• 9.371.622 stemmen

Alternatieve titel: Here Come the Boogie Men

Geregisseerd door: David Butler

Met onder meer: Kay Kyser, Peter Lorre en Boris Karloff

Plot You'll Find Out

"A Cold-Shiver MYSTERY With Hot-Rhythm MUSIC!"

Kay Kyser wordt met zijn band uitgenodigd om in een naargeestig oud familiehuis het verjaardagsfeest van Janis Bellacrest luister bij te zetten. Maar iemand heeft het blijkbaar op het leven van het meisje gemunt. Kyser en Chuck Deems proberen het mysterie te ontrafelen.

Zichzelf

Professor Karl Fenninger

Judge Spencer Mainwaring

Prince Saliano

Janis Bellacrest

Aunt Margo Bellacrest

avatar van Dk2008

Dk2008

Deze film destijds alleen maar gezien omdat Kay Kyser (met zijn orkest) te zien is. Ik hou van veel soorten muziek maar in ieder geval van Big Bands en ik vond het mooi dat ze hem toen op de BBC uitzonden want je had toen nog niet zoals nu YouTube, etc. waar je even een naam intypt en je krijgt zo'n leuk oud filmpje te zien.

De muziekgedeelten zijn goed en het eerste deel van de film is trouwens ook leuk en grappig maar zwakt daarna af. Het eind wordt helemaal afgeraffeld. In zijn geheel, leuk om hem eens gezien te hebben maar meer ook niet. Niet goed, niet slecht.

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Liedjes: "Like the fella once said", "You've got me this way", "The bad humor man", "I'd know you anywhere"

avatar van shugenja

shugenja

Leuke film met leuke liedjes. Gewoon lekker dom en slapstick grapjes. Prachtig om drie horror kanonnen naast elkaar te zien. Peter Lorre kende ik nog niet maar hij is wel van die drie de meest sneaky. Karloff viel tegen, we hadden beter twee slechterikken kunnen hebben. Lugosi was de oplichter en Lorre de intrigant en Karloff mocht het licht uitdoen als de seance begint. Een beetje ondankbare rol.

Het is duidelijk dat dit een film was om even flink mee binnen te lopen. Wat doe je dan, je gooit allemaal bekende mensen bij elkaar. Slap verhaaltje bij en wat kekke hitjes beetje husselen en klaar. Het resultaat kijkt prima weg maar is ook wat gedateerd en blijft steken op een magere 3 sterren.

Ik kende Kay Kayser helemaal niet. Duidelijk geen groot acteur en het is jammer dat ze de film aan hem hebben opgehangen. Desalniettemin doet hij het leuk, goede mimiek. Maar hij had wel wat meer schermtijd mogen verdelen onder de eerder genoemde acteurs.