• 9.371.687 stemmen

Drei Mädels vom Rhein (1955)

Komedie / Romantiek | 90 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Oorsprong: West-Duitsland

Geregisseerd door: Georg Jacoby

Met onder meer: Gardy Granass, Margit Saad en Fita Benkhoff

Gesproken taal: Duits

Plot Drei Mädels vom Rhein

Wigald heeft problemen met vrouwen. Als zijn moeder sterft, erft hij veel geld, op voorwaarde dat hij er in slaagt een min of meer vervallen benzinestation binnen vier weken weer winstgevend te maken. Toevallig heeft hij dit benzinestation net aan drie knappe meisjes verkocht, die niet van plan zijn de koop ongedaan te maken. Hij moet nu wel zijn vrouwenhaat overwinnen.

Therese Hübner, Die Lindenwirtin

Kitty Drechsler

Philipp Drechsler

avatar van Dk2008

Dk2008

De film is opgenomen, aldus IMDb in Bacharach. Ik ben maar gewoon op de titel afgegaan, Mädels en Rhein. Wat dat betreft zit het wel weer goed. In de tijd dat Nederlanders nog massaal naar Duitsland op vakantie gingen. Over het algemeen scoren dit soort oude Duitse films beter bij de jongere stemmers dan bij oudere stemmers, valt me toch steeds op. Best opvallend, je zou het omgekeerde verwachten.

Mooi geschoten, in kleur weer. Mager verhaaltje, maar ja heb hem maar weer meer als een vakantiefilmpje gezien. Mag zelf nog graag in dit gedeelte van Duitsland komen. Er wordt in het midden wat gezongen, aan het eind een carnavalsoptocht.... Verder een soort romantische komedie. Ik heb eigenlijk weinig gelachen, maar vaak best vermakelijk om naar te kijken. Vooral door de manier waarop men, met een film als deze, mensen destijds wist te amuseren. En niet zo flauw als die latere produkties.

Georg Jacoby was getrouwd met Marika Rökk en vooral bekend door de Duitse (Hollywood-achtige) musicals. 3.0

avatar van Dk2008

Dk2008

Deze aangeschaft bij Amazon.nl voor weinig, want ja was al prettig geprijsd, je koopt voor een bedrag van 20 Euro en de bezorging is gratis.

Aanvankelijk dacht ik wat ik heb ik nu weer aangeschaft. Maar leek me wel leuk van de vorige keer. Dat Angelika Meissner erin speelt was dan wel een pluspunt want die ken van de Immenhof-films maar hier komt ze wat leuker voor de dag. Het was een verrassing Fita Benkhoff aan te treffen in deze film. Ik ken haar van andere films, Zo'n ouderwetse tante-type, die stem alleen al en van Will Glahé, Du hast mein Herz K.O. geschlagen.

De hele film is ze wel leuk alleen het karakter van de film dwingt haar een serieuze rol neer te zetten. Ze heeft een hotel die in financiële nood verkeert maar ze kan geen lening krijgen, haar dochters hebben relaties, maar de bruiloft kan ook al niet in het hotel plaatsvinden, och och. Wat een drama. Hier en daar zijn wel mooie achtergrondopnamen van de Rijn. Totdat er opeens een mooi lied wordt gezongen van ? met begeleiding van een klein dansorkest Die Flotte 7 en daarna nog een nummer, vervolgens een lange carnavalsoptocht met muziek kortom een compleet andere film want het einde laat zich natuurlijk raden. Zeer ouderwetse film.

Bij Amazon wordt gesproken over matige beeldkwaliteit nou dat valt wel mee er zijn regelmatig wel veel strepen te zien maar dat is het. Vanwege de tweede helft van de film, Benkhoff en Meissner toch geen slechte aanschaf geweest.