- Home
Geregisseerd door: Brian Levant
Met onder meer: Jackie Chan, Lucas Till en Billy Ray Cyrus
Releasedatum: 4 februari 2010
Plot The Spy Next Door
"Spying is easy, Babysitting is hard."
Undercover spion Bob Ho besluit zijn spionagecarrière op te geven om meer tijd met zijn vriendin en buurvrouw Gillian door te brengen. Maar, Bob moet eerst nog één missie volbrengen voordat Gillian met hem wil trouwen: het overwinnen van haar drie eigenwijze kinderen. Als Gillian plotseling de stad uit moet, past Bob op de kinderen om hen beter te leren kennen. Als één van de kinderen per ongeluk een top-secret formule download komt een Russische terrorist ze op het spoor...
Bob Ho
Creel
Ian
Larry
Stefan-Z
Ik heb deze film gekeken met niet al te hoge verwachtingen, maar hij bleek eigenlijk best leuk te zijn! Jackie Chan speelde natuurlijk weer de onverslaanbare Chinese CIA spion die alles en iedereen in z'n eentje aankon.
Ik heb af en toe moeten glimlachen om de subtiele grapjes, maar ook om de ongeloofwaardige acties. De personages werden goed neergezet en de acteurs waren best goed, maar toen Jackie wegging en de kinderen wilden dat hij bleef, ging de moeder toch wel erg snel overstag.
Al met al voor mij toch 3,5* waard.
Rygil
Ik heb hem gezien en het is wel een leuke film.
Geeft wel het gevoel van the Pacifier, maar toch wel een film waar bij je just relax and watch gevoel bij hebt.
misterwhite
Wat een vreselijke film.
Ik had gedaan met de examens en dan ga ik altijd naar de bioscoop met wat vrienden. Helaas waren we wat laat en er moesten nog 2 film beginnen: deze en how to train your dragon. Ik dacht maar eens te proberen deze film, maar wat een vreselijke tegenvaller. Een pure rip off van The Pacifier, die zelf ook niet geweldig is. Dus totaal niet orgineel deze film. Ook vreselijk cliché en voorspelbaar. Heb mij meer zitten te concentreren op wanneer de film gedaan zou zijn dan de film zelf. Het enige pluspuntje is dat er heel soms iets schattigs in gebeurt, gelachen heb ik ook niet veel.
Dus een pure geldverspilling!
Leuker dan ik had gedacht.
Jep, verwacht hier geen originele film. Iedereen die films als Kindergarten Cop, The Game Plan en The Pacifier heeft gezien kent het plotje wel van iemand die lastig met kinderen om kan gaan en hen uiteindelijk toch voor zich wint.
Wederom trouwens ook erg voorspelbare kinderen. Het kleine schattige meisje, het bijdehante jochie en de rebelse en stugge tiener. Het jochie vond ik echt strontvervelend trouwens.
Maar toch is dit best een redelijke film geworden. Dit komt doordat Jackie Chan altijd wel leuk is. Ook in deze film heeft hij weer een aantal leuke vechtpartijen met het nodige stuntwerk. Maar zoals in veel Chan films wordt het verder allemaal niet geweldadig en hard.
Chans rol is wel wat vlak in deze film. Een beetje een nietszeggende rol. Maar dat past weer goed bij het nietszeggende plotje. Dat had wel wat spannender en stoerder gemogen.
Het is een filmpje geworden dat wel prima te doen is voor een keertje. Maar meer ook niet. Een krappe voldoende is het toch wel waard.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Eens met de recensie hierboven.
Geen moeilijk plot, maar aardig weg te kijken allemaal door Jackie Chan.
Maar verder te kinderlijk (we zien dan ook geen spatje bloed ondanks de veel harde klappen) en mocht een stuk strakker wou het echt leuk zijn en meer dan een nipte voldoende krijgen.
Beloki
Leuke komedie! Prachtige gevechten en grappige dialogen. Weer een prima Chan-film.
B.
Showey
Gisteren bij mijn vriendin hadden we zin om een film te gaan kijken, deze lag nog te wachten om bekeken te worden dus besloten we deze te kijken. De dvd speler werkte niet mee, dus hebben we de laptop aan de televisie gekoppeld en dat werkte wel. Jammer dat de laptop zo sloom was. Af en toe wat gehaper is toch wel erg vervelend kijken. Maar toch hebben we deze film tot zijn einde bekeken.
Wat de film betreft, gewoon een erg vlotte film, leuke acties van Jackie Chan en op zijn tijd toch wel de nodige humor. Op bepaalde stukken heb ik ook echt hardop gelachen. Wat betreft de verhaallijn is het allemaal erg simpel en ligt het erg voor de hand. Met een wat strakkere uitwerking en wat meer denkwerk had dit een nog betere film kunnen worden. Nu bleef het maar een leuk tussendoortje.
Minotaures
Eindelijk na een tijdje weer eens een film van Chan waar die zo een beetje zijn romantische kant laat zien.
Heb me af en toe lekker laten gaan met lachen, vooral Chan vs. zijn vriendin's kinderen. Ookal waren die kinderen hartstikke irritant, vormden ze wel een komisch duo met Chan. Dat jongste miesje was trouwens erg cute!
Verhaal was niet erg tof en de acteerwerk ook niet, vooral van die Rusische terroristen. Dat Rusische vrouwke was wel yummie
Als je een fan van Chan bent - als ik - is dit wel de moeite waard om te zien. Het zou ook mooi naast de Chan-collectie staan.
Onderhoudend filmpje dat erg doet denken aaan films als Kindergarten Cop en the Pacifier. Tsja erg bijzonder of origineel is het allemaal niet, maar het is nog best wel door te komen en minder vervelend dan ik van tevoren dacht.
Er zit een hoop vaart in de film, redelijk wat actie, waar Chan op zijn gebruikelijke manier vecht, door gebruik te maken van de diverse materialen, die in zijn omgeving op dat moment voorhanden zijn. Vervder loopt het precies zoals je kunt verwachten bij dit soort films, maar ik heb ze weleens slechter gezien.
brabusRUS
Jackie Chan goes ... nanny
Ik heb mij vermaakt tijdens het zien van deze film. Ik heb mij niet verveeld de volle 90 min. Het is een luchtige film met gevecht, leuke stunts en een vleugje humor. Een beetje cliché, maar het is ook een film die onder meer is bedoeld voor kids. Op zich niks mee. De kids acteerde prima en Jackie Chan ook.
Wat ik wel vreselijk vond waren de Russische bad-guys. Ik dacht de rage met Russische criminelen over was in Hollywood. Mega slechte accenten. Het leek meer Zweeds dan Russisch. Ach ja, misschien moet je het met een korreltje zout nemen, omdat het een komedie is en daarom de accenten zo extra slecht werden na gedaan.
Natuurlijk is dit geen vergelijkbaar materiaal met Rush Hour (1,2 en 3) o.i.d, maar wel vermakelijk. Neem het allemaal niet te serieus en je kan er prima van genieten. Leuk, maar met leukere bad-guys (niet stereotype Russische criminelen) had er wel iets meer ingezeten. 2.5*
PS: Jackie is 20 jaar ouder dan Amber Valleta. En is Valleta niet te jong, als moeder van 3, waarvan 1 14 jaar oud is.
Standaard spion.
Chan kent de spionnen-jas maar al te goed, al zit die doorgaans net iets te ruim. Gelukkig kan de op leeftijd zijnde vechtjas nog steeds acrobatisch knokken, al zien we ook daar dat ouderdom weinig goeds in petto heeft voor iedereen. Het jeugdfilm-gehalte zorgt voor een voorspelbaar weggooi-plot, maar sommige slapstick zou ook een volwassene kunnen entertainen.
Doorsnee.
Dit is duidelijk een film die bedoeld is voor kinderen en ouders of te wel een familiefilm. Het verhaal is zeer flauw en kinderachtig (komt natuurlijk vooral door de irritante kinderen, inclusief rot piepstemmen, in de film) en de muziek welke vrijwel continu aanwezig is, is om gek van te worden. Aan Jackie Chan is duidelijk te zien dat hij al oud is aan het worden want het ziet er allemaal stijfjes en niet blits uit. Dat Billy Ray Cyrus in deze film zit is ook al niet goed want behalve dat de man niet kan zingen kan hij zeker niet acteren. Het enige leuke voor mij in deze film was Katherine Boecher.
Decec
Ik vond een leuke actie/komedie film...
Heel grappig bekende acteur Jackie Chan en speelt goed..
Prima acteerwerk...
Is wel leuk voor kinderen, maar ook voor volwassen..
Aapje81
Onderhoudende kinderfilm met een indrukwekkende Chan. Wat die man nog allemaal kan op zijn oude dag is werkelijk niet te geloven. Verder overstijgt de film de middelmaat nergens.
Voldoende.
Fran
- 1953 berichten
Nee, ik werd niet zo vrolijk van deze film. Ik weet wel dat normaal gesproken je van films met Jackie Chan geen hoogstaand acteerwerk hoef te verwachten en dat het vooral om de actie, humor en goede vechtscène's gaat maar nu vond ik het allemaal zo suikerzoet en gemaakt overkomen. De gehele sfeer leek me allemaal een beetje teveel op Home Alone of Beethoven. De vechtscène's vond ik ook veel minder vermakelijk dan dat ik ze gewend ben van Jackie Chan. Misschien is het als kinderfilm voor de iets oudere kinderen wat beter geslaagd maar dan nog vind ik het een twijfelgevalletje.
david bohm
Tja, ik kan weinig positiefs over deze film kwijt.
De (buur)vrouw van Mr Chan lijkt op een goedkoop aftreksel van Ms Diaz, het acteerwerk is sowieso slecht. Het verhaal is voorspelbaar en zonder ook maar enige diepgang. De humor is van 'lach of ik schiet.'
Gelukkig voor Jackie mag hij lekker klauteren en knokken en de bad guys zijn een enigszins grappige factor in deze slappe hap.
1½ ninja sterretje
The spy next door is een film die je kan situeren tussen The Pacifier, Spy Kids en Home Alone. De film mikt duidelijk op een jonger publiek, waar uiteraard niets mis mee is. Het was er soms zo over, dat het niet echt storend was. De film levert gewoon wat je ervan mag verwachten. En de gekende gevechten van Chan zijn ideaal in een slapstickgenre als dit. Ik zie dit liever dan opgeblazen komedies als Dumb & Dumber, The Hangover of Borat die mikken op een volwassen publiek, maar met kinderlijke onderbroekenlol de boel proberen op te vrolijken.
Het moet wel gezegd zijn dat Chan niet meer de Jackie Chan is van vroeger. Maar je kan ook moeilijk verwachten dat hij nog even vlot mee kan draaien als vroeger. Hij is ook geen twintig meer. De film is zoals gezegd gemikt op kinderen en vrij braaf. Een topfilm wordt het dus nooit, maar voor wat amusement is dit zeker nog goed genoeg.
tommykonijn
Hij kwam toevallig langs op de tv en ik heb hem eigenlijk enkel gekeken wegens de rol van Jackie Chan. Ik had niet echt verwachtingen hierbij. Verstand op nul en kijken maar.
De film begint leuk, maar het niveau daalde naarmate de film vorderde. Jackie Chan is altijd wel een sympathieke acteur die vaak garant staat voor een leuke film. The Spy Next Door is uiteindelijk toch tegengevallen. Ik kan er prima mee leven dat men hier een soort familiefilm met de nodige actie en humor van zou willen maken, maar de manier waarop dit gebeurt spreekt mij totaal niet aan. De kinderen zijn stuk voor stuk erg vervelend en halen het niveau van de film behoorlijk omlaag. Een probleem wat ik al vaker heb genoemd: kinderen in Amerikaanse films zijn extreem ongeloofwaardig. Oké, het jochie is een beetje een nerd, maar geen intellectuele. Ook de andere twee kinderen komen vaker erg vreemd uit de hoek. Op het laatste verzuipt de film in één groot blik van clichés. De kinderen vinden Bob leuk, dus moet mama maar met hem trouwen. Had dan gewoon gekozen voor een meer open einde. Dit lag er allemaal een beetje te dik bovenop. Uiteraard is het een familiefilm, maar zó'n happy end hoeft nu ook weer niet.
Jackie Chan weet de film van de ondergang te redden. De actiescenes worden een beetje gedimd, maar dat vormt verder geen probleem. Zij zorgen toch nog enigszins voor wat vaart. Daarnaast is het niet zo dat ik me verveeld heb (enkel gestoord aan een aantal zaken). Er zitten een aantal leuke grappen in verwerkt, waarbij ik op een enkel moment hardop heb moeten lachen. Erg memorabel is dat moment echter niet geweest want ik ben deze inmiddels al weer vergeten.
Misschien dat er voor de kleinsten nog wel het een en ander te genieten valt. Of ze het oprecht een leuke film vinden betwijfel ik echter. Chan doet het leuk, maar de vreselijk overdreven villains doen absoluut het tegenovergestelde. Ook het einde waar men hopeloos nog een aantal Home Alone-fratsen probeert uit te halen slaat niet aan. Leuk om eens gezien te hebben, maar al met al vond ik dit een matige familiefilm.
Metalfist
I look like the Fresh Prince of Belarus
Oorspronkelijk gingen we de Jackie Chan films in chronologische volgorde zien maar aangezien we hier en daar een paar delen hebben gemist zijn we uiteindelijk van dat idee afgestapt en kijken we gewoon waar we zin in hebben. Ik was wel benieuwd naar The Spy Next Door maar mijn kameraad met wie ik de films zie was hier amper over te spreken. Nu liggen onze smaken soms wel wat uiteen dus wou ik de film op zich nog niet meteen afschrijven maar in dit geval had ik hem beter geloofd.
Want The Spy Next Door is een vermakelijke kinderfilm maar stelt voor de oudere kijkers vrij weinig voor. De film resulteert in een Spy Kids meet Home Alone (vooral naar het einde toe) vehikel en dat is nu niet meteen iets voor over naar huis te schrijven. Het grote probleem met deze film is dan ook de toevoeging van de drie kinderen. Zelden zo'n zootje voorspelbare maar vooral vervelende types gezien. Werkelijk geen enkele van de drie is leuk, die Ian is zelfs ronduit irritant, en ze fungeren als een zware domper op de film. Voor de rest is dit een typische familiefilm met een aantal overdreven schurken (die dikke Russische tongvallen!) en een standaard feelgood plot waar een nieuwe vader de liefde van zijn stiefkinderen moet zien te winnen. Het zijn elementen die je praktisch altijd in dit soort films terug vindt maar de tamme uitwerking stoorde me wat. Het hele CIA plot wordt er met de haren bij gesleurd en het 'wapen' waar het uiteindelijk allemaal om draait is maar een flauwe zet. Tel daar dan nog eens de zogenaamde twist bij waar blijkt dat Glaze de verrader is en je hebt een slechte film. Van mij mag Levant er dan ook mee ophouden om films te regisseren want met titels zoals Problem Child 2, The Flinstones en de verkrachting van de Scooby-Doo franchise heeft hij geen goede naam.
De reden waarom het nog enigszins mogelijk is om dit uit te zitten is dankzij de immer geweldige Jackie Chan. De man wordt ondertussen al wel wat ouder, een understatement, maar kan het toch niet laten om hier weer wat stuntwerk te vertonen. Zijn Engels blijft aandoenlijk en qua acteren blijft hij vrij houterig maar het blijft een genot om hem bezig te zien. Hij tovert weer een aantal leukere actiescènes op het scherm waardoor The Spy Next Door toch nog wat punten weet te scoren. Want aan de rest van de cast zal het in ieder geval niet liggen. Ik kreeg het gevoel dat Billy Ray Cyrus op elk moment in Don't break my heart kon uitbarsten terwijl ik in George Lopez continu de moppersmurf hoorde. De kinderen zijn zoals eerder gezegd volstrekt irritant maar hun moeder, gespeeld door Amber Valletta, is nu niet meteen een meerwaarde te noemen. Wel een leuke knipoog trouwens naar Rob B Hood in de vorm van het Chinese lied dat Bob zingt voor Nora.
Neen, dit was het niet echt. Ik blijf een fan van Jackie Chan, anders had ik ook niet de moeite gedaan om al 65 van zijn films te kijken, maar dit is toch één van zijn minderen. Niet zijn slechtste want hij heeft in zijn beginperiode ergere films gemaakt maar dit komt in de buurt. Het erge is dat Chan zelf nog vrij goed is maar werkelijk iedereen anders is vervelend.
Daniël44
Redelijke kinderfilm, maar niet echt bijzonder. Deze film kan er net mee door.
mrklm
Gillian [Amber Valetta] heeft een goede klik met haar vriendelijke buurman Bob [Jackie Chan], maar haar kinderen vinden hem maar een stijve hark. Wanneer haar vader ernstig ziek wordt, heeft Gillian geen andere keuze dan Bob te vragen om op haar kinderen te passen. Wat zij niet weet, is dat Bob een geheim agent is. Wat Bob niet had kunnen bevroeden, is dat zijn aartsvijand Anton Poldark [Magnús Scheving] hem zou opsporen. Met een opstandig tienermeisje [Madeline Carroll], een nerd [Will Shadley] die het doelwit is van pestkoppen en een onvoorspelbare kleuter [Alina Foley] zijn alle clichés aanwezig in deze kindvriendelijke, afgezaagde actiekomedie waarin vooral Shadley op de zenuwen werkt. Gelukkig zijn er de traditionele circusachtige actiescènes om je wakker te houden.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Shirley Valentine
Komedie / Romantiek, 1989