Genre: Romantiek / Komedie
Met onder meer: John Cusack, Daphne Zuniga en Tim Robbins
Gesproken taal: Engels en Hongaars
Releasedatum: 2 juli 1987
Plot The Sure Thing
"A sure thing comes once in a lifetime... but the real thing lasts forever."
Wanneer 1e jaars student Walter Gibson van zijn beste vriend te horen krijgt dat deze voor hem zijn droomvrouw geregeld heeft, besluit hij de kerstvakantie thuis in Californie door te brengen. Hij regelt een lift, maar is niet de enige passagier. Een medestudent van Walter, Alison Bradbury, heeft dezelfde bestemming. De 2 liggen elkaar totaal niet, maar daar komt tijdens de reis van oost naar west langzamerhand verandering in.
Walter (Gib) Gibson
The Sure Thing
Julie
Bobby
Armin
Jeugdsentiment, maar toch wel een van de betere in het genre. Cliche gegeven wordt goed uitgewerkt en het samenspel van Cusack en Zuniga draagt daar zeker toe bij. ***1/2
PartyMarty
Denk dat ie in z'n genre nog best leuk is eigenlijk. Vind die John Cusack van nature wel een soort droge kop hebben.
Ook na 20 jaar nog steeds erg leuk en niet eens zo erg gedateerd. Cusack is in topvorm, net als regisseur Reiner. Samen met When Harry Met Sally... blijft dit zijn leukste film.
Joepos
Heerlijke film! De humor is helemaal mijn smaak...... kan de film blijven zien! Net als Ford Fairlane, jaren op zoek geweest naar de versie op dvd.
mikey
Overdreven jaren 80 gedoe, zoals altijd zie je dat de passanten in dit soort films altijd volstrekt normaal doen, terwijl de acteurs kompleet over de rooie gaan. Met name Cusack. Dat zie je niet he in fast times..
.. toch hartstikke leuke school flick en typisch (mijn favo genre) 80. 3.5
Niet zo goed als do the richt thing en the right stuff (beide 80's)
1976Ben
Mijne ook
. Je moet 'm nu niet meer bekijken denk ik.
Jawel hoor!
PartyMarty
Komt ie nog wel eens op tv eigenlijk? Wat een suffe Nederlandse alternatieve titel eigenlijk. De titel slaat volgens mij op het feit dat de beoogde vrouw wel gewillig is. Ik denk dat de originele titel makkelijk te vertalen is. Een Zekerheidje of De Slet (oid)
1976Ben
Komt ie nog wel eens op tv eigenlijk?
Heb ik al lang niet meer op tv langs zien komen, maar heb 'm ooit voor 5 euro gekocht bij de Fame.
goongumpa
Goede roadmovie met een uitstekende rol voor 80's icoon Cusack. Hij is mijn favoriet omdat hij altijd heel sympathiek ovekomt, en het licht cynische randje dat hij zijn personages meegeeft is echt iets extra's t.o.v. andere komische acteurs in dit genre. De film heeft een fijn vaartje en, zoals steeds bij Reiner, zijn de dialogen erg goed geschreven. Z'n eerste films zijn toch zijn hoogtepunten.
Heerlijke film waarin twee studenten, die elkaar niet uit kunnen staan, liftend door Amerika reizen. Een simpele opzet en een voorspelbaar verloop. Maar de twee personages komen oprecht en echt over, en hierin weet de film zich zeker te onderscheiden van soortgelijke films uit deze periode. John Cusack en Daphne Zuniga doen het beiden goed en vormen een leuk stel.
Meneer Bungel
Je moet 'm nu niet meer bekijken denk ik.

Verder wel erg klef wat hier af en toe te berde gebracht wordt, maar een vakkundige Reiner en de leuke Cusack vs. Zuniga weten er net voldoende jeu aan te geven. Aanvankelijk begint die roadtrip ook wel erg leuk, maar zodra ze alleen verder moeten, zakt het helaas behoorlijk in (zie ''erg klef'') en komt de humor eigenlijk nauwelijks meer aan bod. Wel uit te kijken.
2,5*.
Mescaline
John Cusack is duidelijk een acteur die je moet liggen, hij deed in zijn begin periode vooral filmpjes zoals deze.. maar was hier dan ook wel gelijk 1 van de betere in.
Daphne Zuniga was voor mij een vrij onbekende actrice maar heeft in deze film een mooie en geloofwaardige chemie met Cusack.
Het verhaal is misschien wat clichématig maar door de leuke en creatieve uitwerking hiervan is dat in deze film zeker geen groot minpunt.
Het is een typische jaren 80 comedy, en dat bedoel ik vanzelfsprekend in de positieve zin van het woord.
BBarbie
Een onderhoudende romantische road movie. Het verhaal is niet zo bijzonder, maar dankzij de chemie tussen John Cusack en Daphne Zuniga is het toch heel aardig. Wonderlijk eigenlijk dat Zuniga (Space Balls) het in de bioscoop nooit gemaakt heeft en vooral bekend is van succesvolle tv-series (Melrose Place, One Tree Hill). Hoe dan ook dit is in ieder geval een leuke, vlotte komedie. Dat kun je trouwens wel overlaten aan regisseur Rob Reiner (All in the Family).
JoeCabot
Twee tegenpolen trekken erop uit. Zou er iets bloeien? Tja, de vraag stellen is ze beantwoorden. Maar als je het clichématige verloop door de vingers ziet is dit gewoon een erg fijne 80s komedie. Wel eentje die blijkbaar in de vergeetput beland is. Zonde, ik ken veel minder boeiende films met een veel hoger stemmenaantal op MovieMeter.
Ben vooral gecharmeerd door de gevatte dialogen: op dat vlak overklast deze film makkelijk het gros van zijn tijdgenoten. Cusack moet het van zijn enthousiasme hebben en houdt de schwung erin, ook al is hij bij momenten echt een vervelend ettertje. Voorts kan ik als 80s fan natuurlijk ook de sfeer smaken.
Jammer genoeg kent de film ook enkele tenenkrommende momenten. Bad boy Cusack die Zuniga laat proeven van het “echte” leven vond ik nogal geforceerd. En ik kreeg al helemaal jeuk van de scène waarin hij zijn muurbloempje moest redden uit de klauwen van een hitsige redneck.
Maar hoe dan ook onderhoudend filmpje. 3.5*
Een vroeg werkje van Reiner en het voelt ook nog wat ongepolijst aan.
Ik vind de personages in Reiner zijn films vaak erg sterk, maar met Cusack had ik echt moeite om erin te komen. Zuniga doet het wel erg leuk vanaf minuut 1. Gelukkig wordt Cusack gedurende de roadtrip minder irritant en kan Reiner zich focussen op de mooie kleine momenten, die zijn films vaak zo genietbaar maken. Jammer dat de film even de tijd nodig heeft om op gang te komen.
Geen hoogvlieger, maar Reiner legt in the Sure Thing een fundering voor zijn latere (bijna) meesterwerken.
brabusRUS
Mijne ook
. Je moet 'm nu niet meer bekijken denk ik.
Heb 'm nu in 2020 op 31-jarige leeftijd bekeken. Vond het echt een heerlijke film met een goede chemie tussen die twee. Door dit soort films wil Ik weer 20 zijn

Zowel Daphne Zuniga als 'The Sure Thing' zien er nog steeds sexy uit!
Mescaline
Blijft ook 6 jaar later nog steeds een vermakelijke film voor mij, natuurlijk is het super voorspelbaar en bewandelen we de herkenbare paden, maar de chemie tussen Cusack & Zuniga is wel 1 van de betere die ik in dit soort gelijkwaardige filmpjes heb gezien. Heel naturel en overtuigend gespeeld.
3,5 blijven staan.
Gish
Vroeger al eens gezien, en via Amazon een Duitse Blu-ray versie aangeschaft. Titel; Der Voltreffer
maar vanavond, in het Engels zonder ondertiteling toch weer genoten van deze leuke, tijdloze romcom/roadmovie. Geweldige chemistry tussen de twee hoofdrolspelers. En dat is het belangrijkste. Een voltreffer indeed
Collins
net The Sure Thing is een leuke tienerkomedie met twee aangename hoofdrollen van John Cusack en Daphne Zuniga die samen op weg zijn naar het zonnige Californië. De kracht van de film is de uitstekende weergave van de tegenstelling tussen beide personages. De komedie ontspruit voornamelijk uit het feit dat beiden elkaar totaal niet liggen en voortdurend bakkeleiend door de film trekken.
Natuurlijk is deze romantische tienerkomedie voorspelbaar, maar dat deerde me eigenlijk nauwelijks. De manier waarop het voorspelbare wordt getoond is dermate dynamisch en fris, dat de gebeurtenissen onderweg leuk zijn en een film lang leuk blijven. Het helpt daarbij dat de film echte aandacht besteedt aan zijn personages die uit iets meer dan een paar vellen bordkarton zijn opgebouwd. De meer dan oppervlakkige aandacht die er voor de karakters is, kijkt erg prettig.
De humor is bijna nooit banaal en bijna nooit sarcastisch. Dat wil niet zeggen dat de humor preuts is of niet stekelig kan zijn. Nee. Het zegt enkel dat de film niet kiest voor gemakzuchtige humor. The Sure Thing biedt trouwens meer dan alleen humoristische taferelen. De film is een fijne mengeling van komedie en empathische ernst waarbij uit de personages en het verhaal iets meer laag wordt gehaald dan je zou verwachten na het lezen van de plotbeschrijving.
Leuke film.
Bobbejaantje
- 2062 stemmen
Op productioneel vlak is het allemaal professioneel en mooi gepolijst. Mooie plaatjes en de juiste muziek. Maar het verhaal komt niet echt van grond (net als de personages). Het is een mix van drama, romantiek en komedie. De humor valt echter erg licht en braaf vergeleken met vele tijdgenoten, waardoor de film voor mij een slepend karakter heeft. Het soort relatie tussen John Cusack en Daphne Zuniga (kennen we nog van Melrose Place) kwam me niet geloofwaardig over. Of toch niet hoe ze het speelden. Het kleurt allemaal te netjes binnen de lijntjes.
blurp194
Jeugdsentiment, jazeker.
Maar ook los daarvan vind ik het bijna 40 jaar later nog steeds een erg leuke en erg fijne film. Nauwelijks gedateerd, zelfs de allstars die Cusack draagt zijn nog steeds hip, of moet ik zeggen vet - en narratief was het indertijd misschien een beetje een truttige film, maar dat is door de vertrutting van de maatschappij met gemak ingelopen.
Toch is er behalve de truttigheid ook wel iets schattigs, en ook wat humor. De enge man in de pickup. Het moment dat de chauffeur de uitleg krijgt waarom Gib zonodig naar Californie wil, en met volle overtuiging de vlam in de pijp trapt. Precies zoals ik het geleerd heb ooit.
Zuniga heb ik geloof ik sinds deze film en wellicht Melrose Place nooit meer bewust langs zien komen, maar ze speelt nog steeds, en aan de plaatjes te zien geen spat veranderd. Toch eens wat van opzoeken. Leuk mens.
Bob Gray
- 2044 stemmen
Hele fijne roadmovie met een jonge Cusack die dit soort rollen geweldig kan spelen. Heel erg mee vermaakt, hoe voorspelbaar het ook allemaal is. Reiner weet altijd wel het juiste sentiment te vinden in zijn films.
Rust zacht Rob, bedankt voor alle mooie films.

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen