• 9.374.148 stemmen

Met onder meer: Johan Rudebeck, Olof Rhodin en Per Löfberg

Gesproken taal: Engels en Zweeds

Releasedatum: 5 augustus 2000

Plot Evil Ed

"When His Mind Blows ... Anything Goes!"

De in kunstzinnige producties gespecialiseerde editor Edward Svenson krijgt de opdracht om de gruwelijkste scènes uit de horrorfilms (Loose Limbs) van een top horrorproducent te knippen, aangezien de film anders niet door de aangescherpte keuring komt. Hij staat perplex bij het zien van zoveel losgescheurde lichaamsdelen en de plassen bloed. En terwijl hij in het afgelegen huis van de horrorproducent aan het werk is, begint een transformatie op gang te komen en raakt zijn persoonlijkheid compleet van slag. Brave Edward verandert in 'Evil Ed', een bloeddorstig monster.

Edward "Eddie" Tor Swenson

Sam Campbell

SWAT team lieutenant

Weld / Patient / Lunatic

Office clerk

FisherKing

Gezien in Zweden Kerstmis ; Gelukkig met een hoop consumpties op; Skol hier; skol daar; twee meter sneeuw voor de deur.. De befaamde zweedse kersthapjes en de gezelligheid; we hebben hier flink om gelachen.. veel gepraat over Cornelis Vreeswijk die daar op handen wordt gedragen; muzikant erbij; gezellig . Zijn zelfs nog met z'n allen buiten in de sneeuw beland.. maar dat kwam niet door deze film...

Recept voor Zweedse Kerstpunch :

een met ranja gevuld plastic hoofd, geschminkt als Mel Gibson, wordt door de gastvrouw in eén klap met een diepgevroren bijl doormiddengehakt. Wodka naar smaak toevoegen. Skol ! Daarna onmiddellijk bloot de sneeuw in.

(serves twelve)

Dank je voor het Zweedse gevoel Hugohei

hugohei

Ben getrouwd geweest met een Zweedse. Uit Trelleborg.

FisherKing

Aha vandaar; ik ben ook getrouwd geweest met een Stockholmse (zelfs geboren in Helsinki)

hugohei

In Helsinki ben ik getrouwd. Maar niet met die Zweedse.

Meer zeg ik niet.

Say no more...

avatar van Sjan

Sjan

Ik heb het wel eens op zijn Zweeds gedaan...meer zeg ik ook niet

avatar van EmDee

EmDee

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Don't you fucking look at me.

Ontzettend slappe film met alleen maar een hoop gigantische onzin. Desonanks is het hier en daar erg leuk en geestig om te zien. In ieder geval genoeg bloed en humor om een hele hoop fans te plezieren en ook de knipogen en links naar het bekende horrorwerk maakt de film nog best door te komen. Ik vond het af en toe in ieder geval best vermakelijk.

avatar van Hemdale

Hemdale

Niet fantastisch maar toch wel vermakelijk, veel humor en bloed! 2,5 ster!

avatar van damon

damon

Ik heb herhaaldeijk gekeken hoe lang de film nog duurde. Boeide niet echt, slecht gespeeld, maar er zullen vast Braindead-liefhebbers zijn die dit soort films leuk vinden. Ik in ieder geval niet.

avatar van ichi

ichi

Overduidelijk een ode aan horror, maar wat de film vooral duidelijk maakt is dat waar de film naar verwijst van een veel grotere kwaliteit en inventiviteit getuigt; Evil Dead, Blue Velvet, Brain Dead en meer van dat soort dingen. Evil Ed neemt zichzelf niet serieus en is soms best wel een heel klein beetje grappig(alcohol is onmisbaar), maar alles is gejat en ooit veeeel beter gedaan. 2*

avatar van mister blonde

mister blonde

ichi schreef:

maar alles is gejat

het kenmerk van een parodie....

avatar van yodek

yodek

Wat een heerlijk afgrijselijk slechte film, zelden zo'n grappige wanproduktie (met toch wel een aantal zeer gore momenten) gezien.

De film zit idd vol verwijzingen naar andere, beduidend betere horror-films.

Je vraagt je toch af wat een stel mensen bezield om zo'n film te maken.

Zat in een 5-euro dvd-pack (4 films op 2 dubbel-dvd's (free record shop), met o.a. Ginger snaps, best een fraaie 'weerwolf' film).

Wansmaak ten top, maar gelukkig neemt de film zichzelf niet serieus, en valt er best wel iets te (glim)lachen. Heb 'm zelfs twee keer gegeken (I know, * sick * )

3 sterren (voor het lef van de makers).

Enne...Don't you fucking look at me!!!!

avatar van gotti

De poster is in ieder geval schitterend. Zie nu ook dat bij deze film meer over privé levens dan over de film zelf gepraat wordt...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Zeker niet geweldig maar wel vermakelijk. Horror in de vorm van Braindead, Bad Taste. 2,5*

Rest In Pieces Motherf*cker

avatar van albertje

albertje

haha,

ik heb die film toch al stiekum 8 keer gezien ofzo.

het is gewoon een film waar je naar wil kijken en je vermaken zonder na te denken. er gebeuren gewoon rare dingen en je hoeft niet na te denken. erg lachwekkend soms.

NICE SHOT

en inderdaad:

Don't you fucking look at me!

leuke zinnen

hahaha

flutfilm maar o zo leuk om te zien

avatar van SiSsY bOY

SiSsY bOY

What de Fack hee, deze film staat als cult-horror bij ro-disc voor 22,99, dat is ziek.

Wel lachen maar 22,99 :S

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Als je iets hoogstaand verwacht bij het zien van deze film, zal hij tegenvallen. Maar dit is de bedoeling helemaal niet van deze film. Fantastische parodie!

Samen met Bad Taste de beste gore, horrorkomedies!

avatar van samtari

samtari

Ik vond het echt helemaal drie keer niks. vergelijk hem alsjeblieft niet met braindead want die was wel grappig.

avatar van murtcelP

murtcelP

Leuke film voor een avond met vrienden! Gelukkig neemt ie zichzelf niet serieus, want het is een heleboel onzin, maar wel leuk! **1/2

avatar van achtung

achtung

Cultfilm met de hoofdletter C. Als horrorliefhebber moet je deze gewoon gezien hebben. Hij valt in de categorie van Braindead. Ranzig en overdreven, maar o zo leuk.

avatar van Pelvin

Pelvin

Beste horrorfilm die ik ken... meester werk , ik heb nog nooit zoveel gelachen bij een horrofilm en dat is toch wat ik meestal doe tijdens horrofilms

avatar van davincstyle

davincstyle

Aan de reacties te lezen (ik ben een echte braindead fan) moet ik hem zeker eens checken

avatar van mikey

mikey

Grappige film is soms wat traag en kan vervelend melig worden. Sommige grappen zijn weer ijzersterk. M.n. het verschil tussen art house cinema en Horror wordt geniaal in beeld gebracht. Verder een paar grappige verwijzingen naar klassiekers als Gremlins. Het blue light effect was me toch iets teveel gejat van halloween, maar ach.. beter goed gejat dan slecht verzonnen. Ehhhm, prima maar de film duurt net te lang. 3

avatar van darknessss

darknessss

geen mooie film slecht gemaakt niet egt vermaakelijk het plaatje zelf is noger grappiger en enger dan de film zelf

avatar van king01

king01

Toen ik 11 was vond ik dit zo'n enge film, en zó slecht

avatar van sabsabsab

sabsabsab

best wel leuk om eens te zien als je je verveeld. gewoon zon film op zetten. simpel verhaal waar je niet stressig over hoeft naar te denken. gewoon op en avond lekker relaxt met wat ships erbij. en dan ff lekker een domme horror film op zetten

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Toch grappig als ode aan de troma.