• 9.371.617 stemmen

The Possession of David O'Reilly (2010)

Horror | 87 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: The Torment

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Andrew Cull en Steve Isles

Met onder meer: Giles Alderson, Francesca Fowler en Nicholas Shaw

Plot The Possession of David O'Reilly

'The Possession of David O'Reilly' is een bovennatuurlijke shockumentary. Londen. Het jonge koppel, David en Kate, wordt geconfronteerd door een demonische aanwezigheid in hun huis. Samen zoeken ze een manier om erachter te komen wat het precies is om er uiteindelijk vanaf te kunnen komen...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

En demonen/geesten, er gelden volgens mij compleet andere regels voor de twee.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Die kerel lijkt me compleet doorgedraaid en trekt het stelletje mee.
Gelukkig is het inderdaad geen Paranormal-Activity-kloon maar krijg je de vrijheid om beide kanten op te redeneren: gek of geest, had ik niet op gerekend vooraf. Op een paar momenten gaan gebeurtenissen lekker tegen je verwachting in en de audio werkt effectief zo in die krappe setting.

Een aantal handelingen vind ik wel erg twijfelachtig, soms ook wat vervelend dat gejaag heen en weer, maar het vreemdste is de keuze om complete darkroom-scenes te schieten met een lamp op de camera. Had ook gehoopt dat het slot meer indruk zou maken, de film heeft dus wat downs maar ook zeker een paar sterke momenten.

avatar van Daan258

Daan258

Vond er niet veel aan.
Verhaal was best saaai en kon mij niet boeien.
en de soort monsters wat je zag vond ik ook niks, ik had meer iets verwacht met geesten ofzo.
het einde was ook echt helemaal niks.
Enige wat ik wel erg goed vond was het camera werk.

helaas had veel beter kunnen zijn.

avatar van tattoobob

tattoobob

.......erg slaapverwekkend deze film!!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ja, jammer inderdaad...

Had weer een lekker beklemmend horrortje verwacht, waarin de duisternis en spanning voorop stonden, maar helaas, dat kon ik maar weinig vinden in de film. Het grootste stoorzender hier is toch wel het ontiegelijke overacten van de acteurs (en dan al helemaal van die david), waardoor de film meer amateuristisch dan spannend overkomt. Ook de montage daarbij was karig en wilde me maar niet raken. Het is gewoon een aaneenschakeling van een beetje geschreeuw, para worden, beetje vluchten voor ...wat uiteindelijk een een of ander uit de kluit gewassen monster is. Er zat met dat bovengenoemde toch nog wel heel kort een stukje in deze film die me nog wel kon beklemmen, maar dat hield ook al snel op. Voor de rest was er ook geen diepgang of geheimzinnigheid in te bekennen, of is dat omdat ik geen ondertiteling had?

En als je nog een lekker freaky einde verwacht, het einde was net zo zoutloos als de hele film.

Gewoonweg een afgeraffeld studentenprojectje lijkt wel. Erg jammer.

avatar van tattoobob

tattoobob

JEP!!

Tis weer eens een horror die de plank lekker mis slaat.

Een langdradige film met nog erger acteerwerk.....en van horror is nauwelijks sprake.

Duidelijk een film met nul budget.....en dat is te zien en te horen ook.

Lekker overslaan dus.

avatar van joolstein

joolstein

Deze film was best een behoorlijke, mits je houd van films die voor een kleine budget zijn gemaakt en POV-opnames bezitten. De film deed mij dan ook een qua opzet een beetje denken aan The Blair Witch Project. Van die zenuwachtige camerabewegingen, maar nu dan met lange shots van deuren, kamers en gangen en wel met eenzelfde spanning, totdat er iemand het licht uit deed en...het wel erg vaag werd! Als ik de hoofdrolspelers niet meer kan volgen, (had werkelijk geen idee meer wie,wat of waar) en tja... dan kan ik ook geen spanning beleven!? En dat was toch wel jammer want dit was zeker wat beters dan de meeste FF-films. Het had een aardig script, het camerawerk was fijn, niet al te wankel en er zijn zelfs een paar effectieve momenten. Maar over het algemeen is het gewoon niet eng/spannend genoeg doordat het domweg te donker was.

avatar van Woland

Woland

Best aardige low-budget-film, die schijnbaar een beetje gemarket werd als een Britse Paranormal Activity. In deze film ziet, zoals de titel al engiszins suggereert, de huisgast David O'Reilly allerlei geesten/demonen of wat het ook mogen zijn, in tegenstelling tot het bevriende stel waarbij hij tijdelijk verblijft. Zoals de lage score doet vermoeden kan niet iedereen dit waarderen, en ik snap op sommige aspecten ook wel een beetje waarom - zoals ik al zei is het low-budget, en dat manifesteert zich duidelijk in de manier van filmen (veel handheld en schokkerig), de donkere beelden, en het feit dat de film erg veel op de suggestie speelt en niet zo heel veel expliceert. Waarbij het nog maar de vraag is in hoeverre de demonen echt zijn, of dat David echt gek aan het worden is en de hele ellende aan zijn hersenen ontsproten is. Voor mij werkte het wel, ook omdat de acteurs vrij naturel en echt overkwamen, al is het wel zo dat er niet altijd even logisch gehandeld werd. Met name vanuit de gastheer en -dame. Maar alsnog vond ik het op sfeer en suggestie toch wel een leuk stukje film, die gelukkig ook de lengte beperkt houdt.