Genre: Thriller / Misdaad
Releasedatum: 20 januari 2011
Bekijk via CineMember
Plot The Disappearance of Alice Creed
"Where is Alice Creed?"
We zien hoe twee mannen een flat verbouwen, een bestelbus stelen en gereedschap verzamelen. Kalm vervolgen ze hun praktijken, maar al snel blijkt dat ze een sinister plan hebben. Gewapend en vermomd ontvoeren ze een jonge vrouw van de straat en binden haar vast op een bed in de flat...
mr.shhh
Prima film. Zaten een aantal goede frustrerende scenes in. Vooral aan het einde.
Het verhaal was ook echt heel sterk.Ook met al die bizarre plot twists, maar ik denk toch dat ik de film anders had laten afsluiten, vind dit toch een beetje een eind goed al goed einde dat niet helemaal bij de duistere setting past, had het beter gevonden wanneer ze toch net niet bij de sleutels had kunnen komen..En dat met cast van 3 personen. niemand meer, niemand minder.
Gemma Arterton is een groot talent waar we nog wel van kunnen verwachten.
Helemaal mee eens. Angst is 1 van de moeilijkste emoties om overtuigend op het scherm te krijgen maar dat lukt haar echt heel goed. Ik wist dat ik haar eerder had gezien maar kon me, naast Prince of Percia, niet helemaal voor de geest halen waarin. Na een kort bezoekje op IMDb ben ik er achter gekomen dat ik nagenoeg alles al van dr heb gezien

Wat u zegt een groot talent waar we nog veel van gaan zien.
Echt Indrukwekkend hoe 3 acteurs een hele film kunnen dragen. Motiveert behoorlijk om dat zelf ook eens te gaan doen. Nu nog een goed verhaal verzinnen
Franklin1975
Op IMDb gezocht naar andere films met Gemma Arterton nadat ik Clash Of The Titans had gezien. Prince Of Persia moet ik nog zien, maar zag wel dat ze er daar prachtig uitziet.
Ik kwam dus na het zoeken bij deze film uit en de dvd-hoes maakte mij nieuwsgierig. Heb verder niet gelezen waar de film over ging en hem gisteravond opgezet. Ik kan alleen maar zeggen: pfff, dat hakt erin. Vooral als je van te voren niks over de film gelezen hebt of weet waar het over gaat. Dat is eigenlijk het mooiste aan het beleven of ondergaan van een film, het gebrek aan enige voorkennis.
Britten weten wel hoe ze een spannende film moeten maken (Eden Lake!).
tal1b
begin leuke begincursus, "hoe bereid ik een kidnap voor"
daarna kakte het wat in, gelukkig werd er daarna wel weer spanning in gebracht met verrassende twist(jes)
petje af voor de hoeveelheid acteurs en minimale filmsets eind was ook prima.
Gemma Arterton zette ook, een sterke rol neer moet ik zeggen...
moet je wel Gemma vragen voor de hoofdrol
gijsvogel
Prima film, zeker in dit genre bekeken met wat het andere aanbod dit jaar allemaal doet.
Redelijk tot goed verhaal met her en der inderdaad de beloofde nagelbijt momenten.
toch blijft het op bepaalde momenten voorspelbaar wat er staat te gebeuren.
De film hield mij echt geboeid tot het eind, waarin op dat moment eigenlijk nog alle mogelijke aflopen mogelijk zouden kunnen zijn.
De afloop was wel wat ik bedacht had, alleen het verloop was enigszins anders.
Desalniettemin, goed acteerwerk en wel een pakkend verhaal waar je naar blijft kijken.
One to watch!
AmazingPP
Ijzersterke thriller die geen moment verveeld, ondanks dat er maar drie mensen in zitten en hetzelfde aantal locaties. De verrassende plotwendingen maakten dat ik gekluisterd aan de buis zat. Ook de soundtrack is behoorlijk intimiderend. Als je van thrillers houd moet je deze echt niet missen!! 4 *
Diederik58
Uitstekende thriller. Iets te veel wendingen die niet altijd even sterk zijn. Tot het einde toe boeiend. Prima geacteerd.
gauke
Claustrofobisch drama, goed geacteerd en voldoende spannend. Echter het plot is niet altijd even consequent en te gepolijst. Het gelukkige einde is te vergezocht. Film doet denken aan 'Sleuth'.
Elineloves
Ze zijn precies. Nauwkeurig. Zorgvuldig. Systematisch. Doeltreffend. Ze weten wat ze doen. Zonder ook maar één woord te zeggen hebben ze alles tot in de puntjes voorbereidt. Aan een vluchtige blik naar elkaar hebben ze genoeg. Ze weten wat het doel is en wat ze moeten doen om dat te bereiken. Er mag niets misgaan, en dat gaat het ook niet. Het plan is geslaagd. Het meisje is ontvoerd. Ze hebben overal rekening mee gehouden. Binnen 10 minuten weet je dat je met 2 hele gestoorde mannen te maken hebt. Wie zijn deze mannen en wat willen ze van haar? Waarom zij? Hebben ze dit, gezien de voorbereiding, al eerder gedaan of hebben ze maandenlang op dit plan zitten broeden?
Dat gevoel ging er door me heen toen ik een paar minuten aan het kijken was. Verfrissend, weer eens een film die direct vragen bij me oproept. Het begon dan ook erg veelbelovend.
Pas na een half uur viel het kwartje: ''Hè, dat is Gemma Arterton!'' Sweet!
Erg mooie dame, maar het werk dat ik van haar gezien had heeft niet veel indruk op me gemaakt. Ik was dan ook zeer benieuwd naar deze serieuzere rol van haar. En toegegeven: ze kan acteren. Leuk hoor, die blockbusters á la Prince of Persia en Clash of the Titans, maar dit soort 'kleinere en onbekendere' films geven haar de kans om te schitteren. Ze zet een geloofwaardige rol neer van een ontvoerd slachtoffer die niet van plan is om zonder slag of stoot zich over te geven aan de kwellen van haar ontvoerders. Speaking of, de timide Vic en zijn partner in crime Danny zijn even overtuigend.
Hoewel je na de raadselachtige intro toch al vrij vlug te weten komt hoe de vork in de steel zit (Wie is ze, waarom, wie zijn de daders?), is dit nergens storend. Hier en daar een plottwist, ze zijn niet allemaal even geslaagd maar ze weten je wel te fascineren. De sfeer is beklemmend en, zoals al eerder gezegd, erg claustrofobisch. Telkens deze ruimte, telkens dezelfde personages in beeld.. en alles wat daarbuiten gebeurd, vertellen ze.
Het is niet alleen maar dark and twisty, er zitten ook enkele humoristische scènes in, die waarschijnlijk helemaal niet eens zo zijn bedoeld. Denk aan de toiletscène, het is zo frustrerend voor Danny dat je echt hoopt dat het hem lukt. Ook de passionele zoen tussen Danny en Vic zag ik dus even niet aankomen.
Ik dacht dat hij.... Huh?
Ook flink wat naakt in dit 'brave' Britse filmpje. Niet alleen vrouwelijk naakt, maar zie je eens een blote meneer. Hebben de vrouwen ook eens iets te zien!
That's new.
Al met al een dikke, welverdiende 4.0*. I'm impressed.
timbo_
Ook de passionele zoen tussen Danny en Vic zag ik dus even niet aankomen.
Ik dacht dat hij.... Huh?
Ze zetten je wel echt op het verkeerde been, je weet niet meer wat je nu moet denken. Was inderdaad de meest verrassende wending maar achteraf ook meteen de minste. Als je film nog een keer kijkt met deze gebeurtenis in je achterhoofd doet het eerste kwartier bijzonder vreemd aan.
Elineloves
Vanwege de koele afstandelijkheid en het gebrek aan dialogen, zou je inderdaad niet verwachten dat het geliefden zijn. Maar naar het einde toe, is het wel weer belangrijk, wanneer Vic Danny dwingt te zeggen dat hij van hem houdt. Maar wellicht is het tijdens de herziening anders ja.
timbo_
Is zeker belangrijk ook omdat vanaf het moment dat het duidelijk wordt ze zich ook anders gedragen ten opzichte van elkaar. Wat het eerste deel alleen maar vreemder maakt.
Elineloves
Macht, manipulatie, egoïsme.. maar ook samenwerking, loyaliteit en saamhorigheid. Komt behoorlijk wat aan bod inderdaad.
Leo1954
- 2073 berichten
Zeker een claustrofobische sterke thriller, de vele wendingen zijn in het begin erg sterk, maar je gaat ze op den duur wat verwachten. Het einde vond ik redelijk open, ik weet nog steeds niet of Gemma Arterton er nu met het geld vandoor gaat of zou je hier de titel The Disappearance of Alice Creed letterlijk moeten nemen? , spel is uitstekend. Van alle drie.
Elineloves
Hoe ik het geïnterpreteerd heb, is ze er inderdaad met het geld vandoor, maar zal ze uiteindelijk wel haar leven weer oppakken. Denk niet dat ze alsnog op de vlucht gaat voor haar rijke pappie. Maar wat jij zegt kan ook inderdaad.
Noodless
Ik denk wel dat je de titel letterlijk moet nemen. Ik had de indruk dat ze van haar papa ook genoeg had en dat ze zeker niet terug wou. In ieder geval zo vat ik het op.
El ralpho
Leuk in elkaar gezet brits werkje
Met waarschijnlijk niet het grootste budget achter de hand hebben de makers van deze kleine Britse productie toch een indrukwekkend werkje neer weten te zetten. Er wordt een verhaal aan de kijker voorgedragen wat op het eerste gezicht standaard over kan komen, maar door twist na twist aan de kijker voor te schotelen toch in een ingenieus werkje veranderd.
Dit ligt mede aan het sterke acteerwerk van Arterton en Marsan. Het personage van Compston begon me al snel te irriteren door de Goofy achtige acties die het personage had, en die een heuse (te overdreven) illustratie van hoe creëer ik achterdocht bij mijn partner lieten zien.
Daarnaast viel het einde zoals hier al eerder werd vermeld enigszins uit de toon omdat de gehele prent vrij deprimerend was en het einde hierbij enigszins uit de toon viel. De opbouw naar dit einde is echter goed, en weet je dan ook vele malen op het puntje van je stoel te brengen.
De homoseksuele inslag had er van mij niet in gehoeven en hadden ze beter anders uit kunnen werken maar desalniettemin is deze film een originele uitwerking binnen een thema waarvan ik dacht dat het inmiddels wel volledig uitgemolken was. Klasse!
3,5 *
Noud
Veel mooie beelden en goedgemaakte settings.
Ben met veel mensen mee eens dat de eerste tien minuten, heel tof gefilmd is. Er wordt bijna geen woord gezegd, van mij had dat nog langer gemogen.
Het einde had van mij anders gemogen, dat Alice idd net niet bij de sleutels kon grijpen.
melvddonk
De film begin al erg sterk! De eerste 10 minuten wordt er niet gepraat, maar de spanning zit er erg goed in. Vooral bij de eerste scene, als de mannen in de winkel lopen kreeg ik kippevel. Geweldig! De mannen weten erg goed waar ze mee bezig zijn. Hebben dit duidelijk allemaal voorbereid en het komt erg geloofwaardig over. Doordat de twee mannen zoveel rust uitstralen wordt het helemaal eng en erg spannend. Ja, ik zat na 10 seconden al op het puntje van mijn stoel.
De rest van de film was ook erg goed. Er zat een goed verhaal in en de sfeer was ook echt top. Af en toe nog wat plottwisten die allemaal erg goed geslaagd waren. Ze zette mij in ieder geval steeds op het verkeerde been.
De acteerprestaties waren ook echt top! Ik had nog nooit een film gezien met Gemma Arterton, maar ik ben impressed! Ik hou normaal niet zo van Britse werkjes, maar deze is zeker een uitzondering.
4 *
Montorsi
Krijgt toch nog een bioscooprelease blijkbaar. Althans, gepland nu voor 20 januari.
patrick17
The Disappearance of Alice Creed
Een spannende film toch wel, al vond ik het eerste uur toch wel
vrij van hetzelfde. Er gebeurde vrij weinig dan dezelfde dingen zoals
in de kamer kijken van Alice, Vic die weer terug komt en dan
Danny die de dingen doet waar van je weet dat het gaat komen.
Er zat daarin tegen ook een verrassende plot in de film
de dubieuze dubbelrol in de relatie sfeer. Dat had ik totaal niet verwacht
en eerlijk gezegd, ik heb er niets tegen maar zie graag iets anders!
Het eind is spannend te noemen, en heeft inderdaad zoals hier boven
wordt vermeld een goed eind! Het had anders gekunnen maar heb er vrede mee.
Vind het echt een gedurfde rol van Gemma Arterton! Lijkt me toch een
moeilijke rol die niet elke actrice zou willen cq kunnen spelen.
Ze heeft een goed lichaam er voor dus daar was voor de mannen zeker
van te genieten, al kregen de dames zoals Elineloves al beschreef
ook iets voorgeschoteld. Vermakelijke film met wel wat voorspelbaarheids!
3.0 *
Toontje35
Film was het eerste uur veel van hetzelfde. Daarna werd de spanning opgevoerd door de verschillende plotwendingen.
Prima thriller
maxcomthrilla
Een geweldige film!
Het is geen absolute nagelbijter, maar ik vind het altijd knap als een regisseur met beperkte locaties, de aandacht er zo goed bij weet te houden. Voornamelijk te danken aan uitstekende acteerprestaties. De ontwikkelingen gedurende de hele film zijn spannend om te aanschouwen, niet zozeer omdat ik niet wist dat Alice Creed er op het einde met het geld vandoor zou gaan, immers de dubbelzinnige titel van de film gaf al die indruk. Al was het op het einde toch nog even kiele kiele.
Nee, juist het kat en muisspel, de perspectiefwisselingen en hoè de personages uiteindelijk van elkaar af probeerden te geraken waren zeer fijn om naar te kijken. Leuk ook om Eddie Marsan ( Mr. EN - RA - HA! ) weer eens terug te zien in een film. Een 4*
Muyo
Leuke thriller, met een hele verrassend midden console.
Het verhaal is een wat standaard geheel, maar de uitwerking ervan is goed.
De spanning is er duidelijk, de verrassingen komen gaande weg tevoorschijn en de sfeer en opzet van de film is zodanig opgezet dat er veel kijkplezier is.
Redelijk geacteerd, had beter gekund.
3 sterren.
eddyeddy
Originele film met een vrij sobere setting en met verrassende plotwendingen. Zo een film die je keer op keer even op je verkeerde been zetten...heel goed gedaan.
skipy05
goede film. Speciaal verhaal wel. Spannend van begin tot het einde. Verrassende stukken in de film. Gemma Arterton zet hier weer een sterke rol neer.
flyer
Ziet er uit als een wat mindere film. Het tegendeel is waar. Goed verhaal met goede wendingen

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime