- Home
Releasedatum: 20 januari 2011
Bekijk via CineMember
Plot The Disappearance of Alice Creed
"Where is Alice Creed?"
We zien hoe twee mannen een flat verbouwen, een bestelbus stelen en gereedschap verzamelen. Kalm vervolgen ze hun praktijken, maar al snel blijkt dat ze een sinister plan hebben. Gewapend en vermomd ontvoeren ze een jonge vrouw van de straat en binden haar vast op een bed in de flat...
rover1
vond het een zeer goede film heb hem net gezien acteer werk was ook zeer goed vond ik en smakelijke film om te zien
SaNDuTjE
Een vermakelijke en onderhoudende Engelse film over de ontvoering van een jonge vrouw.
De film begint veel belovend met de leuk in beeld gebrachte en woordloze voorbereidingen. Wanneer de kidnappers bekend worden zakt het verhaal qua spanning iets in waarna de ene twist na de andere volgt. Het acteerwerk is redelijk goed waar met name Marsan met z'n kenmerkende uiterlijk eruit springt in z'n rol als achterdochtige en zenuwachtige ontvoerder.
Leuke film.
Weinig opzienbarende, kleinschalige thriller die sporadisch nogal toneelmatig aanvoelt, waarschijnlijk omdat er slechts drie personages zijn en de film zich hoofdzakelijk in één ruimte afspeelt. Dat hoeft geen nadeel te zijn, maar qua plot valt er weinig te beleven, op een paar verrassende wendingen na dan. De drie akteurs zijn prima, met Arterton in een fysiek en emotioneel zware rol en met Marsan goed als altijd. Het beste gedeelte van de film wordt gevormd door de eerste tien, dialoogvrije minuten, waarin de misdaad zorgvuldig wordt voorbereid. Camerawerk en montage zijn hier eersteklas. Daarna wordt het snel minder, al blijft de film het aanzien wel waard. Meest ingenieuze vondst is eigenlijk de titel, maar dat heb je pas na afloop door.
Nah, een kleine 3 sterren dan maar, eigenlijk volledig te danken aan de prima cast die echt goed werk aflevert.
Marsan is natuurlijk altijd goed met die geweldige kop van hem, maar ook Gemma Arterton is ook een heerlijke actrice in elk opzicht, speelt zeer overtuigend.
Helaas is dit een film die eigenlijk staat of valt met het script en dat is op zn zachtst gezegd nogal ongeloofwaardig.
Eigenlijk gaat het nergens over hoe het verhaal in elkaar zit.
hutsekluts
Naarmate de tijd verstrijkt, verloopt ook de geloofwaardigheid enigszins.
Maar eenmaal aan het verhaal begonnen, wil je toch weten hoe het verder gaat.
Met slechts drie acteurs en een zeer beperkt aantal locaties is het op z'n minst een knappe prestatie van Blakeson te noemen dat hij de aandacht weet vast te houden al is het einde wat voorspelbaar.
Leuke spanning zonder diepgang!
Filmkriebel
Kijk maar eens goed hoe die Blakeson met drie acteurs en een mini budget het veelvoud zal oogsten van wat hij gekost heeft. Want deze spannende Britse thriller is gewoon knap. Met twists, twists en nog eens twists kronkelt het verhaal verder naar het eind. De manier waarop de film zich ontspint deed me wat aan Shallow Grave denken. De drie acteurs doen het ook erg goed en laten de film niet inzakken. Arterton speelde nog het minst eigenlijk : maar ja, als je de hele film gekneveld bent met een prop in de mond kan het ook niet anders . Een 4* heb ik er wel voor over.
Leuk!
Werkje dat best met Shallow Grave en Bound vergeleken kan worden. Minieme cast, één echte locatie en toch makkelijk 90 minuten weten boeien.
Mooi in beeld gebracht, aardig spannend en een aangenaam laagje donkere Britse humor. Acteurs zijn ook allemaal (of moet ik zeggen alle 3) erg sterk, met Marsan die er wat mij betreft het meest bovenuit springt. Wat heeft die vent een kop!
Zeer vermakelijk, laatste half uur had ik graag iets anders gezien maar het maakt de film ook niet meteen echt slechter. Mooi debuut van Blakeson, laat z'n volgende maar komen.
4.0* en een uitgebreide review
Edit: Trouwens waardeloos dat deze nu in de bioscoop komt terwijl je over de gracht de DVD al gewoon kan kopen.
Twistige thriller.
Die ondanks de kleine cast uitstekend weet te vermaken. Dit met dank aan enigszins vlotte visuele flair en met name de sterke acteerprestaties.
Het verhaal is simpel maar spannend ondanks de verplichte twists die de film niet per sé verbeteren. Toch blijven de 90 minuutjes boeiend genoeg om te aanschouwen.
Zeer goed.
Disappearance of Alice Creed, The is een thriller die niet verslapt en lekker weg kijkt. Gemma Arterton als Alice Creed is goed en wat een lichaam om van de watertanden .
Eddie Marsan als Vic is erg goed wat een prima acteur is dat toch ondanks hij echt super lelijk is.
Bottleneck
Gave film die de aandacht de volle lengte weet vast te houden. Het begin is zoals al vaak gezegd leuk en vlot geschoten en je valt meteen met de deur in huis. Mooie soundtrack ook met die vioolmuziek en prima acteurs. Niks mis met die meid, zo vastgebonden op bed.
Alleen het einde stelt me teleur, het tempo ligt dan wat lager en het getwist wordt een beetje vervelend, je voelt ergens al aan dat één iemand met het geld vandoor gaat maar dat spelletje werd wel zo lang gerekt en gedraaid dat het me geen reet meer interesseerde wie dat uiteindelijk zou worden.
timbo_
Wauw. Geweldig positieve verrassing voor mij. Van begin tot eind zenuwslopend spannend, een heerlijk sfeertje en geweldig acteerwerk. Ook het script bevalt me eigenlijk best wel. Buiten de eerste plottwist vond ik hem nauwelijks echt ongeloofwaardig.
Uitgebreide recensie op Tim's Filmblog - filmmad.wordpress.com
Jack Sparrow
Kleine, confronterende en goed gemaakte thriller. Bijna geheel op een locatie gemaakt. Montage is hier functioneel door bepaalde scènes te versnellen door flink te knippen. Dit werkt erg sterk bij deze film. Acteerwerk is ook prima. Gemma Arterton is een groot talent waar we nog wel van kunnen verwachten. Deze rol laat dat duidelijk zien.
mr.shhh
Prima film. Zaten een aantal goede frustrerende scenes in. Vooral aan het einde.
Het verhaal was ook echt heel sterk.Ook met al die bizarre plot twists, maar ik denk toch dat ik de film anders had laten afsluiten, vind dit toch een beetje een eind goed al goed einde dat niet helemaal bij de duistere setting past, had het beter gevonden wanneer ze toch net niet bij de sleutels had kunnen komen..En dat met cast van 3 personen. niemand meer, niemand minder.
Gemma Arterton is een groot talent waar we nog wel van kunnen verwachten.
Helemaal mee eens. Angst is 1 van de moeilijkste emoties om overtuigend op het scherm te krijgen maar dat lukt haar echt heel goed. Ik wist dat ik haar eerder had gezien maar kon me, naast Prince of Percia, niet helemaal voor de geest halen waarin. Na een kort bezoekje op IMDb ben ik er achter gekomen dat ik nagenoeg alles al van dr heb gezien

Wat u zegt een groot talent waar we nog veel van gaan zien.
Echt Indrukwekkend hoe 3 acteurs een hele film kunnen dragen. Motiveert behoorlijk om dat zelf ook eens te gaan doen. Nu nog een goed verhaal verzinnen
gijsvogel
Prima film, zeker in dit genre bekeken met wat het andere aanbod dit jaar allemaal doet.
Redelijk tot goed verhaal met her en der inderdaad de beloofde nagelbijt momenten.
toch blijft het op bepaalde momenten voorspelbaar wat er staat te gebeuren.
De film hield mij echt geboeid tot het eind, waarin op dat moment eigenlijk nog alle mogelijke aflopen mogelijk zouden kunnen zijn.
De afloop was wel wat ik bedacht had, alleen het verloop was enigszins anders.
Desalniettemin, goed acteerwerk en wel een pakkend verhaal waar je naar blijft kijken.
One to watch!
Elineloves
Ze zijn precies. Nauwkeurig. Zorgvuldig. Systematisch. Doeltreffend. Ze weten wat ze doen. Zonder ook maar één woord te zeggen hebben ze alles tot in de puntjes voorbereidt. Aan een vluchtige blik naar elkaar hebben ze genoeg. Ze weten wat het doel is en wat ze moeten doen om dat te bereiken. Er mag niets misgaan, en dat gaat het ook niet. Het plan is geslaagd. Het meisje is ontvoerd. Ze hebben overal rekening mee gehouden. Binnen 10 minuten weet je dat je met 2 hele gestoorde mannen te maken hebt. Wie zijn deze mannen en wat willen ze van haar? Waarom zij? Hebben ze dit, gezien de voorbereiding, al eerder gedaan of hebben ze maandenlang op dit plan zitten broeden?
Dat gevoel ging er door me heen toen ik een paar minuten aan het kijken was. Verfrissend, weer eens een film die direct vragen bij me oproept. Het begon dan ook erg veelbelovend.
Pas na een half uur viel het kwartje: ''Hè, dat is Gemma Arterton!'' Sweet!
Erg mooie dame, maar het werk dat ik van haar gezien had heeft niet veel indruk op me gemaakt. Ik was dan ook zeer benieuwd naar deze serieuzere rol van haar. En toegegeven: ze kan acteren. Leuk hoor, die blockbusters á la Prince of Persia en Clash of the Titans, maar dit soort 'kleinere en onbekendere' films geven haar de kans om te schitteren. Ze zet een geloofwaardige rol neer van een ontvoerd slachtoffer die niet van plan is om zonder slag of stoot zich over te geven aan de kwellen van haar ontvoerders. Speaking of, de timide Vic en zijn partner in crime Danny zijn even overtuigend.
Hoewel je na de raadselachtige intro toch al vrij vlug te weten komt hoe de vork in de steel zit (Wie is ze, waarom, wie zijn de daders?), is dit nergens storend. Hier en daar een plottwist, ze zijn niet allemaal even geslaagd maar ze weten je wel te fascineren. De sfeer is beklemmend en, zoals al eerder gezegd, erg claustrofobisch. Telkens deze ruimte, telkens dezelfde personages in beeld.. en alles wat daarbuiten gebeurd, vertellen ze.
Het is niet alleen maar dark and twisty, er zitten ook enkele humoristische scènes in, die waarschijnlijk helemaal niet eens zo zijn bedoeld. Denk aan de toiletscène, het is zo frustrerend voor Danny dat je echt hoopt dat het hem lukt. Ook de passionele zoen tussen Danny en Vic zag ik dus even niet aankomen.
Ik dacht dat hij.... Huh?
Ze zetten je wel echt op het verkeerde been, je weet niet meer wat je nu moet denken.
Ook flink wat naakt in dit 'brave' Britse filmpje. Niet alleen vrouwelijk naakt, maar zie je eens een blote meneer. Hebben de vrouwen ook eens iets te zien!
That's new.
Al met al een dikke, welverdiende 4.0*. I'm impressed.
El ralpho
Leuk in elkaar gezet brits werkje
Met waarschijnlijk niet het grootste budget achter de hand hebben de makers van deze kleine Britse productie toch een indrukwekkend werkje neer weten te zetten. Er wordt een verhaal aan de kijker voorgedragen wat op het eerste gezicht standaard over kan komen, maar door twist na twist aan de kijker voor te schotelen toch in een ingenieus werkje veranderd.
Dit ligt mede aan het sterke acteerwerk van Arterton en Marsan. Het personage van Compston begon me al snel te irriteren door de Goofy achtige acties die het personage had, en die een heuse (te overdreven) illustratie van hoe creëer ik achterdocht bij mijn partner lieten zien.
Daarnaast viel het einde zoals hier al eerder werd vermeld enigszins uit de toon omdat de gehele prent vrij deprimerend was en het einde hierbij enigszins uit de toon viel. De opbouw naar dit einde is echter goed, en weet je dan ook vele malen op het puntje van je stoel te brengen.
De homoseksuele inslag had er van mij niet in gehoeven en hadden ze beter anders uit kunnen werken maar desalniettemin is deze film een originele uitwerking binnen een thema waarvan ik dacht dat het inmiddels wel volledig uitgemolken was. Klasse!
3,5 *
patrick17
The Disappearance of Alice Creed
Een spannende film toch wel, al vond ik het eerste uur toch wel
vrij van hetzelfde. Er gebeurde vrij weinig dan dezelfde dingen zoals
in de kamer kijken van Alice, Vic die weer terug komt en dan
Danny die de dingen doet waar van je weet dat het gaat komen.
Er zat daarin tegen ook een verrassende plot in de film
de dubieuze dubbelrol in de relatie sfeer. Dat had ik totaal niet verwacht
en eerlijk gezegd, ik heb er niets tegen maar zie graag iets anders!
Het eind is spannend te noemen, en heeft inderdaad zoals hier boven
wordt vermeld een goed eind! Het had anders gekunnen maar heb er vrede mee.
Vind het echt een gedurfde rol van Gemma Arterton! Lijkt me toch een
moeilijke rol die niet elke actrice zou willen cq kunnen spelen.
Ze heeft een goed lichaam er voor dus daar was voor de mannen zeker
van te genieten, al kregen de dames zoals Elineloves al beschreef
ook iets voorgeschoteld. Vermakelijke film met wel wat voorspelbaarheids!
3.0 *
maxcomthrilla
Een geweldige film!
Het is geen absolute nagelbijter, maar ik vind het altijd knap als een regisseur met beperkte locaties, de aandacht er zo goed bij weet te houden. Voornamelijk te danken aan uitstekende acteerprestaties. De ontwikkelingen gedurende de hele film zijn spannend om te aanschouwen, niet zozeer omdat ik niet wist dat Alice Creed er op het einde met het geld vandoor zou gaan, immers de dubbelzinnige titel van de film gaf al die indruk. Al was het op het einde toch nog even kiele kiele.
Nee, juist het kat en muisspel, de perspectiefwisselingen en hoè de personages uiteindelijk van elkaar af probeerden te geraken waren zeer fijn om naar te kijken. Leuk ook om Eddie Marsan ( Mr. EN - RA - HA! ) weer eens terug te zien in een film. Een 4*
eddyeddy
Originele film met een vrij sobere setting en met verrassende plotwendingen. Zo een film die je keer op keer even op je verkeerde been zetten...heel goed gedaan.
remorz
Voldoende.
Ik had ergens al gelezen over die openingsscène. Ik had de trailer gezien (waar je Alice al zag zoenen met Danny). En die voorkennis was genoeg om de film in ieder geval nergens speciaal of verrassend te vinden.
Ik vind de kleine opzet altijd wel leuk. Hoofdzakelijk één locatie, acteurs zijn op één hand te tellen en een doordacht script met genoeg wendingen. Maar die spanning is dan wel cruciaal. Losse schroeven in het script of casting kun je je dan ook niet veroorloven.
Al in de openingsscène krijgt Vic alle hardvochtigheid die Danny ontbeert, wat scripttechnisch bij de laatste van pas komt (dat blijkt namelijk het vriendje van), bij de eerste is het allesbehalve geloofwaardig. Vic en Danny die een liefdesrelatie onderhouden...het was voor mij de definitieve breuk in de geloofwaardigheid.
Ook oogt de film veel te schoon, zowel qua decors als belichting en camera. Beetje groezeliger en duisterder had de sfeer ten goede gekomen.
Nee, wel oké hoor. Maar weinig meer dan dat. 2,5*
Een fijne Thriller met een goed einde dat tevens de uitleg is van de titel van de film.
Goed verhaal en ook de plotwendingen zijn verrassend.
Het acteerwerk is ook overtuigend.
3,5 ster
blurp194
Eddie Marsan heeft een erg herkenbare kop. In het begin van de film had ik eigenlijk de neiging om de hele tijd En-Rah-Hah te roepen - zoals hij in Happy-Go-Lucky (2008) de hele tijd doet.
Verder, de grap met de titel is inderdaad wel aardig. Verder weinig bijzonders, echt een film voor ene oog in, andere uit. Of zoiets.
ikpraatniet
een verrassende film, persoonlijk vind ik het vrij smerig om twee zoenende mannen te zien.
Op het eind heeft de film echt een verrassende wending, een aanrader om in het weekend te kijken
De film is 1 groot en leuk kat en muisspelletje waarin slechts drie acteurs spelen.
Af en toe mis je een beetje de spanning omdat de algemene strekking van het verhaal toch redelijk voorspelbaar is. Ook het einde vind ik ietwat teleurstellend, maar het goede optreden van de 2 mannen en de sexy Arterton maakt veel goed.
Sergio Leone
Verrassend aangename thriller.
Het begint erg goed. Snel tempo ook. De flat is een leuk decor. Het voelt ook claustrofobisch aan. Gemma Arterton constant op dat bed, met een zak over haar hoofd, ..
Na een klein halfuurtje beginnen de wendingen. De meeste zijn erg goed. Er volgen zo enkele spannende momentjes. Naar het einde toe echter wordt het wat te veel van het goede. Het genre thriller evolueert ook naar een drama. Ik had het liever wat cooler gezien. Niet die tralala van: 'you love me' en blablabla..
De slotscène zelf vond ik ook wel goed. Ik neem the Disappearance of Alice Creed ook letterlijk. Ze heeft het geld. Ze heeft niet bepaald een goeie relatie met haar vader.. Weg ermee.
Met amper 3 acteurs is dit knap gemaakt. Gemma Arterton acteert erg goed. Nog net iets beter dan de twee anderen.
Aangename, beklemmende sfeer. Goeie thriller-sfeer ook. Sterke soundtrack.
Nipte 4
Hannibal
Leuke Britse, spannende film met een hoop wendingen die je vrij lang aan ziet komen maar toch heel leuk zijn om te zien. Prima geacteerd, vooral de sadistische rol van Eddie Marsan als Vic is memorabel. Hij heeft zo'n fijn gestoorde kop. Als rij-instructeur in Happy-Go-Lucky was hij ook al zo'n overspannen druktemaker, maar toch wel aandoenlijk.
Knappe film gedragen door slechts 3 acteurs, grotendeels op 1 locatie.
Aanrader. Kijken.
Zeriel
Prima film met bekende ingredienten, sterk begin. Naarmate de film vordert krijgen we een serie plotwendingen (wat moet een film nog zonder tegenwoordig..... ) die niet allemaal even overtuigend zijn. Eddie EN-RA-HA Marsan zie Happy-Go-Lucky is overtuigend, maar zijn tegenspeler Compston vond ik niet zo sterk. Gemma Arterton vond ik het beste, wat beloond wordt met de poet.
En-Rah-Ha Cockpit drill
otherfool
Een leuk filmpje. De openingsscenes zijn echt super, puur muziek en zonder dialoog volgen we de veelzeggende beelden van de voorbereiding van de verdwijning van mevrouw Creed. Het eerste half uur is sowieso uitstekend, goed spel en beklemmend zat. Daarna volgen de twists en turns elkaar en hoog tempo op en raakt de film wel wat momentum kwijt, maar ik bleef wel geboeid (haha...) kijken voor de apotheose. Die viel weliswaar een beetje tegen, maar een sympathiek low-budget vehikel als dit vergeef ik dat dan toch maar.
3,5.
En ja, Zeriel, En-Rah-Hah natuurlijk! Heb ik me toch anderhalf uur afgevraagd waar ik hem van kende...
Lekker trillertje dit.
De eerste tien minuten zijn erg sterk. Eigenlijk behelzen die eerste minuten de gehele plotomschrijving van de film. Er wordt geen woord gesproken, maar het tempo is best hoog en daarnaast zit de sfeer er gelijk in. En een goede voorbereiding is natuurlijk alles zogezegd.
De soundtrack van de film is marginaal aanwezig, maar dat draagt wel goed bij aan het sfeertje van de film. Het acteerwerk is goed. Compston heeft van nature al een ietwat ongure uitstraling, en daar maakt hij in deze film goed gebruik van. Gemma Arterton overtuigd ook in een rol, die niet zo gemakkelijk te spelen is, als je soms ziet wat ze moet ondergaan. De film speelt zich grotendeels op een plek af en ondanks dat er maar drie personages zijn, weet het toch boeiend te blijven.
Naarmate het einde nadert komen er wat wendingen in de film, die goed zijn voor de spanning. Op het moment dat het losgeld ontvangen is, kan de film echt nog alle kanten op. Ik vond het uiteindelijk nog best verrassend dat Alice uiteindelijk er toch mee wegkomt. Er had misschien een wending of twist minder in gekund, maar verder is dit best aangenaam kijkvermaak.
Uitstekende thriller waarin een jonge vrouw wordt gekidnapt voor losgeld. Uiteraard niks nieuws hieraan, maar het zijn de uitvoering en de opbouw die origineel zijn. Zo bestaat de cast uit slechts drie acteurs, en hebben de personages geen enkele introductie vooraf waardoor het verhaal zich langzaam ontrafelt via een aantal geloofwaardige plotwendingen. Een sterke opening, goeie acteurs (waarbij Gemma Arterton een fysiek zware rol heeft) en ondanks het wat minder originele einde toch nog net een 4.0.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

The Damned United