• 9.372.602 stemmen

Genre: Actie

Geregisseerd door: David A. Prior

Met onder meer: Renée Cline, Walter Cox en Douglas Harter

Plot Invasion Force

"Under the cover of peace, in the darkness of night, a silent terror rains: Invasion U.S.A.!"

Tijdens de opnames van een actiefilm worden de teamleden onverwachts aangevallen door soldaten, die het stadje willen bezetten om druk uit te oefenen op de regering. De militairen zijn tot hun tanden bewapend, terwijl het filmteam, afgesloten van de buitenwereld, alleen nepwapens met losse flodders heeft en een stel specialisten op het gebied van special effects.

stephan73

De tweede FatMike en Stephan73 Dinsdag-avond, Film-avond zit er weer op en de keuze viel dit keer op een film uit de jaren '90.

Invasion Force is een typisch jaren '90 product gemaakt door de AIP studios. Nee niet American International Pictures, die bekend staan om hun heerlijke jaren '60 B-films, maar Action International Pictures. Het is een aardige actiefilm, maar meer ook niet. Het acteerwerk is niet denderend. Maar dat maakt niet uit, want ik heb me er wel mee kunnen vermaken.

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Eerst even dit: ik hou van zooi, ik hou van pulp. Eerlijk is eerlijk:
mijn hart ligt een stuk dichter bij oudere pulp dan recente zooi.
Een aantal onder ons vindt films uit de jaren 90 al oud,
ik beschouw deze periode als niet nog niet heel lang achter de rug.
Invasion Force is jaren 90 pulp en dus had ik er goed zin in!

Invasion begint heel leuk, halverwege zwakt ie een halve ster af en eindigt met nog een keer een verlies van een halve ster.
De film begin wat mij betreft met 3,5 ster; de rekensom is verder
eenvoudig op te lossen.

Ditmaal geen tape met een hoop afspeel-ellende.
Zowel beeld als geluid waren goed, bijna vergelijkbaar met een blu-ray! En het betreft hier zelfs een ex-rental! Even denken.....
een ex-rental met perfect beeld en geluid. De klanten van de videotheek waar de tape destijds stond hebben er, terecht, zeer weinig aandacht aan geschonken. Meer dan 3 keer verhuurd is ie zeker niet en ik ben blij dat ik bij Stephan73 geen entree hoefde te betalen, anders was mijn avond definitief naar de klote!

De film begint dus heel aardig: een vrouw met prima lichaam aan een paal gebonden en een enorme spierbundel compleet met inhammen en geblondeerd
matje die iedereen neermaait om haar te redden.
Dan de 1e tegenvaller:het is een film in een film!
En ik hoefde niet lang te wachten op de 2e inzinking:
de dame van eerder (waarbij ik me al steeds meer ging irriteren
aan haar scheve kop, maar wat een lichaam!) komt met een moralistische speech, waar ik goed beroerd van werd. Om over het einde maar gewoon te zwijgen, want de wekelijkse ontknoping van een aflevering van het A-team is er niks bij!

Bij deze wil ik Stephan73 bedanken voor zijn gastvrijheid,
hapjes en drankjes en natuurlijk zijn overweldigende filmkeuze
voor onze, inmiddels traditionele, Dinsdagavond, Filmavond:
Stephan73...bedankt!

Inmiddels heb ik er tijdens het typen 2 colaatjes vieux in zitten
om de pijn te verzachten, een pijn die met 2,5 ster nog meevalt.
Een paar weken eerder heb ik meer medicijnen moeten innemen
om mijn gezondheid terug op pijl te krijgen na het zien van This is it.

2,5 Ster met het goede nieuws dat er volgende week weer een dinsdag is!

FatMike schreef:

2,5 Ster met het goede nieuws dat er volgende week weer een dinsdag is!

En nog een hele berg jaren '90 troep om te zien!

stephan73 schreef:

Ik zie jullie al zitten in je oldskool outfit met zo'n berg pulp voor je.

stephan73

Inderdaad. Lekker comfortabel en dan maar rotzooi kijken!