• 9.377.368 stemmen

Geregisseerd door: Tony Jaa en Panna Rittikrai

Met onder meer: Tony Jaa

Gesproken taal: Mandarijn en Italiaans

Plot Ong-bak 3

"The biggest fight of all is with himself."

Tien (Tony Jaa) verloor zijn vechtvaardigheden en tevens zijn geliefde stiefvader, bij de Garuda's Wing na een aanval onder leiding van Jom Rachan. Met de hulp van Pim wordt hij weer tot leven gewekt, samen met Mhen en de rest van de dorpsbewoners van Kana Khone. Als Tien dan eindelijk klaar is om zijn doel te bereiken, worden zijn vaardigheden opnieuw op de proef gesteld, als een aantal van zijn rivalen verschijnen om de klus voor eens en altijd te klaren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Xen0n

Xen0n

Het was wel een aardige film, maar aanzienlijk minder als de andere 2. De eerste was goed, de 2e top qua vechtscenes, maar deze weet hier niet in te overtuigen. Jammer.

avatar van pascal1981

pascal1981

tegenvaller, erg jammer na ongbak1... Heel apart

avatar van RickZ

RickZ

Direct vervolg op deel 2, nu met veel doorgesneden kelen en een zeer traag middenstuk ( die scenes over het herstel ) gevolgd door een soort paringsdans, dat samen maakt een onvoldoende. De actie zit alleen in het begin en einde.
Speelde niet af met BSplayer maar wel met mplayer2

avatar van Zinema

RickZ schreef:

Speelde niet af met BSplayer maar wel met mplayer2

Wat moeten we precies met deze info, Rick?

avatar van RickZ

RickZ

Zinema schreef:

Wat moeten we precies met deze info, Rick?

Gewoon een tip voor de filmliefhebber, meer niet...Ik loop daar de laatste weken steeds meer tegenaan.

avatar van mikeforever

mikeforever

2 sterren voor het vechten de rest van de film was gewoon zwaar klote !

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Jaa is hier echt helemaal de weg kwijt. Een film van ruim 90 minuten en dan een middenstuk van een half uur waarin absoluut niets gebeurt. Ja, tergend langdradig en saai geneuzel over Jaa die herstelt en zich omv ormt tot een martial arts Jezus. Gelijk weet je weer waarom de montage soms gewoon noodzakelijk is. In het overige uur zit dan nog wel wat actie maar dat is allemaal het standaard werk, waarbij Jaa waarschijnlijk dacht dat zijn nieuw uitgevonden stijl wel genoeg zou zijn. Niet dus, wat een deceptie.

avatar van Zobor

Zobor

Jaa op reli-tour. In de film stelt hij zich steeds meer op als Arahant. Ben benieuwd of hij zijn verlichting in het klooster gaat bereiken en welk gevolg dat gaat hebben voor eventueel meerdere producties van Jaa's hand. De pogingen in deze film om één te worden met de natuur waren in ieder geval uitermate slaapverwekkend.

avatar van Rodger

Rodger

dit is wel de minste van de 3 ong-bak films, maar zo slecht vond ik deze ook niet..

er zaten niet zoveel vechtscenes in, maar die erin zaten waren weer van grote klasse..

2.5**

avatar van Phantasm

Phantasm

Mr_White schreef:

Dat ben ik helemaal met je eens, heb ik verder weinig aan toe te voegen.

avatar van fotzenbikkel

fotzenbikkel

Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap. Wat een slaapverwekkende film. 1e uur gebeurt echt heel weinig. Een hoop rituele, spirtuele en religieuze bullshit, afgesloten met zowaar nog een klein half uurtje met een paar vechtscenes. 2 sterren omdat die paar vechtscenes dan wel weer okay zijn, maar overall is het een vage en trage film, met weinig inhoud (ondanks de zogenaamde tijdrovende poging tot diepgang).

Dubbel.

Het is gewoon érg jammer dat ze deze twee sequels als Ong Bak-films gebrand hebben. Op zich is dit geen verkeerde film, maar met een eerste uur zonder noemenswaardige gevechtscenes kan je niet anders dan wat teleurgesteld zijn.

De dans en het herstel waren nog wel okay, het feit dat Jaa meermaals als Jesusfiguur afgeschilderd wordt en de film vasthangt aan dramatische flashbacks is een stuk minder. Deze film is véél te serieus voor z'n eigen goed. Wat losse humor lost dat probleem niet op.

Visueel wel erg fijn. Zo valt er in ieder geval op de ridicuul overserieuze momenten ook nog wel wat te genieten. Het laatste half uur krijg je dan eindelijk weer wat actie en die is traditiegetrouw sterk. Wat minder verschillende stijlen, weer wat meer grof gebeuk.

Als de film onder een andere noemer uitgebracht was had ik wat meer geduld kunnen opbrengen tijdens het rustige begin, maar da's nu eenmaal niet de reden waarom ik voor een Ong Bak film ga zitten. Los daarvan blijft het een redelijke film met enkele knappe gevechten, maar overall té serieus gebracht.

avatar van Raffael77

Raffael77

Vrij matig vervolg. Het leek wel een drama en dat is toch vrij zwak aangezien de meesten wel verwachten dat het knokken werd.

De film wordt steeds slechter naarmate het einde in zicht is en dan is het einde ook nog eens om te huilen.

Jaa maak er volgende keer weer een topper van want dit was echt een zwarte kraai van een film.

avatar van dirk1978

dirk1978

Drama, en dan bedoel ik niet het genre maar de filn

avatar van dominion

dominion

Meer Drama dan Actie.

Ik had heel veel zin in Ong Bak 3 omdat ik wou zien hoe het verhaal afliep.

Ik verwachte er al niet zo veel van omdat hij zo een lage score had.

Het verhaal boeide mij op zich wel en vond het wel leuk omdat er veel fantasie in zat.

Maar ik verwachte wel veel actie in Ong Bak 3 maar dat zat er dus niet in.

Toen hij was afgelopen was ik zwaar teleurgesteld.

Er zat meer drama en romantiek in in plaats van flitsende gevechten.

Maar er zaten wel twee leuke gevechten in.

2,0

avatar van doodah

doodah

Waarom moet er in godsnaam nog een derde Ong Bak komen?! De eerste film was erg de moeite. Hij bracht ons spektakel zoals we dat nog niet veel hadden gezien. Spektakel dat grotendeels aan Tony Jaa is toe te schrijven en voor wie ik toen groot respect heb gekregen. Hoe die het toch allemaal flikt!

Maar toen kwam Ong Bak 2, en was het al voor een groot deel om zeep. Tony Jaa en regisseren gaat echt niet samen. Oké, hij weet best wel wat spectaculaire beelden te schieten, en slaat weer een mooi aantal tegenstanders tegen de vlakte, maar de film miste sfeer en inhoud. Ook het decor, die ongezellige en vijandig uitziende dorpjes, sloeg me tegen. En met deze tegenvaller verdween ook een deeltje van het respect voor Tony Jaa.

De trailer van dit derde deel zag er echt leeg uit. Tony lijkt hier zelfs te evolueren tot een soort van 'martial arts held', wat me tegensteekt. De nobele Ting die geen problemen zoekt, sprak me veel meer aan.

Visueel zag de trailer er nog wel spectaculair uit, maar toch weet dit me er niet van te overtuigen dat het een waardig vervolg zal zijn.

Zoals Onderhond reeds zei, is het jammer dat Tony Jaa deze delen als vervolgen op Ong Bak verkoopt. Moest hij dit niet gedaan hebben , dan zouden we Ong Bak 2 en 3 kunnen zien als een soort van 'experimenten' van Tony Jaa, die het regisseren toch ook eens wil ervaren.

Toch ga ik het zo proberen te zien en ik hoop dat we hem snel nog eens kunnen zien schitteren in een film die volledig losstaat van het 'Ong Bak epos', zoals de trailer het betitelt.

avatar van Insignificance

Insignificance

Hoe minder actie, hoe meer de gebreken irriteren. En dit deel heeft niet gek veel van het eerste. Wel veel hoogdravend, hocus-pocus gedoe en drama waar af en toe het lollig bedoelde ventje doorheen komt fietsen. Mhen valt natuurlijk volledig uit de toon, die toch al niet bevalt. Het wordt op een gegeven moment zelfs een beetje gênant. Zelfverheerlijking is niet de meest terechte term, maar het schoot me wel te binnen.

Het knokwerk dat er dan nog is, mag er op zich wel zijn. In ieder geval weer wat harder, maar ook minder rauw. Het ziet er af en toe toch vrij gestileerd uit. De kraai met de tic blijft een leuke verschijning, al gaat dat lachje natuurlijk nergens over. Ook de betere elementen hebben dus zo hun mindere kanten. Iets wat nog eens wordt bevestigd in de finale, want ook daar fronsen de wenkbrauwen af en toe. Al met al teleurstellend.

avatar van what is truth

what is truth

wow wat een slecht verhaal. Actie gaat nog wel.

Hier kan ik me enigszins bij aansluiten. Ik heb de film een tijdje links laten liggen omdat de recensies hier genadeloos laag waren. Gelukkig heb ik hem toch gekeken. Supergoed was hij niet maar zo slecht als sommigen het hier uitdrukken ben ik het absoluut niet mee eens. Ik vond het camera en acteerwerk best goed. De achtergrondbeelden en muziek waren zelden slecht. Hij had van mij iets langer mogen duren en sommige stukken had hij van mij er uit mogen laten. Kortom kan net iets beter maar zeker vermakelijk!

Zinema schreef:

Arme Jaa.

Mocht het echt waar zijn wat verschillende internetbronnen melden, dan hoop ik niet dat de reden tegenvallende reacties is. Begrijp dat menig kijker de 'Thaise Lee' het liefst in een film ziet als een van zijn twee eerste (Ong-Bak en Tom Yum Goong), maar dat zit er tijdelijk niet in. Dat ligt hem niet aan een wurgcontract, want Jaa is op allerlei gebieden zelf verantwoordelijk voor deze vechtfim. Zo schreef hij onder andere het verhaal.

'Teleurgesteld zijn hoort erbij in de wereld der cinematografie!' zou je hem op zijn olifant willen naschreeuwen. Al doet zo'n klooster misschien wel wonderen, we willen graag meer van de uitzonderlijke knokmachine. En tegenvallend is de film allerminst.

Iets rustiger te volgen dan deel twee, met een kleine dosis humor en een hogere dosis gevechten. Waarvan sommige nog steeds rommelig in beeld gebracht, maar minder erg dan bij deel 2 het geval was. Daardoor kunnen we Jaa beter in aktie zien en dat is alvast erg prettig.

Goed.

avatar van stkolaf

stkolaf

"more turkey mister chandler?"

is dat deze dude?

avatar van Fonzy

Fonzy

Jammer, had meer verwacht, vind ong - bak 1 en 2 leuke films misschien dat ik daarom een film met deze titel meer van zou verwachten... dit was echt een tegenvaller,

Special effects had ik zelf nog wel kunnen maken vondt dat ook wat tegenvallen.

Vechtscenes wel aardig hoewel je meer van Tony Jaa kan verwachten.

Verhaal wel oke alleen beetje saai soms...

Ze hadden het beter bij Ongbak 1 en 2 kunnen houden...

avatar van Minotaures

Minotaures

Stukken minder dan deel 1 en 2.

Niet al te teleurstellend. Het is altijd nog voldoende voor popcorn vermaak.

Om te beginnen vond ik de setting goed en mooi op beeld. De jungle en religieuze gebouwen waren prima op beeld. Vechtstijl is veranderd, erg grof maar met 'rustigere' pasjes en houdingen. Dat zag er tof en redelijk vernieuwend uit.

Verhaal was redelijk. Gewoon het vervolg van deel 2 en verder met Tien's wraak naar de moord op zijn ouders. Personages zijn zo ongeveer hetzelfde als de vorige deel. Vond dat kraaienwezen erg irritant, ik dacht zelfs dat het een vrouw was. Zo verwijfd zag die eruit. Ook de zwerverige bestaan van de acteur die Humlae in deel 1 speelt komt hierin vrij vaak voor. Meer als deel 2 zelfs. Zijn entree's zorgen voor de nodige humor af en toe. Nog steeds blijven de nummers van deel 1 het leukst, maar de soundtrack hiervan was ook te doen. Ook prachtig muziek die de film goed ondersteunen.

De gekozen locatie's om te knokken zijn ook goed uitgekozen: dat kraaienwezen in actie op de ruïnes (wel een slechte actiescène trouwens), op het centrum van een paleis, een dorp, op en tussen olifanten - aanwezig in deel 2 - en natuurlijk in de bossen. Wel vond ik een aantal kills slecht, met name van kraaienmans, tegen een ivoor van een olifant. Ook de dood van de vervloekte keizer, onthoofd en alsnog pratend...

Het opnieuw wekken van Tien vond ik onnodig en zeer overbodig, het is natuurlijk geen geloofwaardige film, maar je kan het altijd erger maken... Dus ook meteen dat dansje en al z'n gebroken ledematen weer even goed duwen.

Wel leuk om weer hun heilige beeld te zien. Hierin zie je natuurlijk hoe die dat snee vlakbij de wenkbrauwen heeft gekregen. Ze hadden hierbij alleen geen rekening gehouden dat bij deel 2 het ook - met snee - te zien was.

Einde kon mooier worden gemaakt dan alleen de dood van de nieuwe keizer en vervolgens als volgende shot het hele dorp biddend voor de Ong-bak beeldje en dat was het dan.

Een wat minder, maar wel vermakelijke Oosterse Martial arts en hopelijk betekent deze het einde van de Ong-bak trilogy.

avatar van casperspook

casperspook

inderdaad, dit was een overbodig vervolg

vond hem niet slecht maar als je ze vergelijkt met de voorgaande titels is deze niet echt goed

avatar van jvg

jvg

Dit is echt een teleurstellend deel. De kracht van deel 1 was juist dat het niet zo overdreven was als de meest vecht films (qua stunts dan). Dit werd juist geheel ontkracht in dit deel. Allemaal sperituele onzin e.d. Ik geef niet snel een slecht cijfer, maar deze geeft ik toch echt een 1.

avatar van erpunited

erpunited

Ik heb deel 1 en 2 niet gezien, maar ik vond dit helemaal niks. Damn wat een trage film.

De vecht scenes waren super nep. Super voorspelbaar. Nee niet mijn film

avatar van neo

neo

Dan zou ik je aanraden om enkel deel 1 nog te kijken.

avatar van mixmaster

mixmaster

ik vind deel 1 nog altijd de beste , ook dit 3e deel is geen schim van het 1e deel.

deel 2 en 3 vind ik eigenlijk geheel anders als deel 1 maar had ze dan een andere naam gegeven .

avatar van Minotaures

Minotaures

Deel 2 en 3 zijn een soort slap excuus om het verleden van Ong-bak (buddha beeld) weer te geven.

avatar van Simoensk

Simoensk

Jammer, dacht na een prachtig deel 2 dat deze ook weer fenomenaal ging zijn. Niet dus. Te veel blabla en te weinig epische gevechten.

avatar van puckb96

puckb96

I love Ong Bak! Wa speelt Tony Jaa toch een keiharde rol in deze film als Tien (maar in deze is er iets minder actie helaas), maar eigenlijk vind ik dat helemaal niet erg dat blabla want laat zien dat de film (wat mij betreft) ook nog goed kan zijn zonder die epische gevechten. Vond dit deel toch wel de beste uit de serie. Wat mooier vond ik zelf. Niet dat 1 + 2 niet goed waren, maar deze vind ik dan nog net iets beter.