Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Brian Helgeland
Met onder meer: Heath Ledger, Mark Addy en Shannyn Sossamon
Releasedatum: 13 november 2003
Plot The Order
"Every soul has its price."
Eeuwenlang bestaat er een geheim occult genootschap binnen de Kerk. Na een aantal mysterieuze sterfgevallen, gaat de jonge priester Alex Bernier op onderzoek uit. Hij komt op het spoor van de zogenaamde Sin Eater, een gevaarlijke en onsterfelijke figuur die als een soort God op aarde vergeving kan schenken aan de meest verdorven zondaars. De Sin Eater neemt alle zonden op zich waardoor het kwaad ongestraft blijft. In zijn zoektocht ontdekt Alex dat er een veel erger noodlot bestaat dan de Dood.
Alex Bernier
Sister Marie
Little Girl
Little Boy
dartviper
Na het zien van de trailer leek het mij na stigmata weer eindelijk een goede gelovige film. Maar niets blijkt minder waar te zijn, de trailer maakt je lekker voor een goede film met echt een goed verhaal en goed wat aktie. Nou zit het verhaal heel erg goed in elkaar dat moet ik toegeven maar de aktie blijkt er toch nauwelijks te zijn. Het einde daarentegen is echt geweldig bedacht.
Heath Ledger die van priester een man wordt en van een man weer een sin eater.
Ik geef hem 2 sterren.
Zombie McGruder
Dit is zonder enige twijfel één van de slechtste horrorfilms die ik ooit heb gezien. Zelfs als je 'em snel doorspoelt op je video/dvd-speler is 'ie niet om aan te zien.
Warig verhaal en nergens boeiend, kort om een draak van een film, een magere 3 dus 1.5*
moviefreak#1
Totaal oninterressant en veel te moeilijk te volgen. Daarbij net allemaal iets TE. ik kan er niet meer als een 2 van maken.
René8
Vond hem niet slecht. Gegeven is interessant, goed script, aardig spel. Jammer wel dat de film niet echt spannend was. 3*
jassonn
Vond de film weinig boeiends hebben,ook wordt hij niet echt spannend.Was gewoon vervelend om naar te kijken.1*
pietje punk
best leuk gedaan, soort van donkere exorcist. beetje raar en onduidelijk maar de onduidelijke stukken zijn ook niet echt belangrijk. goeie sfeer en mooie locaties! soms alleen beetje gaap-hoe-lang-duurt-hij-nog.
best te doen film 3*
Aidan
Mensen klagen dan altijd over hoe onorigineel een film wel niet is maar als er dan wat anders uitkomt dan begrijpen ze er weer geen bal van.Ze willen wel vertrouwelijke situaties om niet al teveel te moeten nadenken maar ze verwachten dan ook nog is een plot dat hen werkelijk achterover buigt,iets waar ze zelf nooit zouden opgekomen zijn.Ze hopen dat het dan nog prachtig in beeld wordt gebracht zodat ze nadien kunnen zeggen iets te hebben gezien wat nog nooit te voren werd gedaan,originaliteit met een kroontje...Klinkt fair maar het is vrij hypocriet om dan een film als deze af te doen als ware CRAP want hij krijgt toch al een voldoende voor de niet-alledaagsheid.Ook de acteurs stijgen uit boven het gemiddelde en maken het een goede film die zijn eigen pad bewandeld...prima...
wackyboy
Ik vond het uitgangspunt van het bestaan van een Sin Eater, als een loophole om zonder de kerk toch absolutie te kunnen krijgen, wel redelijk orgineel.
Ik ben er dan ook nog niet helemaal uit waar de film mislukt. Wat mij zelf erg irriteerde is dat niemand in de film in staat is om op een normale manier te communiceren. Iedere zin die er wordt gezegd lijkt een metafoor, een raadsel, of een raadsel in een raadsel te zijn. Dat maakt het redelijk vermoeiend om de film te volgen.
Verder vond ik de acteerprestaties van Heath Ledger nou niet echt om over naar huis te schrijven. Ik denk dat als je de DVD in je speler stopt met de verwachting een horror film te gaan zien, dat je dan bedrogen uitkomt. Eigenlijk is het meer een religieuze thriller die niet helemaal uit de verf komt.
nirvana
Veel heb ik er niet van verstaan, te weinig spanning en het verhaal is gewoon veel te warrig en veel te ver gezocht, moeilijk om volgen. 2 *
Terrorkaple
Het is toch wel weer bedenkelijk dat diegenen met de meeste kritiek de kortste zinnen schrijven. Het is jammer dat de meeste mensen die een film bekritiseren geen concrete argumenten geven. Dat geeft deze naar mijn mening goede maar vooral originele film een slechte naam. Misschien heb ik wel een buitengewone smaak wat films betreft en misschien is mijn smaak volgens de meeste mensen slecht, maar als ik kritiek geef op een film, dan doe ik dat met argumenten en niet met 2 of 3 zinnetjes.
Kortom deze film is meer voor mensen die echt een film willen volgen, dus niet voor mensen die gewoon een filmpje willen zien.
Horrorfanaat
Wat is de reden dat je dit gedrocht maar liefst 4,5 ster geeft?
dikmans
Alle bovenstaande kritiek ten spijt, vind ik deze film heel aardig. Wat mij betreft mogen er meer films gemaakt worden die gebaseerd worden op de christelijke mystiek. Ook als die verzonnen is. De raadselachtigheid die door deze film heen speelt, draagt m.i. bij aan de mystieke, vage sfeer waarin het verhaal zich afspeelt. Mooi contrast is er overigens met die kardinaal die de paus op wil volgen. Keihard issie, terwijl de rest allemaal vrij wazig is. Kortom ik vind deze film een ruime voldoende waard. 4 koekjes
TheRisingSun
Een vrij aparte,doch verrassende film! Brian Helgeland met zijn derde film, die de hoodfrolspelers uit zijn tweede film ( A Knight's Tale) ook hier de hoofdrollen laat vertolken.Tel daar ook Robocop (Peter Weller) nog bij op en je hebt een aardige cast.
Het verhaal is misschien ietwat sloom uitgewerkt,maar als je toch de energie kunt opbrengen om deze film uit te zien,heb je toch een redelijk goed filmpje gezien. Vond hem echt niet tegenvallen! Heath Ledger zet een goede rol neer evenals Benno Fürmann die William Eden speelt.
't Is wel een film die niet iedereen zal liggen,zoals al te lezen is aan de andere reacties,maar ben je een beetje geïnteresseerd in het 'hogere' (Of hoe ze dat ook noemen
) is dit toch een boeiende film.
3,5 ster
Max 69
Onderhoudende thriller met een goede cast. Een alternatieve vorm van absolutie , is weer eens wat anders.The Sin Eater als titel is beter dan The Order.
CAPIpsv
een waardeloze film. Letterlijk genomen.
Heb hem van begin tot eind gezien. Vandaar dat ik hem een stem geef, weliswaar 0,5.
Zal de film trouwens nog wel 3 keer moeten zien wanneer ik hem wil snappen.
tjp1994
is toch niet zo lastig? gewoon wel een leuk verhaal. sin eaters bestonden vroeger echt, best leuk
animalkrullie
Trailer was veelbelovend.
Na het zien was mijn eerste reactie: is dit alles?
Het had zoveel beter kunnen zijn.
De cast is oké maar het verhaal kon in de trailer al verteld kunnen zijn.
Ché Cliché
Raar, vreemd, vaag, onzinnig... Een verschrikkelijk slechte film. 1 ster voor die wanproduct.
sjowel
Persoonlijk vond ik dit een moeilijk te begrijpen en niet boeiende film. Het verhaal verloopt langzaam maar een plotwending maakt de schade nog enigszins goed. Ik heb dan ook niet echt veel verstand van het geloof
wolfsheim
Een goed te volgen christelijke mystieke film. Zo als velen hier voor schreven vind ik het verhaal wel boeiend en duidelijk te begrijpen.
Het moet je smaak wezen dus vandaar de heel hoge en - lage stemmen
Beitel
Oké, een goede film is het gewoonweg niet. Het neemt zichzelf te serieus, waardoor een bijzonder aardig concept een beetje verloren gaat binnen het serieuze, bijna sci-fi achtige gebeuren. Het doet me denken aan Highlander, maar dan nét iets te serieus. De makers hadden zich óf meer moeten richting op het christelijke gedeelte of juist dat plot met enigszins interessante mogelijkheden. Nu valt het allemaal een beetje plat, terwijl het toch intrigeert...
JGB
snapt niet zo goed waarom hij zoveel slechte punten krijgt..
oké dat het geen gigantische topper is!
maar de rol is goed neergezet door Ledger... ook de andere acteurs doen het goed in deze film..
het verhaal zit goed in elkaar
een beetje te weinig actie wel misschien en de momenten dat hij de "sin eat", zeg maar, zijn overdreven.. ik bedoel dat het even goed een sliert kan zijn die via zijn mond naar binnen glijd zonder al de kleuren etc....

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

The Nines
Drama, 2007

Suspect Zero
Thriller / Mystery, 2004
riddlerome italiëvatican (holy see)exorcismesecret organizationonderzoeksinhorrorrepentance priesterreligiepsychologische thrillergeweldroman catholic churchcatholicismtheology mentor protégé relationshipsin eatersuspicious deathmysticism