• 9.370.379 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Michael Craft

Met onder meer: Robert Mammone, Saskia Burmeister en Damien Garvey

Plot Storage

"The Deeper You Go, The Darker it Gets."

Nadat ze 'Death Wish II' samen hebben gekeken in een bioscoop, worden de 17-jarige Jimmy en zijn vader overvallen. Het loopt mis, en Jimmy's vader wordt neergestoken en sterft. Omdat hij er nu helemaal alleen voor staat, biedt zijn oom, de ex-SAS officier Leonard, aan om voor hem te zorgen. Leonard exploiteert opslagruimtes en Jimmy kan meteen bij hem aan de slag. Hij ontmoet de mooie Zia, die ook voor Leonard werkt, en al snel begrijpt hij dat bijna iedereen die een opslagruimte huurt, wel iets te verbergen heeft...

Aangename thriller.

Eenvoudig qua opzet, maar op de momenten dat het moet kent deze film een lekker no-bullshit gehalte. Craft is aardig goed in het opzetten van een spannende setting, hij weet deze ook best goed te rekken, om dat af en toe genadeloos toe te slaan.

Wordt soms verkocht als horror dit filmpje, maar is het eigenlijk niet. Daarvoor mist het wat gore of andere typische horror elementen. Het is meer een wat bitter wraakfilmpje, met een aardige twist.

Het is nergens wildorigineel en Craft geen ook nergens blijk van meer te willen afleveren dan een genrefilm, maar binnen die grenzen levert hij zeer aardig werk. Goed tussendoortje dat smaakt naar meer.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Onzinnig dat de hoofdpersoon meegaat in het vernietigen van kinderporno omdat zijn baas (en oom) zegt dat de schuldige wel in Thailand zal zitten, en praktisch hetzelfde geldt voor de vermoede moord; meteen is zo de bodem onder de film weggeslagen. Dan is de hele twist nogal, ik bedoel, ontzettend vergezocht (en ja, Dexter vind ik best leuk, maar ook niet bepaald geloofwaardig zo gemiddeld). Ook de obligate seksscène doet de wenkbrauwen fronsen, en probeert de regisseur het juist extra spannend te maken door Jimmy een flink geldbedrag te laten meenemen... Dan nog de nauwelijks verkapte kritiek op waterboarding en martelen om waarheid boven water te krijgen (oom zat in het leger, zo bleek al), terwijl de kijker het eigenlijk al moeilijk genoeg heeft te weten te komen waar het nu allemaal naar toe moet...

En het begon nog wel best leuk met de DW-hommage, ook naar het einde toe wat minieme, maar leuke (en onverwachte, want de love interest gaat eraan - en zo werd het toch nog een wraakfilm voor de hoofdpersoon) lichtelijk gory kills. En het zou allemaal wel draaglijker zijn, mocht het visueel nog aantrekkelijk zijn, maar ook dat gaat niet op; gewoon standaard tv-film-achtig werk zonder charme.

Qua acteerwerk twijfel ik - vond ik toch wel redelijk gedaan, maar erg veel charisma kwam er verder niet bij kijken (Burmeister is wel een lekkertje). Alleen kijken als je echt in bent voor wat matigs met wat sappige details.

2,0*.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Degelijk Australisch thrillertje dat begon als een soort TV-film maar waarbij de vaart er toch wel in begint te zitten. Het onderbreken van de ondertiteling van de dvd was wel vrij lastig en van dat Australische accent was zowat geen reet te verstaan, dat merk je wel zonder ondertiteling. Maargoed, ik deed m'n best en dit is weer een thriller met een vrij apart onderwerpje.

De hele uitpak lijkt in het begin nogal voorspelbaar en ook begin je al snel de vermoedens te krijgen dat die oom ook gewoonweg zelf de moordenaar is maar het einde neemt toch weer een andere wending. Misschien wel standaard maar toch evengoed verrassend. De hele locatie in die opslagruimte was ook vrij bijzonder en ook zijn er hier en daar weer een paar brute kills aanwezig (wat blijven klauwhamers toch een succes in wraakfilms) Het acteerwerk is ook prima gedaan. Een prima kijkbare wraak-horror.

avatar van K. V.

K. V.

Deze had 'k al een tijdje en me er eens aan gewaagd. De film begint veelbelovend en intrigerend met het mysterieuze vat, maar de wending vond 'k toch iets minder, het werd dan eerder een standaard film.

De cast deed het zeker niet slecht, ondanks dat het voor mij onbekenden waren.

Een sterk begin, alleen jammer dat hij het niet tot het einde kon waarmaken. Al bij al zeker geen slechte film en goed voor een spannende filmavond.