• 9.370.054 stemmen

Geregisseerd door: Alejandro Gerber Bicecci

Met onder meer: Aldo Estuardo en Roberto Mares

Gesproken taal: Spaans

Plot Vaho

Andrés, José en Felipe zijn 18 jaar oud en wonen in Iztapalapa, een vergeten, door woestijn en leegte gedomineerde uithoek van Mexico-Stad. In hun jeugd zijn de jongens getuige geweest van een drama dat hen tot op de dag van vandaag achtervolgt. Maar waren ze slechts ooggetuigen of waren ze misschien wel verantwoordelijk? Terwijl alles zindert van religieuze opwinding rond de jaarlijkse 'Pasión de Cristo'-processie, voelen de drie vrienden zich verbonden en verdeeld door herinneringen en schuldbesef.

avatar van starbright boy

Dit was helaas niet een nieuw Mexicaans pareltje, zoals er de laatste jaren wel zijn geweest. De regisseur heeft wel talent, met name in de openingscene en af en toe ook in de montage gebeuren mooie dingen. Maar de film heeft nogal wat moeite de jeugdherinneringen, de hevige katholieke symboliek en het heden aan elkaar te knopen en vergeet daarbij ook nog een beetje de karakters (wat misschien ook aan de acteurs ligt) wat verder in te kleuren dan in clichés. Er zaten vondsten voor zeker drie leuke kortfilms in de deze film, maar het geheel is niet bepaald de som der delen.

avatar van fivipat

fivipat

Wat mij betreft had de regisseur een stuk strenger moeten zijn naar zijn eigen film. Op de snijtafel had zeker een half uur achter kunnen blijven. Soms onsamenhangend en zwabberend verhaal. Dit kan je niet de de jongens kwalijk nemen want de bij tijd en wijle voelbare spanning tussen hen en hun vader, moeder en vriendinnetjes was mooi. Echter de de gehele film had een vlakheid die tegen het einde moeilijk was om te verteren.

avatar van starbright boy

Ik vind dat je daar wel gelijk in hebt. Het is ook vooral te veel ambitie die de film nekt. Te veel willen en uiteindelijk dat allemaal net niet waar weten te maken.

avatar van stinissen

Een film met een mooi plot maar die maar niet op gang komt en kapot gaat aan de katholieke symboliek .

avatar van hamajava

hamajava

niet eens met bovenstaande berichten. prachtige film over schuldgevoel,,,, maar, je moet er wel je aandacht bij houden,,,,''VAHO'' betekend mist,,,,

avatar van Robi

Robi

Op zich is het eigenlijk een best mooie film en is het verhaal uiteindelijk niet eens zo moeilijk. Maar de manier waarop het gedaan is, is erg ingewikkeld. De film gaat in de basis over drie jongens en verder over hun verleden en over de mensen om hun heen. Maar de drie jongens zijn al lastig uit elkaar te halen. Het zijn aanvankelijk drie verhalen en je moet al constant nadenken, in welk verhaal met welke jongen zit ik nu. En dan blijken ze ook nog een verleden te hebben waar de drie jongens gespeeld worden door jonge acteurs. En dan moet je weer denken, welke jonge jongen is welke oude jongen. En dan zijn er ook nog dubbele rollen voor ouders, vriendinnen en andere mensen in het verhaal die in verschillende tijden spelen. En dat maakt het helaas toch wel allemaal heel erg ingewikkeld. Daarmee ben je bij deze film uiteindelijk meer bezig met wie is wie, dan met met het kijken en genieten van een mooie film. Dat had toch allemaal wel wat simpeler gemogen, voor wat meer kijkgenot.

avatar van Phantasm

Phantasm

Wat mij betreft had de film wel een half uur korter gekund, vond het eerste uur erg traag.