• 9.234.708 stemmen

Met onder meer: Ivan Franěk en Ctirad Götz

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 28 november 2002

Plot Brucio nel Vento

Tobias werkt in een naargeestige horlogefabriek en brengt zijn avonden door met het schrijven van treurige poëzie, waarin hij terugkijkt op zijn jeugd in Oost-Europa. Hij is weggevlucht nadat hij een man heeft neergestoken en hoewel Tobias in Zwitserland een nieuwe identiteit heeft aangenomen, blijven de nachtmerries hem achtervolgen. Al jarenlang is hij geobsedeerd door een schoolvriendinnetje, genaamd Line. Op een dag komt ze naar de fabriek, inmiddels getrouwd en met kind, maar dit weerhoudt Tobias er niet van om haar voor zichzelf te winnen. Niets zal zijn geluk met de vrouw van zijn dromen in de weg staan, zelfs niet de ontdekking dat Line zijn eigen halfzusje is...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Timmy2

Timmy2

Sinistere film die blijft boeien en eind goed al goed.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Hele mooie opvolger van het schitterende Pane e Tulipani.

Had die film haast een Amelie-sfeer, hier is de toon een stuk donkerder, haast Dardenne-broertjes-achtig, maar dan met een dosis Zwitserse Medem.

Net als in Los Amantes Del Circulo Polar van Medem speelt hier ook een complexe liefdesverhouding een rol.

Het Zwitserse landschap is op z'n eigen manier ook weer schitterend en de hoofdrolspelers zetten hun rollen perfect neer.

Moest ook een beetje denken aan een latere Truffaut-film als La Femme d'a Cote.

Film lijkt over het algemeen een beetje ondergewaardeerd te worden en dat is jammer.

Dardenne, Medem en Truffaut-liefhebbers probeer deze toch eens uit.

avatar van 93.9

93.9

Prachtige film. Ik ben gek op Medem en dit doet nauwelijks onder van hem.

Van deze regisseur ga ik alles zien!

4,5