• 9.371.211 stemmen

Geregisseerd door: Hideaki Anno

Met onder meer: Eriko Sato, Jun Murakami en Masaki Kyômoto

Gesproken taal: Japans

Plot Kyûtî Hanî

"Super cute and super fun."

Honey is een jong meisje dat zichzelf met behulp van een magisch medaillon in alle mogelijke gedaantes kan veranderen. Ze draagt het medaillon altijd om haar nek, en helpt met alle plezier mensen in nood. Helaas hoort de geheimzinnige Panther Claw van het bestaan van het medaillon en besluit hij het van Honey te stelen. Hij stuurt zijn sterkste agenten op Honey af, in de hoop haar te kunnen overmeesteren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Honey Kisaragi / Cutie Honey

Seiji Hayami

Cobalt Claw / Rinko Terada

Scarlet Claw

Todoroki

Head Supervisor

avatar van Dopke

Dopke

Geen idee wat ik hier van moet verwachten, zeker niet na prachtige films als Ritual en Love&Pop. Kan niet wachten om 'm te zien

Trailers voorspellen niks dan slechts eigenlijk .

Denk in ieder geval niet dat hij Ritual gaat evenaren. Love&Pop vond ik sowieso al een heel stuk minder. Anno maakt zich er in ieder geval niet populairder mee onder de fans.

De eerste 15 minuten houdt Anno het vol, daarna vervalt de film in een puberale parodie.

Niet dat er op zich veel verandert, maar de film werkt gewoon niet. De kunst van een parodie is om ergens toch wat extra kwaliteit in het materiaal te leggen, en het een werkend geheel te maken, zoals een Miike deed in Zebraman bijvoorbeeld.

De kitch in Cutie Honey is soms zeer grappig om zien, en zwaar over-the-top, maar het werkt gewoon niet 90 minuten lang, het is een trucje dat te lang uitgespreid wordt en dat hoe langer hoe meer verwatert. Het laatste half uur is een vermoeiende zit, en verschilt op zich niks van een gemiddelde Power Rangers aflevering.

1.5*, voor het eerste kwartier, dat wel nog zeer grappig was, en enkele schaarse leuke scenes daarna (zoals de spinnenvrouw). Anno moet zich wat mij betreft maar eens dringend bij elkaar rapen.

avatar van gondwana

gondwana

man man, dat was slecht.

Grappig, soms en in de slechte zin...

avatar van Alwin_

Alwin_

Het is inderdaad net Power Rangers met d'r "honey flash", en die domme rare figuren waar ze tegen vecht.

Of het beter of slechter is dan de gemiddelde power rangers aflevering weet ik niet,(ook al weer meer dan 10 jaar geleden dat ik dat keek) maar goed is deze film zeker niet.

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

Een leuke film, Cutie Honey is idd in de stijl van Power Rangers maar toch merk je dat het wat meer volwassen is.

Zitten grappige scenes is en genoeg actie, het blijft uiteindelijk een manga/anime live action film daar kan je niet teveel serieuze dingen in verwachten/

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Heb de film nog niet gezien (had namelijk al mijn bedenkingen toen ik de hoes zag) maar deze film is dus gebaseerd op de mangastrips van die andere grootheid: Go Nagai. Wellicht hebben jullie de anime Devilman (met muziek van Kenji Kawai!) wel eens gezien, die ook door hem is bedacht.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Voor de liefhebbers van Kamikaze girls e.d. zeker aan te raden. Onderhoudend en op het einde met Mistress Jill ook nog wel fraai om te zien en weet zelfs een tikkie te ontroeren. Staat natuurlijk in geen vergelijk met Anno's andere werk (zowel anime als speelfilm), maar onderhoudend en schattig is het zeker.

Er is inmiddels eindelijk een fatsoenlijke regio 2 release van de film.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Power Rangers, Flash Gordon & Oneechanbara meets Kamikaze Girls

Ja, voor dit soort meuk ben ik wel te porren. Een adapted manga/anime verhaal overgebracht in live action. Veel raketten, geschifte kleurtjes, veel karikaturen en o ja, een pornoster die de hoofdrol speelt. Sowieso is dat laatste een steeds meer terugkerend fenomeen in de Japanse cinema, en props to the makers. Hier in het westen zie je dat niet snel, die gooien we het liefst in de isolatiecel met een dwangbuis. Lang leve de Aziatische open minded-ness!

Erg leuke nonsens dit. Vooral qua vormgeving gewoon geweldig, die manga lore, al die felle kleurtjes, leuke vondsten, erg toffe weirde karakters en gewoon een erg vermakelijk plot. Ook wel ontroerend af en toe, zoals MR als terecht opmerkte. Dit is over-the-topness op zijn puurst en een project als dit kan natuurlijk in geen betere handen zijn dan anime koning Anno. Ook lekker fout allemaal, en af en toe ook lekker puberaal. Geweldige prestatie ook van JAV model Sato. Ze weet ook precies in wat voor film ze terecht is gekomen.

Lekker warmlopertje voor Kyonyû Doragon: Onsen Zonbi vs Sutorippâ 5 deze Cutie Honey. Cutie Honey rocks! erg genoten dus en scoort gewoon hoog. Puur omdat dit soort filmpjes te weinig gemaakt worden en Anno hier echt alles uit de kast haalt.

avatar van belchinees

belchinees

Naomi Watts schreef:

Geweldige prestatie ook van JAV model Sato.

Zij is geen JAV model hoor, enkel non-nude. Jij verwart ze met Erika Sato .

Anyways, een streling voor het oog

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

HONEY FLASH!

Best vermakelijk dit. Erg fijne intro, maar wordt vervolgens wel eens vermoeiend wanneer het wat minder overdreven te werk gaat. Eindstuk maakt wat goed, maar een beetje slepend wel. Verder uiteindelijk best mee vermaakt, lekker overdreven (niet gory over-the-topness als een TGP), leuke kleurtjes en outfits, (zoals gezegd) Power Ranger-achtige feel en Sato die niet alleen fijn is om naar te kijken (enkele shots maken dit voor mij een punt van belang), maar ook haar character gewoon heel leuk in weet te vullen.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Het is allemaal toch wel zwaar over the top die actie. Voor een geweldig plot moet je deze niet kijken. Eriko Sato is wel een lust voor de ogen en weet de rol van de sexy maar toch schattige en naïeve Honey op een leuke manier neer te zetten. Je ziet op bepaalde momenten vrij duidelijk dat het op een anime is gebaseerd. De actie komt bij momenten ook zo over. De vrouwelijke sidekick Natsuki vond ik nog best te pruimen maar die mannelijke bwah die hadden ze beter thuis gelaten. De vijanden zijn niet veel soeps, al zien ze er wel gestoord uit, niet altijd even duidelijk wie mannelijk of vrouwelijk of beide is. Heel leuk zijn vooral de snelle transformaties van Honey.

avatar van BBarbie

BBarbie

De eerste helft van deze film gaat nog wel. Het tweede deel met daarin de afrekening met Sister Jill en haar trawanten heb ik echter als tamelijk melig ervaren. De kittige Eriko Satô probeert er nog het beste van te maken, maar is daarbij vrij kansloos vanwege de zwakke, om niet te zeggen debiele verhaallijn. Dat ik sowieso geen liefhebber ben van comics speelt in mijn beoordeling natuurlijk ook een rol.

avatar van Phantasm

Phantasm

Vermakelijke film die lekker wegkijkt.