Genre: Thriller / Misdaad
Releasedatum: 20 januari 2011
Bekijk via CineMember
Plot The Disappearance of Alice Creed
"Where is Alice Creed?"
We zien hoe twee mannen een flat verbouwen, een bestelbus stelen en gereedschap verzamelen. Kalm vervolgen ze hun praktijken, maar al snel blijkt dat ze een sinister plan hebben. Gewapend en vermomd ontvoeren ze een jonge vrouw van de straat en binden haar vast op een bed in de flat...
Redlop
Plotwendingen zijn aardig bedacht maar niet overal even geloofwaardig. De film eist van de eerste t/m laatste seconde je aandacht. Dat is de laatste tijd wel eens anders geweest met wat ik zag.
De titel krijgt een extra betekenis door het open einde . 3,5*
remorz
Voldoende.
Ik had ergens al gelezen over die openingsscène. Ik had de trailer gezien (waar je Alice al zag zoenen met Danny). En die voorkennis was genoeg om de film in ieder geval nergens speciaal of verrassend te vinden.
Ik vind de kleine opzet altijd wel leuk. Hoofdzakelijk één locatie, acteurs zijn op één hand te tellen en een doordacht script met genoeg wendingen. Maar die spanning is dan wel cruciaal. Losse schroeven in het script of casting kun je je dan ook niet veroorloven.
Al in de openingsscène krijgt Vic alle hardvochtigheid die Danny ontbeert, wat scripttechnisch bij de laatste van pas komt (dat blijkt namelijk het vriendje van), bij de eerste is het allesbehalve geloofwaardig. Vic en Danny die een liefdesrelatie onderhouden...het was voor mij de definitieve breuk in de geloofwaardigheid.
Ook oogt de film veel te schoon, zowel qua decors als belichting en camera. Beetje groezeliger en duisterder had de sfeer ten goede gekomen.
Nee, wel oké hoor. Maar weinig meer dan dat. 2,5*
wibro
Geen onaardige thriller hoewel ik toch niet verrast werd door het einde. Dat Alice als overwinnaar uit de bus zou komen dat voelde ik al van mijlenver aankomen. De plotwendingen waren niettemin best goed en ook vooral komisch. Verveeld heb ik mij dus geen moment ondanks dat de film zich bijna op een enkele lokatie afspeelde en de cast bestond uit niet meer dan drie personen.
Inderdaad ja, nu je het zegt. Toch wel goed gevonden vind ik.
tapilatu
leuke film, leuke meid...plot zag ik al een beetje aankomen! Toch een leuke weg kijker moet ik zeggen.
ps. titel vat ik (deels) niet
Generaal Graftak
Had er al aardig wat goede dingen over gehoord, en inderdaad: goede film, constante spanning, geen spoilers lezen van te voren dan zitten er leuke verrassingen in! Aanrader!
Nohands
Zeker een goede film die je aandacht blijft behouden, denk dat veel mensen deze film niet kennen zodat hij helaas ondergewaardeerd blijft.
Goed acteerwerk en mooi gefilmd, sterke thriller die zeker de moeite waard is voor een spannend film avondje!!
Een fijne Thriller met een goed einde dat tevens de uitleg is van de titel van de film.
Goed verhaal en ook de plotwendingen zijn verrassend.
Het acteerwerk is ook overtuigend.
3,5 ster
bobbydigital01
Net een voldoende,leuk thrillertje niet meer dan dat,een beetje voorspelbaar!
louisvf
1 van de betere nieuwe films. Geweldige acteerprestaties, sterk in beeld gebracht, leuk verhaal met oog op detail, sterke muziek en goeie plotwendingen. Film heeft alles om geliefd te worden. Telt wel een paar zeer goed, uitgewerkte scenes en camerashots...
louisvf
Net een voldoende,leuk thrillertje niet meer dan dat,een beetje voorspelbaar!
Begrijp niet goed wat er juist voorspelbaar/storend was...?
bobbydigital01
Ik vond niets storend,ik vond alleen dat je op een gegeven moment het hele verhaal wel kon uit stippelen(voorspelbaar dus)voor mij althans!!
Leuke titel inderdaad.
SnakeDoc
Film begint fantastisch. Toch vond ik het feit dat één van de kidnappers het slachtoffer kende de film niet erg ten goede komen.
Ook het einde was beter geweest als Alice net niet bij die sleutels had gekunt.
Het zoveelste 3tje van de week!
louisvf
Oke, snap wel wat je bedoeld, maar bij een film zoals deze vind ik niet dat je dat woord, aldus in een negatieve zin kan gebruiken... Sommige zaken zijn nu eenmaal logisch. Voorspelbaarheid is dan niet meer relevant.
bobbydigital01
Gelukkig bepaal ik lekker zelf wat ik schrijf,en wat ik van een film vind!!
blurp194
Eddie Marsan heeft een erg herkenbare kop. In het begin van de film had ik eigenlijk de neiging om de hele tijd En-Rah-Hah te roepen - zoals hij in Happy-Go-Lucky (2008) de hele tijd doet.
Verder, de grap met de titel is inderdaad wel aardig. Verder weinig bijzonders, echt een film voor ene oog in, andere uit. Of zoiets.
bobbydigital01
Remorz, voldoende is toch meer dan 2,5 ster?
Uh ja remorz 2.5 ster is een onvoldoende hoor!!
Shaky
Prima thriller die het vooral van het uurste uur moet hebben. Hierna zakt het wat in elkaar en wordt het vrij voorspelbaar.
Acteerwerk is dik in orde en de film kijkt zich, zeker het eerste uur, lekker weg.
3,5 sterren.
Rosicky
Nog net iets te lang om de volledige speelduur geboeid naar te kijken. Claustrofobisch en bij vlagen spannend, maar soms wat saaiig en een tikkie onlogisch.
leucomelas
Ietwat langdradig, maar kijkt verder lekker weg.
Vond er best wel wat verrassingen in zitten op momenten dat je het niet verwacht.
ikpraatniet
een verrassende film, persoonlijk vind ik het vrij smerig om twee zoenende mannen te zien.
Op het eind heeft de film echt een verrassende wending, een aanrader om in het weekend te kijken
De film is 1 groot en leuk kat en muisspelletje waarin slechts drie acteurs spelen.
Af en toe mis je een beetje de spanning omdat de algemene strekking van het verhaal toch redelijk voorspelbaar is. Ook het einde vind ik ietwat teleurstellend, maar het goede optreden van de 2 mannen en de sexy Arterton maakt veel goed.
Melvv
Redelijke low-budget film met (helaas) maar 3 acteurs.
Ondanks dat toch een 3,5
Filmkriebel
Zijn er dan volgens jou veel acteurs nodig om een goede film te hebben?
zxstyle
wat ik goed vind aan deze film is hierboven al uitgebreid zat besproken,
wat ik minder aan deze film vind, zijn de details, niet alles hoef ik in detail te zien.
bijna op het afschuwelijke af soms, zowel de vernederingen van creed als danny en victor die niet echt fris bezig zijn.
het einde is ook niet echt bevredigend, niemand is ergens mee opgeschoten, dat had ik graag anders gezien. maar dat is een kweste van smaak en daar valt niet over te twisten.
ik kan hem mijn vrienden niet aanraden, helaas.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

The Damned United