• 9.370.389 stemmen

Chilgeup Gongmuwon (2009)

Komedie | 112 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: My Girlfriend is an Agent / Mr. And Mrs. Lee / 7th Grade Civil Servant / 7급 공무원

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Terra Shin

Met onder meer: Kim Ha-neul, Ji-Hwan Kang en Ryu Seung-ryong

Gesproken taal: Koreaans en Engels

Plot Chilgeup Gongmuwon

"To save the country, Love come next."

Een internationaal misdaadsyndicaat wil een biochemisch wapen uit Korea stelen en twee geheim agenten moeten dit tegenhouden: superagent Soo-yi en beginner Jae-joon. Soo-yi en Jae-joon zijn oude geliefden van elkaar maar ze zijn uit elkaar gegaan vanwege Soo-yi's leugens om haar werk te verbergen. Nu zijn ze samen aan dezelfde missie bezig zonder kennis over de ware identiteit van de ander.

Team Leader Hong

Virgin Ghost

Wedding Car Groom

avatar van Zobor

Zobor

Soort Mr. & Mrs. Smith-cloon. Verhaal is traag. De humor beter.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

De hoofdpersoon is een zeldzame onnozelaar, wat vaak zorgt voor leuke situaties. Los daarvan is het vaker een saaie film, en duurt hij te lang.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Een leuke , gezellige film.

En een mooie Ha-Neul Kim.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Zonder enige informatie ben ik aan deze film begonnen en had mede daardoor een actie/komedie verwacht. Met meer actie in deze film had het wat mij betreft best wat kunnen worden. Nu blijft een komedie over met weinig leuke grappen of hectische situaties die een te lange speelduur heeft.

avatar van BBarbie

BBarbie

Leuke actieparodie, waarin diverse genres voorbijkomen: komedie, thriller, martial arts enz. De puntige oneliners maken het extra leuk. Niet hoogstand, maar wel erg amusant.

avatar van Draid

Draid

Kon mij niet helemaal vermaken met deze film, uiteraard wel een paar grappige scenes, maar was blij dat ik hem uit kon zetten op het einde. Was de film een kwartier langer dan had ik hem waarschijnlijk op dezelfde tijd stop gezet.

avatar van blurp194

blurp194

Mr. and Mrs. Lee - dat dat jatwerk van Smith is mag dan geen verbazing heten. Maarja, goed gejat is beter dan slecht gestolen, en eigenlijk ligt deze versie me een stuk beter. Wat minder vervuld van zichzelf, om maar iets te noemen. En voor dat het een nogal potsierlijke slapstickbedoening is, gaat er toch ook wel een heleboel best erg goed - als voorbeeld even, de hardhandige Russin van Elisabeth Sujin Ford is een fraaie ode aan de Xenia Sergeyevna Onatopp van Famke Janssen indertijd. En de hele cast is wel zo'n beetje op dat level.

In de humor zal het dan ongetwijfeld nog zo zijn dat een deel niet doorkomt, blijft plakken in de vertaling. Des te bewonderenswaardiger dat er nog steeds een heleboel wel doorkomt. Leuk filmpje.