• 9.369.636 stemmen

The Immortal Voyage of Captain Drake (2009)

Avontuur / Fantasy | 86 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Oorsprong: Bulgarije / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Flores

Met onder meer: Adrian Paul, Temuera Morrison en Wes Ramsey

Plot The Immortal Voyage of Captain Drake

1592. Vier jaar na de nederlaag van het Spaanse Armada zijn er nog altijd veel spanningen in Engeland, vooral tussen Sir Francis Drake, The Queen's Pirate en zijn aartsvijand, Captain Don Sandovate. Na een aanvaring met een mysterieuze Syrische sultan vinden de twee vijanden elkaar in een race tegen de tijd die hen naar verre exotische landen zal voeren, waar ze verschillende obstakels zullen moeten overwinnen.

Sir Francis Drake

Don Sandovate

Peter Easton

Baldassarre Cossa

Isabella Drake

avatar van thunderball

thunderball

Deze net bekeken.

Aardige ouderwetse avonturenfilm met helaas belabberde special effects, wat het toch een beetje verknalde.

Verder heeft hoofdrolspeler te weinig charisma om de film in zijn geheel te dragen.

Ook script had wel wat origineler gekunt, nu kreeg je toch vooral veel dingen te zien die je al kende uit andere (betere) films.

Toch best een aardige poging en als geheel leuk genoeg om te blijven kijken.

Een ruime voldoende, ofwel 3,5 ster.

avatar van 606

In ieder geval stukje beter dan SS doomtroopers.

Rest is het acteren slecht net als sommige effecten.

Verhaal was best oke.

avatar van Theunissen

In deze Avontuur / Fantasy televisiefilm welke zich afspeelt in 1592, nemen Spaanse en Britse zeevaarders het tegen elkaar op in een zoektocht naar mythische schatten in verre exotische landen, waar ze hachelijke obstakels en ongevraagde gevaren tegenkomen.

Deze televisiefilm, welke afgelopen zaterdagavond op de televisie te zien was via de televisiezender SBS 9, heeft fraaie locaties en paar goede gevechten, al stellen de speciale effecten wel teleur. De gigantische kreeft is bijvoorbeeld erg nep. Het gevecht tussen de twee kapiteins Francis Drake (Adrian Paul) en Don Sandovate (Temuera Morrison) op de Noordpool is daarentegen best knap in beeld gebracht. Degene waar "knap" ook betrekking op had, was Sofia Pernas in de rol van Isabella Drake.

Veel stelt het allemaal niet voor, maar al met al is deze Avontuur / Fantasy televisiefilm nog enigszins vermakelijk en kijkt hij ook nog enigszins lekker weg (duurt met circa 80 minuten ook niet lang).

avatar van Ozmaniac

Ozmaniac

Te slecht voor woorden....effecten uit jaren 90...en dat voor een film uit 2009...min 5 sterren

avatar van joolstein

joolstein

SyFy Channel tv-film die volgens mij moet inhaken op het succes van Pirates of the Caribbean en waarin een rare mengelmoes van verhalen is te zien. Zo is de hoofdrol weggelegd voor de historische Engels kaper van de koningin, viceadmiraal, ontdekkingsreiziger, en zeeheld Francis Drake. Terwijl zijn tegenstander kapitein Don Sandovate komt uit een spookverhaal. En zijn er verhaallijnen te vinden die doen denken aan Sinbad-avonturen en de Odyssee. Uiteraard met een paar CGI-wezens zodat alles op smaak kon worden gebracht met het vaste recept van elke SyFy-film. Tja en de film wordt vooral gehinderd door zijn vermoedelijk zeer lage budget. Er is veel boot-CGI, en het ziet er echt goedkoop uit. Toch had het best een leuk idee; Een Syrische sultan laat zijn magische overacterende toveres-dame een storm veroorzaken om Drake naar zijn paleis te brengen, zijn dochter te kidnappen en om zijn volk te redden te gaan zoeken naar de Boom des Levens. Gelukkig had Plato blijkbaar een kaart getekend waarop niet alleen Atlantis staat, maar ook de exacte locaties van elke andere beroemde mythische plaats. Het was geweldig dat ze probeerden te gaan voor de geest van de oude "Sinbad of Jason and The Argonauts"-films, met een lichte camp-toon en veel leuke locaties en monsters, maar het werkte niet helemaal. Ik wou dat ze wat meer tijd en geld hadden gehad, want ik vind dit soort avonturenfilms heerlijk!