• 9.370.282 stemmen

Met onder meer: Pernilla August, River Huang en Ludwig Palmell

Gesproken taal: Engels, Mandarijn en Zweeds

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Miss Kicki

Kicki is na een aantal jaren in het buitenland teruggekeerd naar Zweden. Haar 17-jarige zoon Viktor werd intussen opgevoed door haar grootmoeder en heeft slechts een losse relatie met zijn moeder. In een poging om opnieuw dichter bij haar zoon te komen, nodigt Kicki haar zoon uit op een vakantie in Taiwan. Maar blijkbaar heeft Kicki ook een soort van verborgen agenda, want in Taipei ligt ook het huis van een Taiwanese zakenman met wie ze al een tijdje een internetromance heeft. Viktor hoopt zijn vader die hij nooit gezien heeft te ontmoeten, maar zijn moeder's gedachten zijn ergens anders. Daardoor ontstaan er tussen beiden conflicten en als Viktor dan ook nog zijn Taiwanese vriend Didi aan zijn moeder voorstelt, wordt de kloof tussen beiden alleen maar groter.

avatar van bjerik76

bjerik76

mooie scenes , mooie beelden, maar de verhoudingen onderling blijven wat oppervlakkig , hoewel het daar juist om ging.
Ook op het eind weet je nog steeds niet veel.
Hoe zit het bijvoorbeeld over de gevoelens [spoilertussen beide jongens onderling op het eind ?
Hoe staat moeder daar tegenover of is zij uberhoubt op de hoogte daarvan ?

avatar van Pitagora

Pitagora

En film waarin heel veel niet gezegd wordt je krijgt het er benauwd van.

avatar van lang pee

lang pee

Simpele mooie luie zondagsfilm met goed acteren...

avatar van Fisico

Fisico

Ik dacht dat ik van Pernilla August al meer had gezien, niet dus, want buiten een aantal kleine rolletjes in grote films kom ik niet. Het moet dan van het uitstekende Svinalängorna (Film, 2010) komen waarbij ze regiestoel zat.

Hier als actrice zie ik haar weer in een vlakke film. Ik begreep in eerste instantie het plot niet goed waarbij ze als moeder haar zoon die ze amper kent meeneemt op reis. Het blijft vervolgens allemaal erg braafjes en mocht je verwachten dat ze toenadering tot elkaar zoeken, dan kom je bedrogen uit. Iedereen doet maar wat. Het leidt tot een zielloze film zonder body. Ook een aantal subplots verhelpen dit niet.

Een beetje eenvoudig, weinig complex, weinig uitdagend ook. Toch elementen die ik verwacht terug te vinden in een kwalitatief drama. Het kabbelt voort zonder meer. Taiwan mag dan een leuk uitje zijn en een echte straf is deze film niet, maar deze komt niet boven het maaiveld uit. Jammer.