• 9.370.069 stemmen

Lalapipo (2009)

Komedie | 93 minuten / 120 minuten (director's cut)

Genre: Komedie

Speelduur: 93 minuten / 120 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: Lala Pipo: A Lot of People / ララピポ

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Masayuki Miyano

Met onder meer: Saori Hara, Tomoko Murakami en Hiroki Narimiya

Gesproken taal: Japans

Plot Lalapipo

Een komedie in het teken van seks met 6 losse verhalen. Met o.a. een ietwat dikke freelance schrijver die geobsedeerd is door masturberen en tegen zijn eigen penis praat. Ook is er een verlegen winkelmeisje dat een carrière in de porno-industrie begint en handjobs uitdeelt aan de pooiers die ze adoreert.

Nephilim

Grappige maar ook tragische kijk op een aantal mensen die verzeilt geraakt zijn in de seksindustrie in Tokio. De film begint erg frivool and over the top maar gaandeweg sluipen er steeds meer donkere randjes in de schijnbaar losstaande verhaaltjes.

Kleurrijk, grappig, weird, maar ook disturbing en triest.

De film heeft me verrast.

Nu het boek maar eens lezen.

Ergens tussen de 3.5* en 4*

Van de week herzien. Verhoogd naar 4*

Een comedy waar maar weinig te lachen valt.

Gekke film. Het eerste half uur heeft ook echt alles van zo'n wacky Japanse comedy. Spetterende kleurtjes, gekke shots, mannen in superhero pakjes, manga invloeden. Kan zo in het rijtje Kamikaze Girls en aanverwanten.

Alleen, de film speelt zich af in en rond de erotische industrie en focust op zes personages die allen een chronisch gebrek aan geluk kennen. Aan hun uiterlijk vertoon zou je het vaak niet zeggen maar het is duidelijk dat geen enkel van de personages een gelukkig leven leidt. Er is vaak ook gewoon een hoekje vanaf.

Naarmate de film vordert blijft de stijl wel consistent maar valt er steeds minder te lachen. Au fond een bitter drama in een bubbelgum wrappertje. Dat werkt redelijk, maar beide kanten blijven elkaar wel een beetje tegenwerken.

Wel aardig geacteerd. Vooral die scout is een aparte verschijning. Z'n overdreven lach komt zo uit een stripboek en lijkt bij momenten wel van plastic. Toch is het eerste half uur iets te opportunistisch, is de muziekkeuze iets té poppy (een spervuur aan J-Pop in deze film) en blijft het drama er iets teveel bovenop liggen.

Toch is het een fijn filmpje. Aparte en eigen stijl die er nog wonderwel in slaagt om een vlot geheel te maken van comedy en drama.

Wel benieuwd trouwens wat de director's cut aan extra materiaal te bieden heeft.

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Volgens mij is de director's cut hier een aanname na een correctie op de speelduur. Of er echt een bestaat, ik betwijfel het.

Nephilim

Director's Cut?!? Waar kan ik die zien?

UPDATE:

Enige wat ik kan vinden is een 2 uur durende spin off genaamd Fight! Captain Bonita over die gast uit LaLa Pipo die in de Karaoke bar werkt en gefrustreerd is over zijn mooie buurvrouw