Guyver (1991)
Genre: Sciencefiction / Komedie
Speelduur: 88 minuten / 92 minuten (director's cut)
Alternatieve titels: The Guyver / Mutronics
Verenigde Staten / Japan
Geregisseerd door: Screaming Mad George en Steve Wang
Met onder meer: Jimmie Walker en Mark Hamill
Plot Guyver
"Lost for centuries... only one man can activate it!"
Een jonge man ontdekt een apparaat dat zich op mysterieuze wijze aanpast aan zijn lichaam en hem in The Guyver, een cyborg-achtige superheld, verandert. Als er echter vreemde wezens beginnen op te duiken, ontdekt de Guyver een complot rond een professor die genetisch gemanipuleerde monsters maakt.
Sean Barker / The Guyver
Craig
Mizky Segawa
Ms. Jenson
my_score
low_budget maar vermakelijk en weet goed de sfeer van de animatie film series neertezetten. maar uiteraard erg goedkoop, en slecht geacteerd.
mij score 2*
Justice4All
Paco Delavega
Ik vond deze film ook helemaal niks, maar ik had de tekenfilmserie (die is helemaal top)ook al gezien en gevolgd voor ik deze film keek.
Het leek wel een slechte aflevering van The Power Rangers..... ½* voor de moeite..
zombie
Sorry hoor, maar de tekenfilm suckt minstens zo hard als de film!
Voordat mensen er nieuwsgierig naar worden...Wat een prut animaties!!! Van die stilstaande beelden met zo'n achtergrondje wat heel hard voorbij schuift...
De GeuS
Ongeveer de enige manga die ik echt gevolgt heb; de tekenfilmserie was wel lekker geweldadig en bloederig....
SuperSideSwipe
Heel goedkoop allemaal, maar dat kon me weinig schelen, ik heb de film iets van 2x gezien en heb me beide keren wel vermaakt met het kijken.
Komt mischien omdat ik van van de Anime serie was.
2,5
SlaughterKult
matige verfilming van de anime serie, alleen te doen
voor fans van power rangers en die-hard manga fans .2*
greekboy
goede sf-film ze hebben de film veelste vroeg gemaakt en gereleased
kaneda1984
deze live action haalt het niet bij de anime, maar sommige stukken waren wel vermakelijk.
de monsters leken wel wat op die uit power rangers.
maxwevalli
Net zoals bij Street Fighter, geef mij maar de anime versie terwijl met een redelijke cast etc... kan hier best wel een aardige film van gemaakt worden, met de techniek van nu (Iron man, Hulk...)
Imperial Figure
The guyver (low budget) film is echt jeugdsentiment voor mij, had de film wel 50 bekeken toen'k een jaar of 11 was.
Dit is voor mij persoonlijk een dikke cult film naast the evil dead.
powerline
heb deze film vroeger ook vaak gezien
is mij altijd bij gebleven deze film
weet iemand ook waar ik deze kan kopen met NL subs
of mischien Downloaden???
greets
Geinige onzin uit de stal van Yuzna. Dus qua gorey effecten valt er altijd wat te beleven. Leuke all star cast voor de insiders.
Kleine 3*
dutchtuga
Damn, deze vroeger nog gehuurd op VHS, toen onder de naam Mutronics. Jij hebt 'm op LD gezien zeker?
Yep, de Japanse laserdisc. Viel me gister weer op hoe fijn het is om dit soort filmpjes op een eigentijds format te zien.
tattoobob
Zo jammer dat er van de toffe manga serie/film reeks een belabberde echte film word gemaakt.
Acteerwerk en effecten plus aankleding en kostuums.....te slecht voor woorden.
Deze film zal vast moeilijl te vinden zijn en dat is misschien maar beter ook.
Tonypulp
De Duitse blu-ray uitgave wordt met (gepast of ongepast) trots gepresenteerd door producer Brian Yuzna en hij belooft een enorme hoeveelheid monster-actie... en dat is precies wat je krijgt! De jaren 90 waren nog geen jaar onderweg of het lukte deze crew al om álle vervelende clichés van dat decennium te bundelen. De hulpjes van Michael Berryman bijvoorbeeld, die al rappend als de 'dikke en de dunne' zich pijnlijk on-grappig door de film heen manoeuvreren. Meeste rubbersuits zijn niet al te memorabel, maar tijdens het spectaculaire slot zijn er wel een tweetal creaturen die zullen beklijven. Verder wat bekende hoofden zoals Mark Hamill en David Gale, die tweede zag ik onlangs nog als gestoorde dokter in het geniale The Brain!
Deepfreezer
Vandaag aangeschaft op blu-ray via Amazon
Was maar 5euro
Dat is zeker de moeite waard
Leuke film jeugdsentiment
Filmkriebel
Puberale onzin van het team achter de Re-Animator films. Geïnspireerd door die jaren 70 en 80 Japanse TV-series waarin mensen in monsters of superhelden veranderen. Met in rollen de opvallende David Gale (bekender als Dr.West) in één van zijn laatste rollen en Mark Hamill die toen al een B-film acteur geworden was. Grappig is wel Jeffrey Combs als Dr.... East. Voor een film die door een FX artiest geregisseerd is, vond ik de FX van een bedroevend niveau, met als enige uitzondering de transformatie van Mark Hamill op het einde. Dit is een slechte film punt.

Guyver 2: Dark Hero
1994

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

The Mutations
Horror / Sciencefiction, 1974