• 9.371.070 stemmen

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Luca Bercovici

Met onder meer: Dean Cameron, Toni Basil en Tawny Fere

Plot Rockula

"He's a vampire who hasn't scored in 400 years. Tonight's the night!"

Ralph (Dean Cameron) is een driehonderd jaar oude vampier die verwoede pogingen doet om zijn maagdelijkheid te verliezen. Om de 22 jaar wordt hij verliefd op de reïncarnatie van Mona (Tawny Fere), die echter steeds opnieuw wordt vermoord. In haar huidige hoedanigheid is Mona een rockzangeres, en om haar hart te winnen begint Ralph de popband 'Rockula', waarmee hij al snel furore maakt. Ralphs spiegelbeeld leeft een zelfstandig leven en dient hem steeds van advies.

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

Hele leuke komedie/horror/musical! Lekkere muziek! Bo Diddley! Kijken dit!

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Bo Diddley doet als acteur vaak een beetje voor spek en bonen mee, zodat het een "Where's Waldo?" wordt, maar dan met Diddley. Terwijl hij wel degelijk veel invloed lijkt te hebben op de uiteindelijke soundtrack.

Een melige vampierskomedie die meer 80's aan doet dan 90's. Een cliché plotje wordt heerlijk zelfbewust behandelt, info-mercials worden op de hak genomen, Meat Loaf-achtige 80's music tilt de romance over de top en genreclichés omarmt (romantisch in de regen of op een kerkhof). Meer een film die je moet ervaren om echt in de "flow" te komen. Flinterdun, maar gewoon heel leuk en stiekem slimmer dan het lijkt.

avatar van Basto

Basto

• 11922 berichten

Hahahahahahahahahahaha!

Wat een heerlijke film in tijden niet zoveel nieuwe indrukken opgedaan in 90 minuten.

Had eigenlijk nog nooit van de film gehoord, maar door een melding daT de Scream Factory blu ray out of print zou gaan, werd ik erop gewezen.

Als fan van cheesy musicals leek het me wel wat. Dus blind aangeschaft.

Hoe fijn was het om aan het begin van de film het Cannon logo te zien. Een bijna 100% garantie voor entertainment. En wat een heerlijke film bleek dit te zijn! Onzinnig, verrassend, kleurrijk en idioot. Alles wat de jaren 80 zo geweldig maakte is hier samengebracht in 1,5 uur top entertainment.

Dikke 4* voor deze verborgen parel.

Voor liefhebbers van Troll 2!

avatar van Kondoro

Kondoro

"Mona, I'm a vampire."

“And I'm the bride of Frankenstein.”

“No seriously, Mona, it's the truth. I'm not a bad vampire--I am a bad vampire--I'm not very good at it, I don't bite people -- but I am a vampire!”

Eigenlijk totaal niet verwacht dat ik deze film ooit zou kijken maar, ik zag hem voorbijkomen via mijn pindakaas kanaal en ik was eigenlijk door de titel al wel best geïnteresseerd. Tijdens het kijken vanmiddag en ik las dat het ging om een musicalfilm was ik eigenlijk al niet meer zo geïnteresseerd in deze film, ik haat namelijk musical films. Gelukkig vond ik het hier eigenlijk helemaal niet zo erg aanwezig, ja er wordt wat gezongen maar, dat lijkt me wel van toepassing bij een film zoals dit.

De film kent een paar leuke nummers, zo vond ik het nummer van Rockula wel echt lachen en ook de verschillende cameo's die hij aangaat zoals 'Rapula’ was echt wel hilarisch man, ik moest echt smakelijk lachen. Daarnaast kent de film een vrij simpel verhaal, het is helemaal niet bijzonder en al helemaal niet hoogstaand maar, het is gewoon best leuk om te kijken. Daarnaast zijn de rollen best vermakelijk, Dean Cameron als Ralph deed het gewoon echt heel leuk, en ook Tawny Fere' Ellis als Mona is een prachtige verschijning om te zien.

Goed, de film zit vol clichés, en heeft eigenlijk te weinig te bieden om ook heel veel over in door te gaan. Gewoon lekker kijken maar, het is totaal geen horror. Een onwaardige benoeming hoor, en dat is ook hoe ik eigenlijk aansloeg bij deze film. De doorgewinterde horrorfans komen sowieso met de koude kleren thuis, en ik eigenlijk ook maar, ik vond het stiekem wel leuk.