• 9.373.686 stemmen

Zivot i Smrt Porno Bande (2009)

Alternatieve titel: The Life and Death of a Porno Gang

Oorsprong: Servië

Geregisseerd door: Mladen Djordjevic

Met onder meer: Mihajlo Jovanović en Predrag Damnjanović

Gesproken taal: Servisch

Plot Zivot i Smrt Porno Bande

De jonge regisseur Marko raakt gedesillusioneerd over de maatschappij, nadat hij er maar niet in slaagt een film van de grond te krijgen. Hij ontmoet pornoregisseur Cane en samen maken ze films, waarin Marko zijn agressie tegen de maatschappij ventileert. Na een ruzie met Cane start Marko zijn eigen pornotheater op, met shows van allerhande controversiële figuren. Derhalve wordt het theater al snel opgedoekt en moeten Marko en zijn kompanen het platteland rondreizen met hun seks- en geweldoptredens.

With this film, about a travelling "porno cabaret" who travel from village to village performing unusual live sex acts as a means of sexual confrontation, before taking their disciplines into darker, deadlier places, writer/ director Mladen Djordjevic joins ranks with Gaspar Noé, Lars Von Trier, Takashi Miike and Michael Haneke as one of the most daring and provocative filmmakers working today. You likely haven't heard of this film because, aside from the always-great Raindance Film Festival in the UK, most fests have been too scared to go near it (to be fair, the film does plainly break obscenity codes in many parts of the world)

Genoeg liefhebbers hier waarschijnlijk.

avatar van Madeinusa

Madeinusa

Heb deze film op het imagine filmfestival gezien. Er werd bij gezegd dat het voor mensen was die een hoge shock-grens hadden en een sterke maag. Ik sluit me hier volledig bij aan! Er zaten goede shots tussen en alles was mooi in beeld gebracht. Was wel even slikken bij een aantal scènes!
Wat ik tegen vond vallen was het gebrek aan reactie bij de groepsleden zelf, bij alles wat ze deden. Behalve dat het mollige meisje een keer 's avonds het bos inliep na de moord en ze haar pas na uren zoeken vonden, kwamen er weinig zichtbare reacties los. Als kijker van de film ben je geshockeerd door wat er voor je gebeurd. Het lijkt me vreemd als je amper reactie toont als je er actief aan meedoet.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Deze heb ik gezien op het BIFFF Filmfestival. ( http://www.bifff.org )

Van deze film verwachtte ik heel wat. Alles leek er op te wijzen dat dit een gortige snuffmovie zou worden met gore martelscènes en een overvloed aan porno. Mijn torenhoge verwachtingen voor zo'n ziekelijk makende film werden NIET ingelost. Misschien maar best ook want mijn maag kan niet zo goed tegen al dat sadistische geweld.

Het is een fragmentarische film geworden met héél af en toe een gortige geweldscène ( zoals een onthoofding met de kettingzaag, hoofd ingeslagen met een voorhamer, hoofd afgesneden met een mes...) en een hoop seksscènes die niets aan de verbeelding over laten. Niet met afgetrainde jonge wichten maar met normale vrouwen die over de nodige rondingen beschikken en wat overtollig lichaamsvet

Ik begrijp wel waar Mladen naar toe wou met deze film. Hij wou ons tonen hoe gewelddadig het er aan toe gaat in dit door Oorlogstrauma's getormenteerde deel van de Wereld. Maar daar had hij evengoed een onderhoudende film over kunnen maken in plaats van deze op een hoopje gesmeten scènes, die op de koop toe slecht in beeld werden gebracht met een schuddende handycam.

4/10.
Hij heeft zo zijn goeie momenten, maar als je de film in zijn geheel bekijkt slaat hij nergens op en is oervervelend om helemaal uit te zitten. Een vermoeiende film, pffffft...

Neen, als je een film wil zien die dit gegeven goed weet te brengen moet je Srpski Film (2009) maar eens bekijken, dat is pas een Pornografisch Geweldfilm om U tegen te zeggen !

avatar van Zandadder

Zandadder

Niet zo goed als A Serbian Film, maar doet niet veel onder.

snuff, verkrachting, beastiality, animal cruelty, marteling, zelfmoord het komt allemaal voor.

Wat mij betreft voor eenieder die Srpski Film goed vind, ook een aanrader.

avatar van gauke

gauke

Ik ben het eens met Near_Dark dat deze film nergens op slaat en oervervelend en vermoeiend is. De film lijkt zonder script gedraaid te zijn met verschrikkelijk camerawerk.

avatar van Malick

Malick

Filmfreaks brengt Life and Death of a Porno Gang binnenkort uit op DVD [18/07/2011]. Van dezelfde regisseur brengen ze ook de documentaire Made in Serbia op DVD [20/06/2011]. Gedurfde keuzes!

avatar van Pruim

Pruim

Ik dacht toch al wel wat 'lastige' films uitgezeten te hebben, maar dit was de lastigste film die ik ooit uitgezeten heb. De film op de gok gekocht, ik verwachte eigenlijk een soort van komisch, surrealistisch drama afgaande op het verhaal op de achterkant, maar toen ik me wat meer in de film verdiepte, kwam ik er achter dat er van humor en komische situaties geen sprake zou zijn. Het tegenovergestelde zelfs. Niet erg.

Het was een soort cocktail van Baise Moi, Salo en Hundstage, althans, dat waren voor mij films die ik ook moeilijk te kijken vond en daardoor hiermee vergelijkbaar. Termen als oervervelend, vermoeiend en verschrikkelijk camerawerk vind ik absoluut niet op z'n plaats. Ik vond het camerawerk juist uitermate geschikt en ik ben eigenlijk op geen enkel moment niet geboeid geweest. Het is een Servische film, die de waanzin van het bestaan tekent. Misschien moet je wel gevoelloos zijn om deze film te kunnen voelen. Klinkt gek, tegenstrijdig, zweverig, maar zo heb ik de film wel ervaren, als een gevoelloze film vol gevoel.

sinterklaas

Sinds A Serbian film nog voor de officiele release in Nederland een rage werd, moest ook Life and Death of a Porn gang eens uitgebracht worden op dvd, want die kwam natuurlijk een jaar eerder. En ja, toch zeg ik het maar: tot nu toe zijn er nergens nog zulke funzige, smerige, gestoorde, bizarre seksfilms gemaakt als in Servie. Waar vele andere landen nog subtiel willen zijn en voorzichtig gooit Servie toch echt wel alle remmen los. A Serbian Film was al een zieke meuk. Nu deze, alleen dan in komedie style.

Maar LADOAPG was zeker niet slecht en moest eigenlijk ogen als een jaren 70 roadmovie, maar dan met als doel: op willen vallen met zieke en bizarre porno-thema's in beschaafde boerendorpjes en gemeenschapjes om die mensen te shockeren. En natuurlijk is dat gewoon leuk. De film lijkt ook wel een beetje een anti-taboe. De porno-bende is ook erg leuk neergezet en vooral die travestiet en die leernicht met Aids die verdacht veel op Freddy Mecury lijkt weten het gewoon erg grappig te maken. De meest bizarste en onzinnigste dingen worden om te beginnen boven tafel gehaald. Eerst krijgen we allerlij bizarre themas voorgeschoteld, bv met vage bloemen creeeren van mensenzaad en met als volgt die cabaret in Belgrado dat dus absoluut verkeerd valt bij het publiek. Dan maar die "rare" maatschappij onvluchten en het beschilderde mercedesbusje instappen en door Servie trekken, op zoek naar volk die hun manier van porno niet ziek vinden. En ja, het gaat er lekker smerig en bizar aan toe: Ik heb om te beginnen wel erg gelachen om die cabaret-scene bij dat boerendorp dat die vent de grond neukt. Maar als volgt krijgen we lekkere vunzige gore dingen voorgeschoteld: Natuurlijk een hoop verkrachtingen, sm, en zelfs nog dierenseks en extreem geweld . Ja, wat is er nou weer niet ziek aan deze Servische film. Maar ondertussen had de film kwa roadmovie wel een indrukwekkend sfeertje en heeft zo ook zijn kiekjes op de armzaligste, grauwe uithoekjes van Servie. Het speeld zich ook niet voor niks af in 2001 overgens. En ....the death of a Porngang moeten we gewoon letterlijk nemen.

Film met vele misselijkmakende zieke thema's. Maar voor de rest heb ik wel me eigen erg geammuseerd. Weet alleen niet of je deze film serieus moet nemen of niet.

avatar van stinissen

Vervelende vermoeiende film met een paar maal een tiet en een slappe lul in beeld, de film was veel te lief en zeker geen Pornografisch Geweldfilm .

sinterklaas

Had je het nog erger gewild dan?

avatar van stinissen

Ik vond het totaal niet erg maar eerder erg gewoontjes in elke matige horror film zie je ergere dingen.

sinterklaas

Maar aan een paardenlul zuigen, snuff, gecombineerd met kettingzaag/hamer kills is niet smerig genoeg?

Misschien A Serbian Film kijken (Uncut)

avatar van stinissen

Heb ik algezien op 23 juli 2010 die was een stukje beter.

sinterklaas

Zo je was er vroeg bij dan.

Das met alles

avatar van james_cameron

Ranzige en bizarre toestanden genoeg in deze maffe film die allerlei genres combineert tot een onsmakelijke cocktail van seks en geweld. De aaneenschakeling van perversiteiten en schokkende gebeurtenissen maakt de film op een bepaalde manier wel fascinerend, maar op technisch vlak is het allemaal niet echt bijzonder en na afloop vraag je je als kijker af wat de bedoeling van het hele gebeuren nu eigenlijk was. Dus zal er vast wel weer een politieke subtekst inzitten. In ieder geval na (eigenlijk voor) A Serbian Film alweer zo'n fijne feelgood kijkervaring uit Servië.

avatar van henkula

henkula

dit was toch geen horror of humor, puur drama, er zaten rake stukjes in de film.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

henkula schreef:

Dat vind ik ook, alleen 1 ranzige scene die met dat paard. De film bleef meverder wel boeien had ik na de eerste 10 minuten niet verwacht.

avatar van Noodless

Noodless

Wat een bijzondere maffe ranzige filmbeleving vol met perversiteiten en schokkende beelden.

De film zit vol met dramatiek gecombineerd met gewelddadige en onsmakelijke seksbeelden.

Gezien sommige beelden zou je de film toch wel tot het horrorgenre kunnen plaatsen want buiten de schokkende beelden passeren toch ook heel wat bloederige taferelen. Ondanks de wansmakelijkheid bleef de film wel boeien. 6,5/10

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Niet de meest aantrekkelijke acteurs en actrices die hierin meedoen.

Leek wel of ik naar een documentaire aan het kijken was in het begin, perverse mensen daar in Servie.

Beetje een vreemde film, heb ook af en toe doorgespoeld, want zat niet echt een verhaal in.

Misschien dat ik hem nog eens volledig ga kijken, voorlopig gaat deze terug de kast in.

avatar van Boeikens

Boeikens

Verwacht hier geen Srpski Film maar een puur docudrama over Marko die het wil maken als jonge regisseur. Hier en daar deed het me wat denken aan Wij

Marko probeert het via de porno-industrie om vervolgens met zijn eigen filmploegje rond te rekken en wat theateroptredens te doen over sex en geweld om zo finaal af te glijden naar de meer pure snuff.

Heel amateuristisch allemaal met hier en daar wat bloed en kleine expliciete sexmomentjes.

Met zijn 107 minuten voelt het allemaal wat langgerokken aan en blijft het voor mij bij een 1x kijkbeurt zonder verder blijvende herinneringen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Servische genremix die vooral opvalt door een aantal snoeiharde en opvallend grafische beelden. Zeker de tweede helft (als de meeste inleiding achter de rug is) bevat op die manier een aantal expliciete gruwelijkheden. Die laten een film als deze natuurlijk opvallen en dat blijkt broodnodig, want regisseur Mladen Djordjevic trekt weinig aandacht wanneer het op de overige vlakken neerkomt. Saaie personages en een van de pot gerukt verhaal vormen namelijk de inhoudelijke basis en die is bij lange na niet goed genoeg om een speelduur van bijna twee uur te rechtvaardigen. Geregeld lijken de makers bovendien doelbewust op zoek te zijn naar schokkende beelden en betrekken dan ook een hoop taboes, maar als dat het enige is waar je als kijker van onder de indruk moet raken? Overigens verdient de film wel bonuspunten voor een onvoorspelbaar verloop en een bij vlagen gedurfde uitwerking.