• 9.373.024 stemmen

The Exploding Girl (2009)

Geregisseerd door: Bradley Rust Gray

Met onder meer: Mark Rendall, Hunter Canning en Zoe Kazan

Plot The Exploding Girl

De 20-jarige Ivy gaat tijdens de zomervakantie naar huis om daar een lange zomer vooral niets te doen. Als haar beste vriend Al geen plek heeft om te verblijven, vraagt ze aan haar moeder of Al bij haar mag logeren. Als ze samen meer tijd doorbrengen groeit hun vriendschap terwijl Ivy's vriendje steeds meer afstand neemt. Hoewel de emoties onderhuids hoog op lopen blijft Ivy er redelijk rustig onder tot dat haar gevoelens de overhand nemen.

avatar van stinissen

Aardig gegeven ook aardig gedaan maar de film loopt op niets uit wat jammer is want er had veel meer ingezeten als men het plot iets had aangepast.

avatar van danuz

danuz

Drama van het zacht(st)e soort. Mooi camerawerk en een piepklein verhaaltje van liefde, verdriet met een melancholische ondertoon. Misschien niet helemaal op het juiste moment gezien, maar goed is dit toch zeker! Eigenlijk mumblecore pur sang dit.

avatar van Ste*

Ste*

• 2071 berichten

De prachtige poster en Zoe Kazan, waar ik wel een beetje fan van ben, waren genoeg reden om deze film te gaan kijken. Maar, nah. Het heeft weinig om het lijf. Het zegt genoeg dat ik het op een gegeven moment op 1,5 snelheid heb afgekeken.

Camerawerk ligt er nogal dik op. Beetje geforceerd, met al die nonchalante zogenaamd naturelle standpunten. Kijkt regelmatig vrij irritant weg, met dingen en auto's die in beeld voorbij rijden.

En weet niet of het aan mij ligt, maar op een gegeven moment snapte ik niet meer wie ze nou aan de telefoon had. Die Al, of Greg, blijkbaar haar vriendje.

De film is eigenlijk de mooie poster (en de mooie aftiteling + bijbehorende muziek) niet waard.