelost door te zeggen dat haar moeder frans was en haar vader schots ) ze kan wel een keertje thee komen drinken hoor! Fijne actrice.

avatar van 2009

2009

vincentclaesen schreef:

Er zijn ook hele slimme kinderen

avatar van flindur

flindur

Mooie beelden van de natuur, de boom is echt prachtig. Het verhaal zou heel mooi kunnen zijn, maar kwam op mij totaal niet over. Ik had hoge verwachtingen van de film, want het verhaal klinkt heel mooi. Helaas, is de film nogal tegengevallen voor mij..

Het acteerwerk is matig en de woorden kwamen op mij erg 'gemaakt' en té geacteerd over. Het miste echte diepgang voor mijn gevoel. Ik heb de film afgekeken, maar verveelde me steeds meer.

Plus, ik ben het eens met vincentclaesen. Er zijn zeker heel slimme kinderen, maar zoals Simone de teksten overbracht kon je merken dat ze deze niet echt begreep. Het waren teksten van buiten haar leefwereld en dat was erg jammer.

2 sterren voor de mooie beelden en het potentieel wat er niet helemaal uitkwam.. jammer!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Best mooie film, met prachtige beelden van Australië.. het verhaal laat wat te wensen over inderdaad en het is ook wat te rommelig zo af en toe.

avatar van nightbreed

nightbreed

Lekker rustig fimpje die langzaam voortkabbelt zonder richting. De regie is prachtig met z'n mooie shots van het landschap, daardoor een half puntje extra. Ik vond het positief dat ze er geen tranentrekker vol vals sentiment van hebben gemaakt, zoals de Amerikanen vaak doen met dit soort verhaaltjes. Ik vond dat meisje wel een beetje irritant met dat geslis.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Lege bedoeling.

Ik vraag me nou af wat de regisseur precies wilde vertellen. Gaat het om Dawn, Geroge, de kinderen of de boom? Niets van dit alles is goed uitgewerkt. Die kinderen acteren slecht en het script was waardeloos. Simone gooit er allemaal woorden uit alsof ze tien jaar ouder is en de rest gedraagt zich te vrolijk... zonder persoonlijke karaktereigenschap.

De overgangen tussen diverse scènes zaten echt niet lekker in elkaar.
Op het ene moment waren we een uitstapje bij het strand aan het maken met en in het volgend shot kwamen we opeens terug bij de boom in de tuin.
Simone is aan het zwemmen en ziet een kwal, schrikt, zwemt terug naar de kant en roept 'mama...mama....' Toen werd er opeens weer geswitched naar iets anders zonder hier op terug te komen. Ik vind het een beetje nietszeggend.
De scène met onweer kon ook wel wat beter in elkaar worden gezet. Ze moesten schuilen want het huis was kapot maar we kregen totaal geen paniek of angst mee van de personages. Wellicht moesten er daar wat meer close-ups ingestopt worden of kon het geluid wat krachtiger in elkaar worden gezet.

Op het einde vertrekken ze met de auto en that's it. Het leek net alsof we pas op de helft van de speeltijd zaten... niet dat ik het zo snel voorbij vond gaan, maar gewoon omdat er nog niet veel bijzonders was gebeurd.

Eigenlijk hou je alleen Gainsbourg over.

Zwak.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een goede Drama film...

Mooi verhaal...

Zeker prachtig beelden van Australië...

En ook mooi HD beeldkwaliteit...

Mooi muziek achtergrond...

Prima acteerwerk...

Echt iets voor familiefilm...

avatar van RickZ

RickZ

Wat een draak zeg.

Dit Australische romantische drama gaat eigenlijk nergens over, beetje fantasie van een meisje waar een saai en oninteressant verhaal omheen gebouwd is.