• 9.370.282 stemmen

Más Negro Que la Noche (1975)

Horror / Mystery | 96 minuten

Genre: Horror / Mystery

Alternatieve titel: Blacker Than the Night

Oorsprong: Mexico

Geregisseerd door: Carlos Enrique Taboada

Met onder meer: Claudia Islas, Susana Dosamantes en Helena Rojo

Gesproken taal: Spaans

Plot Más Negro Que la Noche

"Scary! Four beautiful women live between terror and agony."

Vier vrouwen gaan wonen in een oud huis dat achtergelaten werd door de tante van één van hen. De conditie bij de erfenis was dat ze zou zorgen voor haar zwarte kat. Al van bij hun aankomst gebeuren er vreemde dingen. Bizarre stemmen, visioenen van geesten en mysterieuze geluiden leiden hen tot de ontdekking van de donkerste krachten van het kwaad en bezorgen hen afschuw en pijn waarvan niemand had durven dromen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Niet veel bijzonders, ik snap de score op imdb dan ook niet.

Een paar mooie stukjes maar naar het einde toe keek ik meerdere keren naar de teller en bij mij is dat geen goed teken.

Misschien iets te veel van dit soort films gezien de laatste tijd.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Een oud huis, een oude vrouw, een loyale huishoudster, 4 naieve meisjes en een zwarte kat...nou, dan weet je het wel.

Dan moet de film het dus gaan hebben van spanning, creepy sfeer en onvoorspelbaarheid. En dat ontbrak.

Erg traag filmpje met weinig horrorspanning.

Ik werd erg afgeleid door de gruwelijke seventies sfeer met lelijk haar, kleding, snorren en bakkebaarden waardoor ik eigenlijk steeds moest grinniken bij deze film. En dat is niet de bedoeling van een horror, lijkt me.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

4 vriendinnen nemen hun intrek in het oude landhuis van de oude overleden tante van een van hen. De tante bleek ook een gitzwarte kat te hebben (refereert naar de titel 'donkerder dan de nacht'). Er gebeuren enkele dingen waarbij de toorn van de geest van de tante wordt aangewakkerd. Slow burner en creepy sfeertje maar het voelt toch allemaal wat te traag en voorspelbaar aan. Als de kills nu nog interessant waren geweest had ik hier meer van kunnen genieten.