Ik was eigenlijk nooit echt van plan Street Fighter te gaan kijken, maar goed...op een of andere manier was het er toch van gekomen.
Iedereen kent Street Fighter waarschijnlijk wel. Van de games, van de film, of van weet ik veel wat. Veel mensen zullen dan ook ongetwijfeld wel afweten van de Animes. Maar hebben die wellicht nog nooit gekeken. Ik keek ‘m, en vertel jullie her kort wat ik er van vond. Street Fighter Alpha doet al snel goed werk met het afleveren van een hele hoop hippe actiescènes.
Maar of deze film werkelijk aan te raden is, voor dát ene punt? Voor de Street Fighter fans, ongetwijfeld. Verder hangt het eigenlijk een beetje af van de smaak die je hebt. Als je echt verlangt naar actie, die toch wel redelijk wat afheeft van Dragonball Z. Is ook dit zeker een film voor je. Als je echter meer zoekt in alleen de actie die je te zien krijgt, zoals een echt kloppend en interessant verhaal, met mooie afgewerkte personages, dan zal dit geen film zijn die aan deze volwachtingen voldoet. Street Fighter Alpha bevat van de hiervoor genoemde dingen toch allemaal wel wat. In het begin lijken we toch wel een redelijk interessant verhaal te krijgen, met leuke personages, maar al gauw veranderd dit.
De personages zijn onderontwikkelt, het emotionele punt word hierdoor slecht afgewerkt, en de actiescènes doen je gauw denken aan het wereldbekende Akira Toriyama project. Ikzelf heb mijn tijd niet verspild deze film te kijken, al was het alleen voor het uiterlijk en de paar spannende gevechten. Laat een ding duidelijk zijn, áls je deze filmt kijkt, vermijd de Engelse dub.