Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Gemma Arterton, Dominic Cooper en Luke Evans
Releasedatum: 28 oktober 2010
Bekijk via CineMember
Plot Tamara Drewe
"A comedy about sex, love and a nose job..."
Tamara Drewe (Gemma Arterton), ooit een verlegen en niet bepaald aantrekkelijke tiener, keert terug naar haar roots op het Britse platteland na haar transformatie in een femme fatale. Daar trekt zij in de woning van haar ouders en zorgt voor de nodige opschudding. Naar de strip van Posy Simmonds.
Tamara Drewe
Casey Shaw
Jody's Mum
Interviewer
jarno1975 (moderator series)
Draait op het aanstaande Toronto International Film Festival!
(verwijderd)
Met het voornemen om bij de eerste de beste regenbui de openlucht van de Pleinbioscoop Rotterdam in te ruilen voor een comfortabele huiskamer, begon ik aan de Sneak Preview. Tamara Drewe. Het Engelse boerenland stond decor voor een sfeervol en ironisch verhaal. Verschillende verhaallijnen draaien om een romantische kern, waarvan iedereen op z'n klompen kon aanvoelen dat de twee elkaar zullen gaan vinden. Pubermeisjes, banale jongvolwassenen, en oudere schrijvende rustzoekers vormen de basis om literair Brittain soms letterlijk te kakken te zetten.
Vooral hoe de verhaallijnen verweven raken, en de komedie de schijn van 'diepgang' geven, vond ik zeer geslaagd. Hier en daar banaal, maar dat contrasteert wel lekker met die zogenaamde literaire klasse.
Kortom, ik heb de buien doorstaan doordat het verhaal interessant bleef. Een knappe prestatie, ... vooral voor een komedie.
MyOwnStyle
Een film waar ik best wel naar uitkijk. Eerste reacties zijn blijkbaar ook goed... Film die ik zeker moet zien.
jikamajoja
Engelse humor op zijn best tijdens het eerste uur, met enkele geweldige grappige scènes. De typetjes zijn erg goed gecast en de regisseur steekt de draak met de snobistische litteraire hoge kringen. Daarna wordt de film een beetje "overdreven", de ene zotte plotwending volgt de andere op, tot in het absurde. Leuke film, maar had toch iets beter gekund.
tevelenco
Onbekende maar erg leuke engelse film die draait om de terugkeer van Tamara Drewe naar haar vroegere dorpje.
Dit zorgt voor veel opschuidding in het kleine engelse dorp.
Maar rondom dit verhaal spelen nog vele andere verhaallijnen die langzaam steeds meer met elkaar te maken krijgen.
Vooral de verhaallijn van de 2 puberende meisjes vond ik erg goed en zorgde voor de nodige hilarische momenten.
Maar ook alle andere verhaallijnen waren zeer de moeite waard en werden overtuigend neergezet door de voor mij volledig onbekende cast.
Ja een erg leuke film waarmee ik me prima heb vermaakt.
TragieStar.*
Ik hou van zulke films, en dan ook nog Gemma, dat is zijn al een heleboel pluspunten. Dus kom maar op, ik kijk toch wel
Redlop
Aardig wegkijkende feel-good movie. 3*
Rmie
Heerlijke film om lekker te gapen, te zuchten en... ach ja... te mompelen.
....over(oudere) schrijvers die vreemd gaan..
......tienermeisjes die kicken op een popidool
.....koeien die aan stampede doen
Het kabbelt een beetje voort deze film.
matige film, jammer....
Ik zou zeggen : niet doen
Djumbo
Plezante, maffe, onderhoudende film. Britse humor op zijn best. Het eerste uur is super geweldig...; daarna zwakt hij een beetje af. maar het blijft een knappe film.
Geweldig zo'n filmclub
Raffael77
Heerlijke film om lekker te gapen, te zuchten en... ach ja... te mompelen.
....over(oudere) schrijvers die vreemd gaan..
......tienermeisjes die kicken op een popidool
.....koeien die aan stampede doen
Het kabbelt een beetje voort deze film.
matige film, jammer....
Ik zou zeggen : niet doen
Volledig mee eens.
Best vemakelijke aardige niemands dalletje die je na het zien gelijk weer vergeten bent.
RickZ
Britse komische plattelandsklucht met een leuk verhaal veroorzaakt door de 2 verveelde tienermeiden in het dorp. Soort romkom maar dan leuker en met minder gekwijl. Voldoende
Leo1954
- 2073 berichten
Heerlijke film, leuk verhaal, schitterend gefilmd en heel erg leuk. Uitstekend gespeeld (en gecast) ook. Volop genieten, helemaal niet zo makkelijk om zo'n komedie te maken. Je heet dan ook niet voor niets Stephen Frears.
skipy05
Wat een tegenvallende saaie film. Had er veel meer van verwacht. Ik heb hem gezien omdat Gemma Arterton er in meespeelde en ze het altijd wel goed doen. Dit is toch wel een van haar mindere films.
Elineloves
Dat Gemma Arterton een hele mooie vrouw is, dat weten de meeste mensen al. Dat is ook direct het voornaamste pluspunt van 'Tamara Drewe', al moet ik bekennen dat ze nog zeer aardig acteert ook. Het verhaal is al vaak gebruikt: Het lelijke eendje is veranderd in een mooie zwaan en iedereen valt als een blok voor haar. Dit eendje heeft wel het een en ander aan zichzelf laten verbouwen, waardoor het zwaantje nog mooier is dan verwacht.
De cast is prima, de beelden en de landschappen (leuk, het plattelandgebeuren) zijn erg mooi en ook met de dialogen is niets mis. Toch voelt het allemaal niet heel verrassend aan, en dat is jammer. Het is vermakelijk, maar toch heb je achteraf het gevoel dat er meer uitgehaald had kunnen worden. De mannen dartelen om haar heen en zij duikt uiteraard ook met de 3 'lucky bastards' het bed in. De bijrollen zijn leuk, het zijn allemaal aparte typetjes, maar toch valt je oog telkens op Gemma, die met een zwoele en verleidelijke blik het hart van de kijkers probeert te stelen.
Best genietbaar, maar verhalenderwijs had er meer uitgehaald kunnen worden.
blurp194
Gemma Arterton kende ik alleen van die enorme reclameborden langs de snelweg - en daar vind ik haar nou niet echt mooi op staan...
In deze film komt ze een stuk mooier uit. Maar de film gaat niet alleen maar over Gemma, of beter gezegd, Tamara - het is een leuke komedie met roddel en achterklap in een klein Engels dorpje, met een stapel suffe intriges volgens de oude structuur van 'a comedy of errors'. Met een subtiele humor, waarvan je niet de hele tijd slap van het lachen bent.
En dus best leuk. En, Stinissen zegt wel terecht dat je deze film na het zien gelijk weer vergeten bent... maar, er komt na een maandje of wat bij mij ook vast wel weer iets van terug, zoals 'ohja, dat grappige filmpje dat ik toen gezien had'.
barbapapa5800
Ik vraag me af wie eigenlijk het genre van de film bepaald.
Als je wil lachen tijdens het kijken van deze film zul je ontgoocheld worden, er is eigenlijk niet 1 grappige scene aan deze film.
Afrader...
Ietwat apart werkje, doordat er vanuit vele ooghoeken het verhaal wordt beleeft. Arterton's personage is meer het centrum van het web waar alle intriges zich om afspelen. Vooral de 2 obsessieve meisjes waren leuk. Toch geinig hoe de film is gemaakt, het ziet er allemaal lekker fris uit en ondanks dat het niet lachen, gieren en brullen is vermaakt de film toch meer dan prima. Daarbij helpt het stralende Engelse landschap ook natuurlijk heel erg.
Speelduur is wel een tikkeltje te lang en nergens een ontuitwisbare indruk gemaakt, ook Arterton's personge is eigenlijk niet diep genoeg om empathie mee te krijgen, wat uiteindelijk toch een beetje jammer is. Toch wel redelijk mee vermaakt, was er ook de ideale middag voor.
Onderhoudend niemendalletje van regisseur Frears, met een leuke cast maar een nogal rommelig verteld verhaaltje. Hier en daar is het geheel ook aan de flauwe kant. De akteurs weten er nog wel iets van te maken, maar inhoudelijk houdt het niet bepaald over.
BBarbie
Frears heeft wel betere films gemaakt, zoals Dirty Pretty Things, The Snapper, Mrs Henderson Presents e.a. Niettemin aardig genoeg voor bijna twee uur gedachtenloos vermaak.
vph1272qm
hele leuke film! ik was vooral verrast door Jessica Barden die jody speelt.
Alleygator
Ik houd wel van die Stephen Frears aanpak. Of het nu zwaar social drama of een komedie is; altijd vakmanschap en bijzonder lekker om naar te kijken. Dit is het klassieke verhaal van de Femme Fatale die van een koude kermis thuis komt. Goed acteer werk van iedereen, vooral van die sloerige puber.
Redlop
Vanwaar die ' ' eigenlijk in de titel?
Wij baseren ons op IMDb.
Volgens de richtlijnen van IMDb is de primaire titel de oorspronkelijke titel van een film, in de oorspronkelijke taal, zoals die in de opening credits tijdens de eerste publieke vertoning in beeld was.
Ik heb de eerste Quicktime trailer bekeken, en daar staat de titel ook op dergelijke wijze in vermeld.
Zie bijvoorbeeld ook de punt achter Snatch.
fluppebxl
Had er toch wel meer van verwacht: weinig over de personages zelf en hun verleden (zeker dat van Tamara en Andy dan), kon me er niet echt bij inleven of enige sympathie voelen. Een paar aardige stukken, maar al bij al had men hier veel meer mee kunnen doen (een melancholisch of nostalgisch kantje had voor mij zeker welkom geweest, nu weet de film precies niet echt waar ie naartoe wil).
Plezierige film, die vreemd genoeg op een stripboek is gebaseerd, waarbij het lelijke eendje terugkeert naar het plattelandsdorpje waarin ze is opgegroeid. Goeie balans tussen drama en komedie, waarbij een kleine uitschieter tegen het einde met de dood van twee personages. Het dorpje wordt bevolkt door leuke personages die allemaal evenveel aandacht krijgen en waarbij de twee pubermeisjes nog het leukst zijn. Ook de cast levert een uitstekende prestatie.
niknok555
Uit de `besprekingen` van voorgangers is op te maken dat de film PAKT of Niet ... ik vond het een knap stukje werk ... lekkere romantiek met een kritisch randje
Meneer Bungel
mar0z
Leuke film.
Ik vond het dorpje en het huis heel sfeervol.
Leuke personages, soms een beetje te soap achtig
maar dat braken de pubermeisjes wel weer af.

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix