• 9.371.694 stemmen

Geregisseerd door: Lisandro Alonso

Met onder meer: Misael Saavedra, Humberto Estrada en Rafael Estrada

Gesproken taal: Spaans

Plot La Libertad

La Libertad is een vrijwel plotloze film met nagenoeg geen dialogen. We zien een dag uit het leven van Misael Saavedra, een houthakker die leeft en werkt op het platteland. We zien hoe hij opstaat en er op uit trekt om bomen te vellen, van hun bast te ontdoen en ze in gebruiksklaar formaat te hakken, waarna hij zijn hout op de markt van de hand doet. Tevens wordt duidelijk hoe Saavedra zijn werk doet bij de gratie van de elementen: goed weer bevordert zijn werkzaamheden, maar bij slecht weer komt hij vrijwel niet aan werken toe.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Foreman's son

Wood buyer

Gas-station employee

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Pim de la Parra maakt ook minimal movies, maar bij hem viel er nog om te lachen door het amateurisme. Dit is mooi gefilmd, maar ik heb me verveeld.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Minder sterk dan Los Muertos (2004)

Jammer...

*2.5

avatar van Dopke

Dopke

Pas op, de plotbeschrijving is een grote spoiler!

Best vreemde film eigenlijk. De hele tijd zat ik van, zit ik nu echt twintig minuten naar niets anders te kijken dan iemand die een boom omhakt? Zelfs minimalistische documentaires maken het niet zo bont. Het was verder niet vervelend om te zien en je zit snel genoeg in de aangename en gezapige flow van de film, waarbij de film rustig en gemoedelijk doorkabbelt. Maar dit soort cinema is niet helemaal mijn ding.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Zeer minimalistisch filmpje is dit. In iets meer dan een uur speelduur krijg je als kijker een jeugdige houthakker te zien die hout hakt, het verkoopt en vervolgens een of ander gordeldier bakt en verorbert. Dat is het wel zo ongeveer! De natuur speelt een grote rol in deze film, want die zie en hoor je continu. Dat maakt de film niet echt geweldig desondanks. Geef mij dan maar een soortgelijke film van Weerasethakul. Die maakt van dit soort films toch een meer feestje van door wat mysterieus in zijn films te stoppen. Daarvan was hier absoluut geen sprake van.

avatar van Malick

Malick

Sterke, atmosferische, meditatieve film over 'vrijheid'. Een reis door een 'innerlijke' wereld. Zeldzaam!

avatar van Prinz

Prinz

Zeer minimalistisch en inderdaad meditatief. Sfeervol, enkele zéér knappe beelden. Kan me best inbeelden dat je dit niet trekt, maar voor mij een perfecte film om nadien lekker in te doezelen. Als alternatief voor een stukje proza of poëzie.

avatar van tbouwh

tbouwh

Wat je 'prettige eenvoud' kunt noemen. Kreeg sympathie voor deze bescheiden, teruggetrokken man die rasecht overkomt in zijn eenzaamheid en de manier waarop hij zich haast stilletjes uitstrekt naar meer contact & interactie.

avatar van starbright boy

Ik vind dit juist beter dan Los Muertos, want nog kaler en juist wat me daar niet in beviel (de licht geforceerde eliptische vorm) heeft deze niet. Prachtig en met liefde voor het personage in al zijn bescheidenheid gemaakt. Films die hier familie van zijn zijn Jeanne Dielman en The Rebirth, alleen is deze nog een stuk kleiner. Of hoe achter een kort telefoongesprek met thuis bijvoorbeeld een heel gevoelsleven kan zitten zonder dat de film veel moeite doet om dat te suggereren.