Genre: Avontuur / Fantasy
Geregisseerd door: Luc Besson
Met onder meer: Louise Bourgoin, Mathieu Amalric en Gilles Lellouche
Gesproken taal: Frans
Plot Les Aventures Extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec
1912. Adèle Blanc-Sec is een jonge, onverschrokken journaliste die op reis is naar Egypte om oudheden te onderzoeken. In de tussentijd staat Parijs op haar kop: het ei van een pterodactylus, 136 miljoen jaar oud, is opengebroken in een Botanisch Museum en dit vliegende wezen zaait paniek boven de stad. Tijd voor Adèle om terug te keren...
Adèle Blanc-Sec
Président Armand Fallières
Ferdinand Choupard
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Een nieuwe Luc Besson. Altijd leuk, alleen jammer dat het weer een animatie is.
Meneer Bungel
Aan de poster te zien, lijkt het me wel 'gewoon' een verfilming met acteurs. Het verhaal is afkomstig van de gelijknamige stripboeken serie, zie Wiki.
IcU
Zag hier een grote advertentie van hangen op een ski lift. Mijn interessen is toch wel gewekt.
Norma
Op YouTube is inmiddels een teaser te bekijken, is idd geen animatie.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Zo te zien veel mooie, debiele personages. Goed dat het geen animatie is.
Bruno_6
Ziet er interessant uit. Benieuwd of dit de genialiteit van het stripverhaal kan evenaren.
Friac
Hmmm...Als liefhebber van de Isabelle Avondrood-reeks was ik erg benieuwd naar deze film, maar ik denk dat ik niet echt positief ben.
Voornaamste probleempunten: de typisch Franse "lolligheid" waar ik echt niets mee heb en op den duur behoorlijk storend is en het verhaaltje dat echt niet goed uitgewerkt is. De makers proberen enkele elementen uit de verschillende strips te combineren, maar de voornaamste focus ligt op het (erg sfeervolle) eerste nummer. Helaas wil de film teveel op zichzelf staan en bedachten de makers een melige hoofdverhaallijn waarbij Adèle Blanc-Sec halfdode zuster terug levend wil maken met behulp van de mummie die in de stripreeks in haar vitrine terug te vinden is. Intussen worden figuren als hoofdschurk Dieuleveut als ware nevenfiguren behandeld en duiken andere personages sporadisch op, in de hoop de liefhebbers van de reeks te plezieren. En dat lukt wel, want het is enkel en alleen omwille van mijn appreciatie voor Tardi's stripreeks dat ik nog ietwat kon genieten van de film. Dit en de bij vlagen mooie soundtrack en enkele mooie beelden. Maar het slappe verhaaltje met de ietwat onverzorgde uitwerking, in combinatie met de talloze - in mijn ogen - mislukte grapjes strooiden aardig wat roet in het eten.
jikamajoja
Deze film is niet alleen een lust voor het oog. Hij is ook zéér origineel en geweldig humoristisch ! Lus Besson bewijst nogmaals dat hij een grote Mijnheer is in de cinematografie !
Zero_Sunshine
Ik had filmtickets liggen en wou deze in de bioscoop gaan kijken, was het gisteren de laatste dag dat 'ie daar speelde.
Hij lijkt me, aan de trailers die ik al gevonden heb, echt een supermooie fantasy-film, die zeker de moeite is om te kijken.
Als 'ie op dvd uitkomt ga ik hem alvast eens huren, zowieso.
Walkure
Ah, de verfilming van Isabella Avondrood van Tardi. Dat moest er een keer van komen, ik ben hier heel nieuwsgierig naar.
Ook benieuwd of Besson het is gelukt om die typische sfeer van de stripreeks over te zetten.
Gaat deze overigens draaien in Nederland?
Angela
Waarom draait deze film niet in Nederland? Ik zag hem per toeval in Antwerpen, had geen idee wat voor film het was en was zeer positief verrast. Wat een grappige film is dit en hij ziet er nog heel mooi uit ook!
Tevens begrijp ik die lage score op IMDB niet. Komt het omdat Amerikanen niet van Franse films houden, of dat er kort twee borsten in beeld zijn..? Jammer.
Walkure
Heeft iemand enig idee of deze film een Nederlandse dvd release heeft/ gaat krijgen?
Mevrouw Wolf
Zelfde vraag, bestellen vanuit België is ook geen probleem.
Maar voorlopig kan ik hem niet vinden
Walkure
Ik kan hem in ieder geval in de Duitse bios zien. Daar ben ik al blij mee. Maar ik hoop ook echt op een dvd release met nl subs!
Walkure
Ja, inderdaad. Ik vind overigens ook erg dat hij niet in Nederland gaat draaien. Dit is nou juist wel een film die interessant is in plaats van al die Hollywood bios troep..
Jack Sparrow
Heerlijke film; origineel script! Er wordt leuk geacteerd en de film bevat veel droge humor. Bizarre wendingen maken deze film erg aangenaam om te kijken. Effecten zijn prima en mooie beelden van Parijs van rond 1912. Luc Besson heeft hiermee weer een mooi werkje afgeleverd!
Jack Sparrow
Heb de film met Nederlandse ondertitels gezien @ Images te Groningen tijdens de Ciné Premières.
RickZ
Franse maffe avonturenfilm met redelijke special effects (een enkele keer behoorlijk slecht, maar meestal voldoende) en onderhoudend verhaal. Franse humor is zelden echt leuk en de maffe personages zijn niet leuk genoeg. Netaan voldoende.
Atomsk
Wel een aardige film. Een soort vrouwelijke Indiana Jones-film met een wat ironische ondertoon soms. SFX vielen me nergens tegen. Karakters waren soms wat al te flauw, maar over het algemeen wel een onderhoudend verhaal.
Levendige avonturenfilm met een heleboel leuke fantasy-elementen, jammer dat het allemaal zo flauw en overdreven is uitgevoerd. Besson zet alles dik aan, vaak te dik, met overwegend averechts effect. Het geheel wil maar niet spannend, grappig of zelfs maar interessant worden, ondanks de mooie production design en de degelijke special effects. Het oogt als de opzet voor een reeks films met mevrouw Blanc-Sec in de hoofdrol, maar ik zit alvast niet op een sequel te wachten.
Walkure
Je bent bekend met de strip avonturen van Isabelle Avondrood?
Overigens, waar heb jij deze film gezien, op dvd of..?
Brix
- 19677 berichten
In ieder geval werkt die film verjongend Walkure (volgens gebruiker the new guy)
Terug naar onze tienerjaren

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar